دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه خوارزمی نسبت به موضوع مطرح شده در خصوص تفکیک دو سایت تهران و کرج دانشگاه از یکدیگر اعتراض دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست اعضای هیات علمی دانشگاه خوارزمی با هیات رییسه این دانشگاه عصر روز گذشته، یکشنبه نهم آبان، از ساعت ۱۵تا ۱۸ در سالن ۱۷شهریور (تهران) برگزار شد. 

کلاس های وقت سوم و چهارم در پردیس کرج و وقت چهارم در تهران به دلیل اهمیت این نشست تعطیل شده و از اساتید درخواست شده بود، برای ساعت های مذکور کلاس جبرانی پیش بینی کنند.

یکی از موضوعات مهم این جلسه  به بحث بررسی دربارۀ تفکیک دو مجموعۀ تهران و کرج دانشگاه خوارزمی و انتقال مرکزیت آن به استان البرز اختصاص داشت .

محمد علی سبحان اللهی رئیس دانشگاه خوارزمی ضمن برشمردن برنامه ها و سیاست های کلی دانشگاه، بر اهمیت تاریخچه دانشگاه خوارزمی به عنوان نخستین موسسه  آموزش عالی کشور و هویت تاریخی و همچنین ملی بودن آن تاکید کرد و افزود: دانشگاه به هیچ روی تفکیک دو سایت تهران و کرج را نمی پذیرد.

وی ادامه داد:  هویت این دوبخش در هم گره خورده است و دانشگاه توسعه  هر دو را دنبال می کند و با تمام قوا، یکپارچگی خود را حفظ و حراست خواهد کرد.

سپس دکتر سارلی، دبیر انجمن اعضای هیات علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره به اعتراض استادان نسبت به این موضوع گفت : استادان در برابر این کار توهین آمیز خواهند ایستاد و از کیان دانشگاه دفاع خواهند کرد.

سپس تمام اساتید دانشگاه  بر حفظ یکپارچگی و مرکزیت تهران تاکید کردند و حضور و حساسیت بیش از پیش استادان، کارکنان و دانشجویان در این مقطع حساس را بسیار ضروری دانستند.

به گزارش مهر، در روزهای اخیر اخبار گوناگونی دربارۀ تفکیک دو مجموعۀ تهران و کرج دانشگاه خوارزمی، انتقال مرکزیت آن به کرج مطرح شده است. این مسئله نگرانی اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه را به وجود آورده و آنها خواستار تجدیدنظر در این رویکرد هستند. به طوریکه این مساله موجب شده اساتید، دانشجویان و کارکنان به تفکیک برای رئیس جمهور نامه نوشته و خواستار عدم اجرایی شدن این موضوع شده اند.

در بخشی از نامه اعضای هیات علمی دانشگاه خوارزمی به رئیس جمهور آمده است :  

دانشگاه خوارزمی اکنون دو پردیس در تهران و کرج دارد. این دو پردیس اجزای جدایی‌ناپذیر و درواقع مکمل یکدیگرند و ساختار و نظام آنها چنان در هم تنیده است که تفکیک و استقلال آن‌ها را از یکدیگر ناممکن می‌سازد.

تفکیک این دو مجموعه در حال حاضر، دو دانشگاه ناقص و ناتمام برجای خواهد گذاشت که در رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور در رده‌های آخر جای خواهند گرفت؛ درحالی‌که هم‌اکنون دانشگاه خوارزمی به‌سرعت و با عزمی استوار فراخور نام و سابقۀ درخشان خویش در تدارک و برنامه‌ریزی برای جای‌گرفتن در ردۀ نخست دانشگاه‌های جامع کشور است. از این رو، قیاس این دو مجموعه با دانشگاه‌های دیگری چون یزد و اراک که از دانشگاه تربیت‌معلّم سابق جدا شده‌اند مع الفارق است.

باید تدبیری اندیشید که این دو مجموعۀ معظم و پرافتخار بتوانند با برنامه‌ریزی دقیق و فراگیر هر دو به توسعه و پیشرفت خویش ادامه دهند و هیچ مانعی برای تکامل این دو مجموعه وجود نداشته باشد.

علاوه بر اساتید، دانشجویان و کارمندان دانشگاه خوارزمی نیز نامه ای را به رئیس جمهور نوشته اند که در بخش هایی از نامه دانشجویان آمده است:

 ما دانشجویان دانشگاه خوارزمی از جناب‌عالی به‌عنوان شخصیتی دانشگاهی و فرهنگی تقاضا داریم دستور فرمایید در این رویکرد تجدیدنظر شود و هرگونه اتخاذ تصمیم دربارۀ این دانشگاه با نظر و مشورت دانشگاهیان اعم از استاد و کارمند و دانشجو صورت پذیرد.

متأسفانه برنامه‌هایی که مطابق شنیده‌ها برای دانشگاه خوارزمی در نظر گرفته شده است، باعث ازمیان رفتن یک قرن سابقه و خدمات این دانشگاه خواهد شد و این مسئله، زیبنده نظام اسلامی و دولت تدبیر و امید نیست.

یقین داریم با تدبیر و دستور جناب‌عالی طرح شتابزدۀ تفکیک دانشگاه یا انتقال آن به استان البرز از دستور کار سفر جناب‌عالی به استان البرز خارج خواهد شد.