به گزارش خبرنگار مهر، عزیزالله شهبازی عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری اروندکنار در محل سالن آمفی تئاتر شهرداری این شهر با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین حسینی از پذیرایی مثال زدنی مردم شهرستان آبادان در ورودیهای آبادان از سمت اهواز و ماهشهر و در شلمچه از زائران اربعین حسینی، از تمامی هیئت ها و دسته جات عزاداری قدردانی کرد.
وی همچنین ۹ آبان سالروز حماسه مردمی ذوالفقاری را یاد آور شد و اظهار کرد: امروز نیز در آبادان در محل یادمان حماسه ذوالفقاری که از حماسه های ماندگار و جاودانه در کشور است جمع زیادی از مردم، بسیجیان، ارتشیان و پاسدارانی که در آن دوران در این منطقه بودند بودند، گرد هم می آیند و یاد شهدا، جانبازان، ایثار گران و همرزمانشان را گرامی می دارند، ما نیز بر چهار هزار و ۲۰۰ شهید سرافراز شهرستان آبادان در دوران دفاع مقدس و به خصوص شهدای حماسه ذوالفقاری و ۳۱۷ شهید اروندکناری درود می فرستیم.
فرماندار آبادان با بیان اینکه در زمان حاضر یک طرح ملی در جهت آمایش جمعیت کشور و تحت عنوان سرشماری نفوس و مسکن در حال انجام است، تصریح کرد: از تمام دست اندرکاران و به خصوص دهیاران، اصناف، تشکل های سیاسی، سازمانهای مردم نهاد، اصحاب رسانه، مسئولان و به ویژه مردم شریف آبادان که باعث شدن شهرستان آبادان در این سرشماری و به اذعان معاون سازمان آمار ایران در میان شهرهای دارای جمعیت بالا در خوزستان در جایگاه قابل توجه و بالایی قرار گیرد، قدرانی می کنم.
شهبازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعل و انفعالاتی که در حوزه سیاست و در سطح بین الملل رخ داده است، عنوان کرد: دشمنان نظام جمهوری اسلامی در صدد آن هستند تا قدرت نرم و تاثیرگذار جمهوری اسلامی را نه تنها در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس که در منظر کشورهای قدرتمند در نظام بین الملل به عنوان یک قدرت تاثیرگذار در ختم منازعات بین المللی را نادیده بگیرند.
مسیر اعتبارات به سمت اروندکنار و چوئبده و ۷۴ روستا
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوعات و سیاست گذاریهای کمیته برنامه ریزی شهرستان آبادان گفت: تا آن جایی که در توان است و جزو الزامات قانونی است، مسیر اعتبارات را به سمت اروندکنار و چوئبده و ۷۴ روستا سوق دادیم، بر همین اساس و برای نخستین بار و با همکاری و همراهی نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، بالغ بر ۶ میلیارد تومان از اعتباراتی که در اختیار بوده را به اروندکنار اختصاص دادیم که قرار است در حوزه های راههای روستایی، بهداشت و درمان و بهسازی روستاها هزینه شود.
شهبازی اضافه کرد: اگر چه انتظار می رفت که اختصاص بیشتری در بحث نوسازی مسکن روستایی به اروندکنار داده شود اما الزامات بودجه بندی، تملک دارایی و دو درصد نفت در واقع مانع از آن بود که تمامی کارهای مد نظر در این حوزه مورد قبول واقع شود، برای بهسازی روستاها سازمان منطقه آزاد اروند در جهت بهسازی و اجرای طرح هادی در تمامی روستاهای آبادان و خرمشهر و البته بر اساس اولویت ها موضوع کمک مالی را متقبل شد.
به گفته فرماندار آبادان، با توجه به این موضوع اعتبارات به سمت آب، راه، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و ورزش سوق داده شد.
وی تصریح کرد: در مورد بازارچه مرزی اروندکنار نیز که در سال ۹۴ به سرانجام رسید با استفاده از امکانات محلی که توسط شهردار و بخشدار تجمیع شد از این ظرفیت قانونی استفاده شد، مسئول گمرکی نیز در محل مستقر شد، اعتباری بالغ بر پنج میلیون دلار نیز از سوی وزارت صنعت و معدن به این امر اختصاص یافت و زیر ساختهای حداقلی آماده شد، اما برای شروع به کار این بازارچه لازم است تا تعاونیهای چهارگانه موجود در آبادان و تعاونی تازه ثبت شده فرهنگیان اروندکنار و آبادان پای کار بیایند.
فرماندار آبادان افزود: مسئولیت و ماموریت سازمان صنعت، معدن و تجارت، بازرگانان، فعالان اقتصادی، تعاونیهای مرزنشین فعال و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز برای راه اندازی هر چه سریعتر این بازار به جهت ساماندهی ساماندهی فعالیتهای تجاری و اقتصادی و حل مشکلات آنان بسیار سنگین است ضمن اینکه تعاونیها بایستی هر چه سریعتر کارتهای بازرگانی را برای افراد صادر کنند.
وی با بیان اینکه در حوزه آب اقدامات خوبی انجام شده است، یادآور شد: به رغم وجود شرایط سخت اقتصادی در مملکت اما در حال فراهم سازی شرایطی مناسب برای مردم قانع و کم توقع اروندکنار هستیم.
شهبازی با بیان اینکه اروندکناری ها امسال تابستان سختی را در بحث آب پشت سر گذاشتند، گفت: ادارات آبفار و امور آبفا شهری اقدامات خوبی را در جهت بهبود شرایط انجام دادند که قابل تقدیر است، نمایندگن مردم نیز براساس راهبرد و سیاست گذاری تعریف شده در حوزه آب و در جهت رفع مشکل این بخش اعم از آب شرب شهری و روستایی و آب کشاورزی حرکت کردند.
وی ادامه داد: یکی از پروژه هایی که برای تکمیل آن از اعتبارات ملی استفاده شد، پروژه تکمیل خط انتقال آب از محل طرح تصفیه خانه جامع آب آبادان در منطقه فیه به ایستگاه پمپاژ واقع در جمشیدآباد به طول ۶۰۰ متر است که اعتبار آن تخصیص یافته، پیمانکار شروع به کار کرده و این باعث شد تا ۱۳ کیلومتری که در سالهای گذشته کار شده بود از حیظ انتفاع خارج شود، امید می رود با اتمام این طرح و فعال سازی هشت پمپ موجود در ایستگاه پمپاژ جمشید آباد به طور همزمان، شاهد افزایش حجم آب در اروندکنار و چوئبده باشیم.
فرماندار آبادان بیان کرد: از مسیر چهار خطه ۴۲ کیلومتری اروندکنار به آبادان در زمان حاضر ۱۵ کیلومتر آن به زیر ترافیک رفته که البته نواقصی هم دارد، در سفر اخیرا وزیر راه و شهرسازی به منطقه در خصوص قرار گرفتن این جاده در لیست برنامه های قابل اجرا در سال جاری صحبت شد، البته از اعتبارات شهرستان ۲ میلیار تومان برای تکمیل این جاده اختصاص یافت که این میزان اعتبار بسیار کم و ناچیز است زیرا برای تکمیل این جاده بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، سالهای متمادی زیادی است که این طرح ناتمام باقی مانده است، به اتفاق نمایندگان نامه ای چهار امضاء را در این خصوص در اختیار وزیر راه و شهرسازی قرار دادیم.
آبادان تا پایان امسال شهر سبز می شود
شهبازی تصریح کرد: در بحث گازرسانی به اروندکنار نیز طی یکی، دو سال اخیر با توجه به اعتبار و مجوزهای لازم که از قبل توسط شرکت ملی گاز ایران گرفته شده بود کار گازرسانی به شکل جدی دنبال شد، البته بر سر راه اجرای این طرح مشکلاتی وجود داشت که برای آن جلسات مکرر و فراوانی گرفته شد، اکنون در بحث گازرسانی مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان قول داده که شهرستان آبادان را تا پایان امسال «سبز» کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بازارچه یادمان والفجر ۸ که ۵۰۰ نفر به طور مستقیم و در ایام حضور کاروانهای راهیان نور در آنجا به عرضه محصولات بومی و محلی مشغولند، گفت: شهرداری و شورای شهر اروندکنار از هیچ کوششی برای فراهم سازی زمینه فعالیت این افراد دریغ نکرده اند و جلسات مختلفی نیز توسط بخشدار دایر شد، با پیگیریهای انجام شده به منظور ساماندهی این افراد در بازارچه مذکور، قرار شد تا از طریق صندوق مهر کارآفرینی وامهای کم بهره ای در اختیار این افراد قرار گیرد، البته در بحث زیر ساختها شهرداری بایستی کمک کند تا آماده شود، این افراد می توانند با معرفی نامه ای که از سوی اداره کار برایشان صادر می شود از این تسهیلات استفاده کنند.
شهبازی با بیان اینکه در خصوص بیمارستان اروندکنار نیز پیگیریها و جلسات مختلفی انجام شد، افزود: از سال گذشته با ورود سازمان منطقه آزاد اروند و امضاء تفاهمنامه با وزارت بهداشت، موضوع ساخت و تکمیل این بیمارستان در اولویت انجام و اتمام قرار گرفت، در زمان حاضر نیز طرفین قرارداد پای انجام تعهداتشان هستند و کارها به خوبی در حال انجام است، براساس گفته رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان تا پایان امسال این بیمارستان به اتمام می رسد.
فرماندار آبادان در خصوص مرز آبی و رونق بازرگانی با استفاده از ظرفیت های منطقه آزاد، اظهار کرد: براساس پیگیریهای انجام شده در صورت تائید کارشناسان حوزه تجارت و بندر، «بندر آبادان به اروندکنار» منتقل می شود، در این رابطه با وزیر راه و شهرسازی صحبتهایی داشتیم و توافقات اولیه حاصل شده اگر این موضوع نیز به سرانجام برسد به طور قطع منطقه از این موضوع نیز نفع می برد.
وی تصریح کرد: همچنین پیگیریهایی از سوی نمایندگان مردم در مجلس و استاندار خوزستان در حال انجام است تا در طرح تاسیس خط آهن ساحلی که از بندر امام به مقصد شلمچه قرار است انجام شود، با یک کار کارشناسانه، فنی و مهندسی بخشی از این مسیر به سوی اروندکنار هدایت شود اگر این کار انجام شود به طور قطع رونق و بهبود وضعیت شهر و مردمانش نیز حاصل می شود.
وی خطاب به مدیر اداره مخابرات شهرستان آبادان از برقراری تماسهای فراوان مردمی و ابراز گلایه آنان در زمینه نامناسب بودن خدمات تلفنی و اینترنتی این اداره به ویژه در بخش روستایی گفت: براین اساس به مسئول اداره مخابرات شهرستان ماموریت داده می شود تا سطح خدمات را افزایش و بهبود ببخشد ضمن آنکه با تشکیل کارگروهی با عضویت رئیس اداره مخابرات، معاون سیاسی فرماندار و مسئول آی تی فرمانداری مشکلات بررسی و راهکارهای رفع آن جهت انعکاس به استان ارائه شود.
شهبازی افزود: در حوزه کشاورزی نیز بخشهای زیادی از اراضی برای کشت آماده است، البته مشکلاتی نیز بر سر راه وجود دارد، من بخش اندکی از صحبتهای مدیر جهاد کشاورزی را تائید می کنم، آن یک هزار و ۷۰۰ هکتاری که آماده کشت شده مربوط به زمین های است که مالکانشان حضور دارند برای مابقی اراضی (نبود مالکان در منطقه) بایستی چاره اندیشی شود.
فرماندار آبادان، خطاب به اعضای شورای اداری شهرستان یادآور شد: توصیه ما آن است که نیروهای مورد نیاز واحدهای خود را تا حد ممکن از میان بچه های این منطقه انتخاب و به کار بگیرید و به طور مرتب از ادارات و نواحی تحت پوشش خود سرکشی و بازدید کنید.
وی با بیان اینکه از جمعیت ۲۵ هزار نفری بخش اروندکنار حدود ۱۵هزار نفر آنها در شهر اروندکنار سکونت دارند، گفت: امید می رود جمعیت ۳۷۰ هزار نفری آبادان که سوی مراکز بهداشت اعلام شده کرده در سرشماری اخیر شرکت کنند تا بتوانیم یک آمار واقعی از مردم داشته باشیم، آمار صحیح سبب می شود تا اعتبارات خوب و مناسبی را در بخشهای عمرانی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی از امکانات کشوری بگیریم.
فرماندار آبادان با اشاره به وجود ۹۰ سازمان مردم نهاد در شهرستان آبادان، افزود: حضور سازمانهای مردم نهاد در جلسات مهم است و تصمیم گیری برای حضور آنها در جلسات بر اساس خواسته آنها انجام شد، از جمعیت احزاب، گروهها و تشکل های سیاسی انتظار می رود که در جلسات حضور فعال تری داشته باشند و مسئولان دولتی را برای خدمتگزاری بهتر و بیشتر کمک کنند.
شهبازی در پایان اضافه کرد: نگاه دولت برای تقسیم اعتبارات در شهرستان آبادان به سمت ۷۴ روستا و دو شهر اروندکنار و چوئبده با اولویت مناطق کم برخوردار و حاشیه ای است، دستگاههای نظارتی می توانند بر حسن اجرای این راهبرد نظارت داشته باشند.