به گزارش خبرنگار مهر، ورود به سرنوشت پنهان آدم ها آن هم کسانی که ناخواسته در جدال با زندگی اسیر گشته اند حسی را بر می انگیزاند که گفتنی نیست. آدم هایی که آرزوها دارند و امیدهایی برای آینده اما دلهره دارند و شاید هم ترس برای ادامه. اینجا زمین به زمان میخکوب شده و زنجیر قضاوت به نگاه های جنسیتی پیوند خورده است. نگاه هایی که شاید مؤنث بودنت را به روزگار ناسازگار منگنه می کند.
می گویند دختر که باشی دار تنهایی ات را نامفهوم می بافند و اینجا درست جایی که ایستاده ای یعنی در قلب مرکز نگهداری دختران بی سرپرست در قروه به دنبال تغییر و تعبیر این مفهوم باید بگردی شاید نگاهی و قلبی از رسوب اذهان منفی درآید.
اینجا دفترچه بیمه انسانیت تمدید و نقش وفاداری خانواده ای خیر بر دیباچه قلب های دوازده دختر بی سرپرست که هرکدام به دلیلی آواره سرنوشت شده اند و زیر سقف مهربانی واقفان اهل دل نبض زندگی را احیا می کنند حک شده است.
می توانی در گذر از ذهن تک تک دختران این خانه آنچه در جامعه پشت حصار صورتک ها پنهان شده است را ببینی و نفوذ کنی به دل سرنوشت هایی که گرچه عریانند اما از تیررس نگاه ها خارج اند.
دو سال پیش بود که صدای رفتن بدون بازگشت خانواده مرحوم جلال بهرامی در جاده های مرگ بلند شد و این رفتن گرچه تلخ بود و دردناک اما رنگ ایثار را پاشید به زندگی مؤنث های مفردی که در پیچ و خم گذار زندگی صرف شدند.
در جریان بازدید فرماندار قروه از این مؤسسه یک حس عجیب به حال درونی همه برخورد کرد و بغض نگاه ها را سرنوشت های پنهان در جامعه رساند.
تسکین دردهای جامعه با کار خیر
در این بازدید فرماندار قروه با اشاره به اینکه داشته های انسان باید در مسیر درست بهره گرفته شوند، کارهای خیر را عاملی برای تسکین دردهای جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی دانست.
پرویز کولانی با بیان اینکه این گونه کارها درس های بسیاری را در خود نهفته دارند، اظهار داشت: در این دنیا هرچه داشته باشیم به آن اعتباری نیست چرا که تمامی داشته ها در لحظه ای از کف آدمی می رود اما گاهی اوقات داشته های انسان می توانند سبب آخرت نیک شوند و این سعادتی است که نصیب هر کسی نمی شود.
وی با اشاره به کار خیر واقفان این منزل مسکونی، تصریح کرد: وقف این مکان برای این کار خیر نمونه بارزی از نیکوکاری است و این یک فرهنگ سازی درستی است که باید برای ترویج آن کار شود.
به گفته کولانی در واقع روش های احسان جدید به دنبال پوشش بخشی از دردهای جامعه و التیام دادن آن است و همین می تواند خاطر مردم را از آسیب های اجتماعی جمع کند.
مؤسسه ای برای تکامل احساس
مسئول مؤسسه نگهداری دختران بی سرپرست سما با بیان اینکه این مرکز مجوز فعالیت ۲۰ دختر بی سرپرست و بدسرپرست را دارد، اظهار داشت: این موسسه شامل سه طبقه است شامل خوابگاه با پنج اتاق، سالن غذاخوری و پذیرایی و سالن اداری و سرایداری است.
به گفته جمال منوچهری پنج مربی و مددکار در این مرکز مشغول فعالیت هستند و در حال حاضر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از دارایی واقفان مرحوم در این مؤسسه هزینه شده است.
وی با بیان اینکه دختران تحت پوشش این مؤسسه دارای شرایط ویژه هستند، افزود: در استان کردستان مؤسسه سما تنها مرکزی است که به این شیوه اداره می شود لذا نیاز است نگاه ها تغییر و حمایت ها اصولی شود.
منوچهری تعداد دختران تحت پوشش این مؤسسه را دوازده نفر بومی و غیربومی از سن هفت ساله با بالا دانست.