سمنان - استاندار سمنان با بیان اینکه مهمترین داشته یک جامعه، نیروی انسانی آن است، گفت: وجود ۱۲۰ هزار دانش آموز ظرفیت ویژه‌ای برای استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خباز صبح چهارشنبه در خلال جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان به میزبانی این نهاد، با تاکید بر اینکه نونهالان و دانش آموزان امروز آینده سازان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند و باید در مقوله توسعه از ظرفیت این نسل بهره مند شد، گفت: انتقال آموزه های دینی و تربیتی باید از سنین کم به فرزندان این مرز و بوم ارائه شود تا شاهد تربیت نسلی انقلابی، مومن، متدین و حق جو باشیم.

وی افزود: قصه گویی، کتاب خوانی و بازگرداندن کتاب به سبد کالای خانوار در زمره مهمترین اقداماتی است که می توان برای تربیت نوجوانان در استان سمنان از آن بهره برد و این جشنواره قصه خوانی استان سمنان اقدمی در خور توجه و مهم است که با این ابتکار جالب می تواند کودکان را با دنیای سازنده و تربیت محور قلم و نشر آشنا ساخت.

استاندار سمنان با بیان اینکه قصه ها کودکان را بر بال خیال به اوج می رسانند، گفت: باید از این ظرفیت در راستای ترویج معنویات و نهادینه کردن این مفاهیم معنوی در گوشت و پوست و خون فرزندانمان استفاده کنیم تا بتوانیم موفق شویم.

خباز با بیان اینکه قصه یکی از راه های انتقال پیام تربیتی است، ابراز داشت: انسان ذاتا علاقمند به قصه است و داستان، سن و سال نمی شناسد و امروز بنده نیز از شنیدن یک داستان لذت می برم لذا این ظرفیتی بزرگ برای انتقال مفاهیم و پیام ها است که باید از آن بهره وافی و کافی را برد.

وی افزود: اهمیت روایت قصه گونه تا آنجا است که قرآن کریم با درک میزان نفوذ پذیری داستان در ذهن و جان مردم، روایات زندگی پیامبران را به نثری داستان گونه به مردم ارائه می کند و این سادگی در بیان و علاقه فطری انسان به داستان، راز ماندگاری این داستان ها طی سالیان سال است.

استاندار سمنان نقش خانواده ها را در تربیت فرزندان موثر و حیاتی خواند و گفت: خانواده ها می توانند با استفاده از قصه های قرآنی، کودکان خود را به بهترین شکل تربیت کنند چرا که در قصص و روایات قرآنی مهم ترین مسایل تربیتی برای تمام اعصار و قرون بیان شده است.

خباز با بیان اینکه قرآن کریم بهترین روایات تربیتی انسان را در تاریخ بشریت در اختیار انسان ها قرار داده است، ابراز داشت: از این لحاظ باید خدا را شاکر باشیم که در خانواده های مسلمان به دنیا آمده ایم، مسلمان زیستیم و با قصص قرآنی از عنفوان کودکی آشنا هستیم.

وی خطاب به خانواده های استان سمنان، افزود: با خود نگوئید که فرزندم بزرگ شده و نیازی به تربیت ندارد یا در این اندیشه نباشید که فرزندان در مدرسه همه چیز را فرا می گیرند لذا در تربیت دینی و معنوی فرزندان باید کوشید.

استاندار سمنان همچنین گفت: توجه به آموزه ها و درس هایی که هنرمندانه لابه لای قصه ها قرار داده می شوند، می تواند آثار بسیار مثبتی در جامعه داشته باشد که امثال آنها را در روایات استاد شهید مرتضی مطهری و دیگر اندیشمندان تاریخ اسلامی می توان مشاهده کرد.

خباز همچنین خانواده را از برخوردهای بد و خشن با فرزندان برحذر داشت و بیان کرد: معلم ها و پدران و مادران باید بدانند در مسایل تربیتی، با اجبار و بد اخلاقی کاری پیش نخواهد رفت بلکه نتیجه ای عکس نیز خواهد داد.

همایش قصه گویی استان سمنان با حضور ۱۴۰شرکت کننده به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، در بخش های مختلف قصه گویی، داستان نویسی، مقاله، فرهنگی، تربیتی، علمی و... در حالی برگزاری است ونفرات برتر این جشنواره بهمن ماه به جشنواره ملی قصه گویی در تهران اعزام می شوند.