چهاردهمين اجلاس كشورهاي عضو جنبش غير متعهدها با تاكيد بر مخالفت با هرگونه سلطه جويي و يكجانبه گرايي آمريكا در جهان و حمايت از برنامه هسته اي صلح آميز ايران در چارچوب حق همه دولتهاي عضو ان پي تي براي برخورداري از فناوري صلح آميز هسته اي به پايان رسيد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه،رائول كاسترو كه در غياب برادرش فيدل كه همچنان سرگرم گذراندن دوران نقاهت پس از عمل جراحي است، به طور موقت زمام امور كوبا را به دست گرفته است، در پايان نشست كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها در هاوانا مخالفت با جهاني كه تحت سلطه آمريكا و متحدانش باشد، اعلام كرد.

فيليپي روكي وزير امور خارجه كوبا پيش از پايان اين نشست كه سران و مسئولان بلندپايه 56 كشور جهان حضور داشتند، اظهار داشت كه اين جنبش كه از 45 سال پيش تاسيس شده است، در كوبا احيا شد.

رائول كاسترو از نتايج خوب چهاردهمين نشست كشورهاي عضو جنبش غير متعهدها در كوبا ابراز خرسندي كرد. اين جنبش 118 عضو دارد.

روسا و مسئولان بلندپايه 56 كشور شركت كننده در اجلاس هاوانا درباره پنج سند از جمله بيانيه پاياني به توافق رسيدند.

دراين بيانيه، يكجانبه گرايي آمريكا واقدامات غيرقانوني اسرائيل در لبنان و بر ضد فلسطيني ها محكوم شده است و از برنامه هسته اي صلح آميز ايران تحت چارچوب دفاع از حقوق دولتها در توسعه بخش هسته اي براي اهداف صلح آميز حمايت شده است.

نشست اخير در غياب فيدل كاسترو برگزار شد،كاسترو از اواخر ژولاي كه مورد عمل جراحي قرار گرفت، اداره امور كشورش را براي اولين بار از 47 سال پيش به طور موقت به رائول برادرش واگذار كرد.

تلويزيون كوبا گوشه هايي از مراسم استقبال فيدل كاسترو از هوگو چاوز رئيس جمهوري ونزوئلا و كوفي عنان دبير كل سازمان ملل متحد را كه سه روز پيش انجام شد، پخش كرد. كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها، دو سوم اعضاي سازمان ملل متحد را تشكيل مي دهند.

در نشست دو روزه هاوانا، دهها تن از رهبران و مسئولان بلندپايه كشورهاي شركت كننده به ايراد سخن پرداختند كه بخش اعظم اين سخنان به انتقاد از سياستهاي آمريكا و درخواست براي احياي جنبش و اصلاح شوراي امنيت سازمان ملل متحد كه به گفته اعضا، منافع كشورهاي جنوب را ناديده مي گيرد، اختصاص يافت.

خبرگزاري فرانسه بر اين عقيده است كه تاثير اين جنبش كه در سال 1961 در زمان جنگ سرد تاسيس شد، از زمان فروپاشي اتحاديه جماهير شوروي سابق كاهش يافت.

محمود احمدي نژاد و هوگوچاوز روساي جمهور ايران وونزوئلا به شدت، سياستهاي سلطه جويانه آمريكا را به باد انتقاد گرفتند و كره شمالي نيز ازتصميم خود براي تقويت زرادخانه هسته اي خود با ضروري دانستن نيروي بازدارندگي در برابرتهديدهاي قدرتهاي بزرگ و مجازات آنها توجيه كرد.

همچنين دولتهايي خواستار محكوميت تروريسم و حمايت از دولتهاي عراق وافغانستان در بيانيه پاياني اجلاس هاوانا شدند.
اسنادي كه در اجلاس كوبا مورد موافقت قرار گرفت،اصول جنبش را يادآوري مي كند.

شركت كنندگان بندهاي جديدي را در ارتباط با اوضاع كنوني بين المللي كه به طور ضمني آمريكا را هدف قرار مي دهد، اضافه كردند، اين بندها بر"مخالفت با اقدامات سركوبگرانه بر ضد هر كشور و مبارزه با تروريسم و تجاوز و جنگهاي پيشگيرانه از جمله جنگهايي كه سلاح هسته اي در آن به كار رود و طرحهايي براي تغيير حكومتها" تصريح مي كند.

شركت كنندگان در اجلاس كوبا خواستار فعال شدن و پويايي جنبش غيرمتعهدها در صحنه بين المللي شد.

برخي از رهبران شركت كننده اعلام كردند كه اعضاي اين جنبش دو سوم اعضاي سازمان ملل متحد را تشكيل مي دهند و آنها در نشست آينده اين سازمان حضور خواهند داشت.

اين در حالي است كه ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه در نامه اي به رهبران شركت كننده در اجلاس كوبا گفت كه واكنش مورد درخواست در مقابله با چالشهاي كنوني، بررسي گروهي راه حلها است.