به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر نوبخت عصر پنجشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری کرمان اظهار کرد: گزارش معقول و امیدبخشی از سوی ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان ارائه شد و در یک داوری واقع بینانه باید تاکید و تائید کنیم آنچه در این استان در حال انجام است دقیقا در راستای سیاست های ملی است.
وی افزود: سیاستهای ملی هم با منطق و قبول شرایط ایران به درستی انتخاب شده است؛ اما دو نقیصه در فرآیند توسعه ایران طی سال های گذشته وجود داشته است که یکی از این نقیصه ها عدم وجود یک نگاه بلندمدت است که برنامه های میان مدت در راستای آن هدف راهبردی بلندمدت طراحی شده باشد.
نوبخت با اشاره به اجرای ۱۰ برنامه در کشورگفت: با توجه به اینکه برنامه اول، دوم و سوم توسعه در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۶۹ عملا انجام شد هر یک از این برنامه ها به دلیل عدم وجود یک چشم انداز بلندمدت به یک مسیر می رفت.
وی گفت: برنامه اول ما معطوف به توسعه صادرات بود، برنامه دوم کشاورزی محور شد و در برنامه سوم یک تغییر ساختاری به وجود آمد و برنامه چهارم به دنبال یک هم پیوندی با اقتصاد جهانی شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه این چهار برنامه نشان از عدم یک انسجام برای حرکت متسلسل بود که نقیصه دوم به شمار میآید، گفت: به همین دلیل بسیاری از کشورهایی که با ما و بعد از ما مسیر توسعه را پیش گرفتند به مرزهای توسعه یافتگی دست پیدا کردند در حالیکه ایران با ظرفیت بزرگی که دارد در مقایسه با آن ها نیاز به رفع این نقیصه دارد.
وی گفت: این نقصیه را مقام معظم رهبری از برنامه چهارم به بعد ابلاغ کردند و نقیصه بعدی که مقام رهبری در جایگاه رهبری این نظام به درستی آن را تشخیص و برای رفع آن به طور جدی ابلاغیه ای داشتند این بود که تا بنای برنامه بلندمدت باید یک الگو هم داشته باشیم و به همین دلیل الگوی توسعه ایرانی اسلامی که بعدا به عنوان پیشرفت الگوی اسلامی هم از آن نام برده شد در حال طراحی است.
اقتصاد مقاومتی می تواند مبنای عمل بسیاری از کشورهای جهان سوم باشد
نوبخت نگاه علمی اقتصاد مقاومتی را بهترین شیوه برای توسعه کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: نمی خواهم دامنه بحث را فراتر از جمهوری اسلامی ایران ببرم اما در حقیقت این الگو برای بسیاری از کشورهای جهان سوم می تواند یک مبنا باشد.
وی افزود: آنچه شما در استان کرمان انجام شده در چارچوب همان اقتصاد مقاومتی است یعنی هم باید دولت حضور پیدا کند و همان مقدار هم مردم هم باید حضور داشته باشد.
سخنگوی دولت ادامه داد: تقریبا ۲۰ سال از ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ تصور همه این بود که دولت باید توسعه را ایجاد کند و از ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۵ تصور این بود که باید تعامل بین بخش های دولت و خصوصی پیش بیاید.
نوبخت گفت: گزارش استاندار کرمان در خصوص تقسیم این استان به مناطق هشت گانه و قرار دادن یک نهاد دولتی یا عمومی در کنار آن، قابل تحسین است؛ این موفقیت شاید ناشی از طراحی درست و منطبق با سیاست های مقاومتی بوده است.
وی با اشاره به اینکه هدف اقتصاد مقاومتی رشد شتابنده و پویاست گفت: دلیل دستیابی استان به این موفقیت شاید ناشی از طراحی درست و منطبق با سیاست های مقاومتی بوده است و آن هدفی که سیاست های اقتصاد مقاومتی برای ایجاد رشد داشت خوشبختانه تاکنون به آن رسیده ایم اما کافی نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با توجه به بودجه سال ۱۳۹۵ که ۲۳۷ هزار میلیارد تومان است، گفت: ۱۹۰ هزار میلیارد تومان آن برای هزینه های جاری، ۳۷ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی و ۱۰ هزار میلیارد تومان آن برای خرید اوراقی است که در سال های گذشته منتشر کرده ایم و این ۲۳۷ هزار میلیارد تومان یک بخش از فعالیت هایی است که دولت می خواهد انجام دهد.
تشریح سه فرصت برای توسعه استان کرمان
وی در ادامه با اشاره به اینکه از منظر سازمان برنامه و بودجه برای توسعه استان کرمان سه اقدام را می توان انجام داد، گفت: استان کرمان در بودجه ۲۳۷ هزار میلیارد تومانی سهم دارد و در سفر ریاست جمهوری چیزی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان غیر از منابع داخلی به آن اختصاص داده شده است.
وی خطاب به استاندار و نمایندگان و مسئولان کرمان گفت: مطلع باشید که سازمان برنامه و بودجه در این فرصت از بودجه سال ۱۳۹۵ موظف شده است که ۱۰۰ در صد اعتباراتی که در سفر ریاست جمهور برای استان کرمان تصویب شده است تا قبل از پایان سال جاری پرداخت کند.
نوبخت گفت: حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان دیگر باقی مانده است که ما از این بخش تا قبل از پایان امسال تمام اعتبارات سرمایه گذاری و یا تملک دارایی های سرمایه ای را پرداخت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: در این استان فقط از طرف دولت در یک سال ۱۰۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است که قطعا همین مقدار موجب حرکت و انرژی استان خواهد شد.
نوبخت فرصت دوم برای توسعه استان کرمان را بودجه سال ۱۳۹۶ دانست و گفت: این بودجه در حال تصویب است چرا که سازمان برنامه و بودجه پیش نویس بودجه ۱۳۹۶ را در هشتم آبان ماه به دولت تقدیم کرده است و ۱۰۰ درصد اعتبارات بخش دوم سفر ریاست جمهور به استان کرمان را در لایحه بودجه سال آینده خواهیم دید.
وی در ادامه فرصت سوم را که می شود برای توسعه استان کرمان به کار برد فرصت برنامه ششم دانست و گفت: آنچه از سوی دولت به مجلس تقدیم شد برنامه ملی و بخشی بوده و منطقه ای نیست و برای سقف کلان کشور است و طبق روال تصویب بودجه استان ها در خود دولت انجام می شود.
معاون رئیس جمهور خطاب به استاندار کرمان گفت: برای توسعه استان کرمان را برای سال های ۹۵ تا ۹۹ در برنامه ششم بنویسید و به ما بدهید؛ متعهد می شوم که آن را با کمترین تغییرات به عنوان برنامه مصوب در اختیار شما قرار دهم تا آنچه مورد تعهد دولت است انجام شود.
وی گفت: با این سه اقدام در کنار فعالیت های اقتصادی که دارید تردید ندارم که شما به درستی در ریل توسعه قرار گرفته اید و پیش می روید.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه استان کرمان ظرفیت و منابع عظیم و بزرگی برای توسعه دارد، گفت: منظور من از منابع؛ خاک، آب و یا موارد طبیعی نیستند که در این استان قرار دارند با توجه به اینکه نعمت بی پایان الهی هستند من معطوف می شوم به منابع و سرمایه انسانی که شما دارید.
سخنگوی دولت افزود: استان کرمان مردان بزرگ خستگی ناپذیری را برای توسعه ایران در کشور چه در بخش تشخیص مصلحت نظام چه در دولت و چه در سپاه دارد.
نوبخت ادامه داد: از فعالیت های حاج قاسم سلیمانی تقدیر کرده و امیدوارم که خداوند سردار را از بلایا مصون داشته تا ماموریت بسیار حساسی را که نظام بر دوشش قرار داده است با موفقیت به انجام برساند و با این مجموعه سرمایه هاست که می توانید به توسعه بیش از پیش دست پیدا کنید.
وی گفت: رمز موفقیت در استان کرمان این است که با همه اختلاف سلایق که امری طبیعی است کرمان توسعه را به عنوان یک هدف در پیش گرفته است و این اختلاف سلیقه ها تا به حال موجب عدم توسعه استان نشده است.