گرگان - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان بابیان اینکه دیوار تاریخی گرگان یکی از ۴۰ پرونده ثبت جهانی است، گفت: این اثر تاریخی ارزشمند نیازمند تأمین منابع برای ثبت جهانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم کریمی شامگاه شنبه در نشست صمیمی استاندار گلستان با فعالان صنایع‌دستی و گردشگری و فعالان بخش خصوصی استان، اظهار کرد: صنایع‌دستی گلستان با صدور پروانه اشتغال انفرادی ۱۷ هزار هنرمند و تحت پوشش قرار دادن ۴۵۳ کارگاه اشتغال قابل‌توجهی دارد و از صدور کارت انفرادی و گروهی گذشته و در اهداف بلندمدت صنایع‌دستی کشور حرفی برای گفتن دارد.

وی یادآور شد: راه‌اندازی بازارچه صنایع‌دستی و همچنین مراکز تخصصی که از تکالیف اقتصاد مقاومتی است، در تمامی شهرستان‌ها در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان از راه‌اندازی مرکز تخصصی زیورآلات ترکمن در گنبدکاووس و ابریشم در مینودشت تا پایان سال خبر داد و افزود: ایجاد نخستین پایانه تخصصی صنایع‌دستی کشور در استان پیگیری شده و مسیر آن دنبال شده در کارگروه اشتغال استان به تصویب رسیده است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون گنبدکاووس کاندیدای چهارمین شهر جهانی صنایع‌دستی کشور پس از اصفهان، همدان و مشهد است و این موضوع در سازمان مطرح‌شده و امیدواریم در آینده نزدیک به ثمر برسد.

کریمی بابیان اینکه روستاها فراموش نشده‌اند و برای رسیدن به اشتغال پایدار در آن‌ها تلاش می‌کنیم، تصریح کرد: راه‌اندازی خانه هنر در روستاها که هم موزه روستایی و محل نگهداری وسایل قدیمی و واجد ارزش روستا و خانه صنایع‌دستی است، در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: به‌رغم رکود در صادرات استان، در هفت ماه گذشته نسبت به ۱۲ ماه سال قبل شاهد رشد ۶۴ درصدی صادرات صنایع‌دستی، ۱۶۰ درصدی تسهیلات، ۵۴ درصدی فروش و ۲۴ درصدی تعاونی‌های حوزه صنایع‌دستی در استان بوده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان به برنامه‌های میراثی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: دیوار دفاعی گرگان یکی از کاندیداهای ثبت جهانی است و به دنبال تأمین منابع برای تحقق آن و انجام طرح مطالعاتی حریم دیوار تاریخی هستیم.

به گفته وی راه‌اندازی مرکز اقامتی در بافت تاریخی گرگان، موزه روستایی قرق، ژئوپارک رامیان، طرح توسعه برج قابوس و موزه صید و صیادی گمیشان، باغ‌موزه مینودشت و موزه پیش‌ازتاریخ گالیکش و همچنین راه‌اندازی موزه خصوصی از برنامه‌ها در حوزه میراث فرهنگی استان است که با جدیت پیگیر اجرای آن هستیم.

کریمی بیان کرد: تا سال ۹۳، ۶۴۷ اثر تاریخی که عمدتاً تپه تاریخی بود در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود که هم‌اکنون به ۶۹۴ مورد ارتقاء پیداکرده و تا پایان سال ۱۲۱ اثر معنوی و تاریخی دیگر استان به این فهرست افزوده می‌شود.