به گزارش خبرنگار مهر نشست خبری چهارمین اشکواره بینالمللی شعر زنان عاشورایی با حضور فرحورز فاتحی دبیر این اشکواره و قادر طراوتپور دبیر علمی این دوره در حوزه هنری برگزار شد.
در این نشست خبری فاتحی با اشاره به برگزاری این جشنواره ادبی از سوی بنیاد آیههای ایثار و تلاش، عنوان کرد: این بنیاد متشکل از خانواده و زنان ایثارگر و فرهیخته است و موسسان آن را هم زنان ایثارگر از جملهخانمها افتخاری، آباد، رضازاده، سعیدی و لاجوردی تشکیل میدهند. بنیاد پس از تاسیس در سال ۱۳۸۰ تلاش کرده تا برنامههای متعددی در زمینه فرهنگ ایثار و شناسادن خانواده و زنان ایثارگر به جامعه اجرا کند که یکی از آنها انتشار ۶۸ عنوان کتاب با شمارگان ۱ میلیون نسخه بود. کتابهایی که برای خواندن هر کدام کمتر از ۱۰ دقیقه زمان لازم است و با عنوان «پیک افتخار» در اماکن عمومی توزیع شدهاند. همچنین این بنیاد تاکنون ۴ دوره جشنواره فیلم کوثر را برگزار کرده و در تدارک برگزاری پنجمین دوره از آن است.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری سه دوره از این رویداد ادبی گفت: در دوره چهارم به دلیل نزدیکشدن عنوان جشنواره به موضوع و آثار، عنوان «اشکواره» برای این رویداد انتخاب شد.
فاتحی همچنین با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در جمع شاعران طی ماه رمضان سال جاری، گفت: رهبر انقلاب در این نشست از ضرورت توجه به شعر به عنوان ابزار مبارزه سخن گفتند و از مسئولیت آن صحبت فرمودند. ما نیز با وجود اینکه این جشنواره را دوسالانه برگزار میکردیم و نوبت بعدی برگزاری آن سال آینده بود، با عنایت به سخنان ایشان تصمیم گرفیتم تا چهارمین اشکواره را امسال زودتر از موعد برگزار کنیم. بر همین اساس در ۲۰ شهریورماه سال جاری فراخوان اشکواره بر مبنای محورهای سخنان رهبر انقلاب منتشر و تا پایان مهر پذیرای آثار بودیم. بخشی بینالمللی جشنواره نیز با محوریت مرکز ترجمه حوزه هنری فعال و فراخوان جشنواره به ۶ زبان روسی، انگلیسی، عربی، اردو، ترکی و... ترجمه شد.
فاتحی با اشاره به برگزاری اختتامیه کنگره در روز ۲۰ آبانماه گفت: در این مراسم که از ساعت ۱۴:۳۰ در تالار سوره حوزه هنری برگزار میشود، برگزیدگان داخلی و خارجی اشکواره به شعرخوانی خواهند پرداخت.
در این نشست همچنین قادر طراوتپور در سخنانی عنوان داشت: فراخوان اشکواره از طریق رایزنیها فرهنگی ایران در کشورهایی که به نظر میرسید به آن پاسخ مثبت دهند، ارسال شد که شامل بحرین، الجزایر، افغانستان، پاکستان، عراق، یمن، ترکیه، لبنان، کویت و مالزی میشود. اشعار دریافتی نیز در نهایت ترجمه و بررسی و منتخبان برای مراسم اختتامیه به تهران دعوت شدند.
به گفته طراوتپور ۳۵۰ شاعر داخلی با ارسال بیش از ۵۷۰ شعر به این فراخوان پاسخ دادند و در بخش خارجی نیز حدود ۵۰ شعر به دست ما رسید که از میان آنها منتخبانی برای اختتامیه انتخاب شدهاند.
این شاعر با اشاره به اینکه رسیدن ۱۰ ترجیعبند به دبیرخانه نشان از یک اتفاق ارزشمند ادبی در این جشنواره است گفت: این اشکواره توانسته در این زمینه یک جریان خلق کند.
دبیر علمی این اشکواره در ادامه با بیان اینکه در مراسم پایانی اثری بهعنوان برگزیده اعلام نشده بلکه منتخبان به شعرخوانی خواهند پرداخت، گفت: انتخاب آثار برای حضور در اختتامیه نه بر اساس قالب که صرفا بر مبنای محتوا شکل گرفت.
وی همچنین گفت: بهطور معمول شاعران شناخته شده به این دست فراخوانها پاسخی نمیدهند و ما نیز به دنبال معرفی چهرههای ادبی در اشکواره نبودهایم بلکه سعی ما جریانُازی و موج سازی پیرامون موضوعی است که اشکواره بر مبنای آن شکل گرفته است.
در پایان این نشست خبری دبیر این اشکواره از شعرخوانی شاعران لبنانی و روسی در مراسم پایانی آن خبر داد.