رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: هر یک از زائران حسینی تا سقف یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون ریال بیمه می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین ذوالفقاری، رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی با اعلام اینکه یکی از دغدغه های اصلی مسئولان نظام در سفرهای زیارتی، موضوع امنیت و سلامتی زائران است، گفت: امسال با تدابیر اندیشیده شده و رایزنی با معتبرترین شرکت های بیمه کشور، توانستیم بیمه نامه ای با شرکت بیمه دانا تنظیم کنیم تا در صورت خسارت و یا حادثه تا سقف یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون ریال برای هر نفر هزینه کند.

این مسئول در تشریح چگونگی بیمه زائران اربعین حسینی گفت: زمانی که ما مشکلات زائران اربعین در سال گذشته را بررسی کردیم متوجه شدیم که یکی از مسائل، موضوع بیمه است. ما سال گذشته زمانی برای فکر کردن به مسئله بیمه زائران نداشتیم  این در حالی‌ است که بیمه مسئله مهمی است و شامل اتفاقات امنیتی و تصادفات می‌شود که نیازمند پوشش کامل بیمه ای است. یکی دیگر از مشکلات ما مساله بیمارانی بود که مجبور شده بودند در بیمارستانهای عراق بستری شوند و هزینه های سنگین درمان را در آن کشور بپردازند.

وی ادامه داد: ما امسال با شرکت های بیمه گری که ظرفیت پوشش جمعیت میلیونی زائران اربعین حسینی را داشتند به مذاکره نشستیم و خدمات قابل ارائه آنها را بررسی کردیم و در نهایت با مقایسه تسهیلات و امکانات شرکت های بیمه گر، بهترین نوع قرارداد را انتخاب کرده و با بیمه دانا تفاهم نامه را امضا کردیم.

ذوالفقاری ادامه داد: در حال حاضر شرکت بیمه دانا توانسته خدمات مورد انتظار ما را به زائران حسینی ارائه دهد و زائران امسال زیر پوشش این بیمه به عتبات سفر می کنند. حق بیمه زائران در دو نرخ ۱۸۸۰۰ و ۶۰۰۰ تومان تعریف شده که خود زائر باید آن را بپردازد. بیمه داخلی ما فقط در محدوده مرزهای داخلی خدمات ارائه می‌دهند این درحالیست که بیمارستانهای عراق تنها با پرداخت پول حاضر به پذیرش و درمان زائران هستند.

وی گفت: حدود یک‌میلیون دلار از طرف بیمه گذار ارز به عراق فرستاده تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، خدمات لازم بدون فوت وقت و معطلی به حادثه دیده ارائه شود.

رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی تعهدات این بیمه را شامل حوادث طبیعی، حوادث تروریستی و بیوتروریستی، درمان سرپایی و بیمارستانی، از کارافتادگی و فوت است. این درحالی است که بیمه مذکور متعهد شده است تا در صورت ابتلای هر یک از زائران اربعین به بیماری های سرپایی تا سقف ۱۰ میلیون ریال هزینه درمان سرپایی را تقبل کند. علاوه بر این خدمات، جمعیت هلال احمر نیز در کشور عراق مستقرند و خدمات سرپایی را به‌صورت رایگان ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: علاوه بر خدمات سرپایی، در صورت بستری شدن هریک از زائران حسینی تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال تعهدات درمانی بیمه درنظر گرفته‌شده است.

ذوالفقاری، آغاز اعتبار بیمه نامه دانا را از زمان خروج از خاک ایران و ورود به کشور عراق اعلام کرد و افزود: این بیمه نامه تا هنگام خروج افراد از خاک عراق و ورودشان به میهن اعتبار دارد. همچنین مسافران سفر اربعین در مبادی خروجی مجاز کشور و در محدوده پایانه های مرزی زمینی نیز مشمول تعهدات این بیمه نامه می شوند.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور تصریح کرد: اتباع خارجی دارای اعتبار موقت نیز در صورت گرفتن روادید (ویزا) سفر به عراق در ایام عزاداری اربعین می توانند از تسهیلات این بیمه نامه استفاده کنند.

وی ادامه داد: اگر بیمه شده به هر دلیلی نتواند در زمان سفر پیگیر دریافت خسارت باشد تا دهم اسفندماه سال جاری فرصت دارد تا موارد را از طریق مراجع مربوطه پیگیری کند.

ذوالفقاری درخصوص کاهش هزینه های سفر اربعین گفت: همه دست اندرکاران ستاد اربعین در تلاش‌اند تا هزینه‌های سفر را کاهش دهند زیرا بسیاری از افراد آرزوی سفر به عتبارت را دارند و این وظیفه ماست که شرایط سفر را تسهیل کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر اسکان و تغذیه رایگان در داخل عراق که جنبه مردمی دارد در داخل مرزهای ایران نیز دریافت غذا، اسکان و بهداشت و درمان رایگان است. علاوه بر این مشارکت مردمی، ما نیز تأمین یک‌میلیون پرس غذا را به‌صورت روزانه پیش‌بینی کرده‌ایم.

ذوالفقاری ارائه تسهیلات اسکان و حمل‌ونقل رایگان در خاک عراق را یکی دیگر از فعالیت‌های ستاد مرکزی اربعین برشمرد و گفت: تا این لحظه ۷۰۰ هزار مکان اسکان در داخل خاک عراق تأمین‌شده است و خودروهای حمل‌ونقل رایگان که شامل اتوبوس‌های شهرداری و تریلی‌های سپاه است به‌صورت رایگان به زائران خدمات می‌دهند.

وی درخصوص خدمات رایگان در داخل خاک ایران گفت: در ایران نیز روزانه ۵۰۰ هزار پرس غذا در هر وعده غذایی در مرزها توزیع می‌شود و ۳۰۰ هزار اسکان رایگان نیز داخل خاک وطن در نظر گرفته‌شده و مسائل مربوط به بهداشت و درمان در کشور نیز رایگان خواهند بود.

رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تصریح بر این نکته که هنوز برخی از کسانی که در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند مدارکشان را تکمیل نکرده‌اند گفت: تعداد این افراد در حدود ۲۰۰ هزار نفر است.

وی افزود: صدور روادید (ویزا) تا ۲۸ آبان ادامه دارد و این زمان تمدید نخواهد شد زیرا از روز ۲۸ آبان تا اربعین فقط ۲ روز باقی می‌ماند که صدور هرگونه روادید (ویزا) دراین مدت باقی‌مانده منطقی نیست.