به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در آیین رهاسازی آب چاه نیمه چهارم برای آبیاری زمینهای کشاورزی سیستان که با حضور تعدای از مقامات محلی، علما و بهره برداران بخش کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: رویکرد دولت در قبال منطقه سیستان با توجه به شرایط خاص این منطقه ماندگاری با عزت جمعیت است تا سخنی از مهاجرت، مزایده و فروش ارزان ملک مردم نباشد.
وی منطقه آزاد سیستان و طرح ۴۶ هزار هکتاری را ضامن ماندگاری جمعیت با عزت در این منطقه اعلام کرد.
وی بیان کرد : ضرورت اجتماعی در سیستان رئیس جمهوری را واداشت در سفرش به استان طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری با لوله را بپذیرد و با حمایت مقام معظم رهبری این طرح در حال اجراست در حالی که هنوز این پروژه از نظر ارزیابی های فنی مطالعه نشده بود.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه طرح آبیاری با لوله در سیستان با قوت و طبق برنامه پیش می رود افزود: دولت تاکنون ۲۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری تخصیص داده است.
وی گفت: ۱۰ هزار هکتار از طرح آبرسانی با لوله به زمین های کشاورزی دشت سیستان تا پایان سال افتتاح می شود و کل طرح نیز در سال ۹۶ به اتمام می رسد.
وی افزود: تاکنون فقط ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نقد برای کل استان دریافت شده و بقیه اعتبار پروژه ها از محل اسناد خزانه تامین شده است.
هاشمی با اشاره به شرایط سخت مالی دولت در مقطع کنونی افزود: تا امروز ۱۰۰۰ میلیارد تومان حقوق فرهنگیان و ۸۰۰ میلیارد تومان هم یارانه به مردم استان پرداخت شده است.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه اراده دولت بر انجام پروژه های بزرگ است، افزود: در گذشته در آرمانی ترین شرایط مالی خبری از پروژه های بزرگ در این استان نبوده است ولی حالا در سخت ترین شرایط مالی دولت، پروژه های بزرگ به سرانجام رسیده است.
وی افزود: در شرایط سخت توانستیم نگاه ها را به این استان معطوف کنیم و این تفاوت در نگاه به استان به خوبی نهادینه شده است.
وی با بیان اینکه فارغ از تفاوت آراء و تفکر سیاسی به مردم سیستان تبریک عرض می کنم که دو چهره شاخص علمی و مدیر ملی را به عنوان نماینده خود برگزیده اند، گفت: کشور بدون تکثر و تنوع فکری فاقد روح و جریان است و اگر عقل پشتوانه تکثر باشد به تولید و سرمایه می انجامد و در غیر اینصورت ویرانگر است.
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: مدیران دستگاههای اجرایی از ظرفیت علمی و اندوخته تجربی نمایندگان منطقه در جهت تکمیل طرح ها و برنامه ها استفاده کنند.
وی ضمن تاکید به تغییر الگوی کشت با هدف تولید محصولات صادرات محور گفت: ادارات جهادکشاورزی، شیلات و منابع طبیعی رسالت بزرگی با مشارکت دانش آموختگان و کشاورزان در خروج از نگاه سنتی در مصرف آب برعهده دارند.
وی گفت: به روستائیان و عشایر مناطق که ایده و تعاونی برای اشتغال داشته باشند وام بدون بهره پرداخت می شود به طوری که ۱۰ درصد سود تسهیلات آن را دولت و ۵ در صد دیگر را بنیاد مستضعفان پرداخت می کند.