همدان - امام جمعه همدان بابیان اینکه راه‌اندازی موکب‌های اربعین و فراهم کردن امکانات خدمات‌رسانی به زائران حرکتی ارزشمند است، گفت: خادمان اربعین در ثواب زیارت زائران کربلا شریک خواهند بود.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی ظهر سه شنبه در همایش توجیهی ایستگاه‌های صلواتی ستاد مردمی اربعین حسینی در همدان بابیان اینکه خمدت رسانی به زائر امام حسین(ع) بسیار ارزشمند است و فرشتگان تا زمانی که زائر از زیارت برگردد در حال رکوع سجود و ذکر برای او هستند، گفت: خادمینی که در حرکت بزرگ پیاده روی اربعین قدم برمی دارند زمینه را فراهم می کنند تا زائران با آسایش خاطر به زیارت بروند که این کار اجر بالایی دارند.

آیت الله محمدی بابیان اینکه اگر سال گذشته حمایت خادمان اربعین از زوار وجود نداشت مشکلات بسیاری پیش می آمد، گفت: این کار به اندازه ای شوق انگیز است که هر فردی که از روی ریا وارد آن شود نیز خالص می شود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان افزود: زائرانی که به هر دلیلی نمی توانند خود را به کربلا برسانند نیز در خدمت رسانی به زوار ثواب زیارت را می برند چراکه حتی یک سر سوزن ایثار نیز بی اجر نمی ماند.

وی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته پذیرایی بهتری از زائران اربعین در استان همدان انجام خواهد شد، گفت: خادمان اربعین در ثواب زیارت زائران کربلا که از ایران به عراق می روند شریک خواهند بود.

آیت الله محمدی با بیان اینکه راه‌اندازی موکب‌های اربعین و فراهم کردن امکانات خدمات‌رسانی به زائران بسیار ارزشمند است افزود: این حقیقت نورانی می‌تواند در سعادت بشر تاثیرگذار است.

حرکت عظیم اربعین مانور بزرگ اقتدار مکتب تشیع و دین اسلام است نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه همدان فراهم کردن آسایش میلیون‌ها زائر حسینی را ناشی از یک حقیقت دینی دانست و تاکید کرد: حرکت عظیم اربعین مانور بزرگ اقتدار مکتب تشیع و دین اسلام است و این مانور می‌تواند قدرت و عظمت مسلمانان را به رخ جهانیان کشانده و باعث اتحاد آنها شود.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری همدان نیز با اشاره به اینکه خدمت رسانی به زائران اربعین افتخار بزرگی است، عنوان کرد: این اقدام سعادت بزرگی است که خادم خوبی برای  امام حسین(ع) باشیم.

مهرداد نادری فر ادامه داد: براساس پیش بینی ها طی ایام اربعین یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از استان همدان عبور خواهند کرد که در رفت و برگشت به دو میلیون ۲۰۰هزار نفر آمار عبوری خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه در زمان برگشت زائران توقف بیشتری در همدان خواهند داشت که در این زمان نیاز به پذیرایی بیش از پیشی داریم، ادامه داد: باید آمادگی لازم برای پذیرایی از زوار در زمان عبور از همدان و قبل از روز اربعین وجود داشته باشد.

نادری‌فر با اشاره به اینکه باید برای روزهای بازگشت زائران برنامه‌هایی در راستای رفاه حال افراد داشته باشیم، عنوان کرد: سال گذشته ۵۰ درصد زائران از استان همدان عبور کردند در حالی که ۶۰ درصد موقع بازگشت از مرز مهران به شهرهای خود بازگشتند بنابراین باید آمادگی چنین وضعیتی را در استان برای امسال داشته باشیم.

پیش‌بینی اسکان اضطراری ۲۵ هزار نفر در همدان

وی با بیان اینکه سال گذشته با توجه به سردی هوا روزانه ۱۷ تا ۲۳ هزار نفر را طی چند روز اسکان دادیم، افزود: پیش‌بینی امسال تا ۲۵ هزار نفر است و آمادگی پذیرایی از زائران را در استان داریم.

نادری‌فر خدمتگزاری در اربعین را یک حرکت خودجوش مردمی دانست و عنوان کرد: دولت در این زمینه زیرساخت‌های لازم را فراهم می کند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان رعایت قوانین و مقررات از سوی زائران را به عنوان سفیران فرهنگی کشور لازم و ضروری دانست.

رئیس ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین در استان همدان نیز با بیان اینکه خادمی یک افتخار است، تأکید کرد: در ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین در استان همدان ۹ کمیته برای انجام امور تشکیل شده است.

صدای حرکت بزرگ مردم همدان در خادمی اربعین به دیگر استان های کشور رسیده است سیدرضا موسوی با اشاره به اینکه  امسال اولین سال است که خدمت رسانی به زائران اربعین در همدان با هماهنگی کامل به اجرا در می آید، بیان کرد: موج و حرکت بزرگی در اعلام آمادگی برای خدمت رسانی به زائران در استان ایجاد شده و صدای حرکت بزرگ مردم همدان در خادمی اربعین به دیگر استان های کشور رسیده است.

موسوی بابیان اینکه با استقبال مردمی دیگر استانها در اعلام آمادگی برای خادمی مواجه شدیم، گفت: از آنجایی که ساز و کاری برای خارج استان پیش بینی نکرده ایم نتوانستیم میزبان خادمین دیگر استانها باشیم.

وی با بیان اینکه همه خادمان ایستگاه ها باید به دنبال خدمت رسانی باشند، گفت: اگر فردی به دنبال بهره برداری خود بود نباید تمرکز دیگر افراد از اصل موضوع دور شود.

وی اظهار داشت: در تمام شهرستانهای استان همدان ستادهای مردمی تشکیل شده و مسئولیت آنها به عهده ائمه جمعه شهرستانها است.

قائم مقام ستاد مردمی خدمتگزاران اربعین در استان همدان نیز با بیان اینکه شاکله اصلی کارها از ۲۰ آبان ماه شروع می‌شود و تا ۱۰ آذرماه ادامه دارد، اظهار داشت: مشکل سرویس بهداشتی سیار از مواردی است که باید در اولین فرصت، نسبت به رفع این مشکل اقدام شود.

علی بقایی با اشاره به اینکه چهار ورودی در استان وجود دارد، تأکید کرد: ۱۵ ایستگاه درجه یک و ۳۰ ایستگاه در طول مسیر برای خدمت به زائرین امام حسین(ع) در نظر گرفته شده است.