مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اهتمام وزارت بهداشت به ورزش‌های همگانی گفت: برای سوق دادن دانشجویان به ورزش به ویژه ورزش همگانی نیازمند انقلابی در این زمینه هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مفدا، جلال نژادجواد در گردهمایی نمایندگان ورزشی‌های همگانی و دبیران مناطق ده‌گانه دانشگاه‌های علوم پزشکی افزود: مسئولان باید ورزش همگانی را به میان دانشجویان بیاورند که بخشی از اقدامات در این زمینه ایجاد تحول در واحدهای آموزشی ورزشی است.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: امروز رشد و توسعه کشور در همه ابعاد در گرو به کارگیری نیروی انسانی سالم در بخش‌های مختلف جامعه از جمله دانشگاه‌هاست، اگر دانشجویان علوم پزشکی را منادیان سلامت بنامیم باید بر توسعه ورزش در میان آنها اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم تا در نهایت این افراد سلامت، تحرک و پویایی را به میان جامعه انتقال دهند.

وی افزود: ۱۹۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در دانشگاه‌ها در اختیار ما هستند که هم اکنون و در بهترین حالت بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از آنها در فعالیت‌های ورزشی مشارکت می‌کنند و انقلابی که از آن سخن گفتیم برای افزایش این تعداد به بیش از ۱۰۰ هزار نفر و نهایتا تمام دانشجویان علوم پزشکی ضروری است.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: برای توسعه ورزش در دانشگاه‌ها با شرایط کنونی راهی جز ورزش همگانی پیش روی ما نیست و در واقع ورزش همگانی موتور محرکه ورزش قهرمانی است که حرکت‌های خوبی نیز در این راستا انجام شده است.

وی گفت: ورزش همگانی رشد و توسعه خوبی در کشور داشته و نگاه تفریحی به ورزش همگانی که نگاه خطرناکی هم هست، خوشبحتانه برطرف شده و نگاه به این حوزه از ورزش، نگاهی علمی است.

نژادجواد اظهار داشت: نقش ورزش همگانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی به خصوص در دانشگاه‌ها نقشی انکار نشدنی است و اگر مسئولان دانشگاهی به این امر اهتمام نورزند به جرات می‌توان گفت ضرر کرده‌اند؛ مسئولان باید ورزش همگانی را به میان دانشجویان بیاورند که بخشی از اقدامات در این زمینه ایجاد تحول در واحدهای آموزشی ورزشی است.

وی با تاکید بر اهمیت امید و نشاط در دانشگاه‌ها و در میان دانشجویان، گفت: اغلب مسئولان دانشگاه‌ها از شیوع ناامیدی و عدم نشاط در فضاهای دانشجویی سخن می‌گویند، در حالی که پی گرفتن ورزش همگانی نشاط فردی و جمعی را نیز در پی خواهد داشت.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت افزود: ورزش همگانی مزایای بسیاری دارد که از جمله آنها می‌توان به پرکردن اوقات فراغت دانشجویان به صورت مفید اشاره کرد و این مهم آنجا اهمیت دارد که دانشجویان را از حضور بیش از اندازه در فضای مجازی و عدم تحرک می‌رهاند.

وی افزود: فعالیت‌های ورزشی در دانشگاه‌ها روحیه و روابط فردی و جمعی را نیز تقویت می‌کند و اثرات بسیار دیگری هم دارد که در این مجال نمی‌گنجد.

نژادجواد گفت: ما به عنوان متولیان ورزش در دانشگاه‌ها در توسعه کشور و پرورش دانشجویانی سالم که الگویی برای جامعه هستند، نقش مهم و به سزایی داریم؛ اگر این دانشجویان را ورزشکار بار بیارویم اطرافیان آنها نیز از ایشان الگو می‌گیرند و این کار بخش زیادی از جامعه را به پویایی تحرک و نشاط سوق می‌دهد.

وی با اشاره به ضرورت پشتوانه سازی برای ورزشکاران دانشجویی که در المپیادهای ورزشی حاضر می‌شوند، گفت: مقرر شده است که از میان دانشگاه‌های علوم پزشکی تیم‌هایی را به یونیورسیاد دانشجویان اعزام کنیم که گام مهمی در جهت افزایش انگیزه ورزش کردن در میان دانشجویان است.

نژادجواد خاطر نشان کرد: موضوع مهم دیگر فرهنگ سازی ورزش همگانی در دانشگاه‌هاست و ضرورت دارد که ورزش را به مثابه یک فرهنگ در میان دانشجویان ترویج کنیم؛ مهمترین راه گسترش ورزش همگانی در میان دانشجویان نیز همین فرهنگسازی است که نیازمند توجه و اهتمام ویژه در این خصوص است.

وی گفت: از راه‌کارهای این فرهنگ‌سازی می‌توان به گسترش امکانات و فضاهای ورزشی و در دسترس قرار دادن آنها اشاره کرد. ضمن آنکه تقویت نهادهای ورزشی به خصوص نهادهایی که در زمینه ورزش همگانی فعالت می‌کنند نیز می‌توند به این فرهنگسازی کمک کند.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به وجود ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی تا برنامه ششم توسعه گفت: ضرورت دارد حرکت رو به رشدی که در زمینه ورزشی در دانشگاه‌ها شروع کرده‌ایم ادامه یابد و تک تک دانشجویان را در این خصوص تحت پوشش خود قرار دهیم و همه را عضو باشگاه بزرگ ورزشی وزارت بهداشت کنیم.