به گزارش خبرنگار مهر، محمد پورکاظمی چهارشنبه در جریان بازدید از پروژه پرورش ماهی در قفس سد حسنلوی نقده با بیان اینکه با توجه به منابع آبی محدود در استان پرورش ماهی متناسب با وضعیت بومی منطقه مورد توجه قرار گیرد افزود: پرورش قزل آلابه تنهایی در سد حسنلو با توجه به بحران کم آبی دریاچه ارومیه مقرون به صرفه نیست.
وی با بیان اینکه باید برنامه ریزی های لازم در جهت پرورش ماهی خاویار، سوف در قفس و کپور متناسب با حجم و دمای آب سد و نیاز بازار صورت گیرد عنوان کرد: توسعه مکانیزاسیون در مزارع پرورش ماهی با هدف افزایش تولید، افزایش بهره وری و استفاده بهینه از منابع آبی، کاهش قیمت تمام شده ماهی در مزارع و افزایش تولید در واحد سطح انجام می گیرد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلات ایران اظهارداشت: با همکاری معاونت ترویج سازمان تحقیقات، شیلات و ستاد احیای دریاچه ارومیه در طی ۵ سال آینده با مشارکت و همکاری بخش خصوصی، اجرای طرح مکانیزاسیون در ۶۰ مزرعه پرورش ماهی استان به عنوان پایلوت ترویجی با هدف صرفه جویی ۵۰ تا ۷۰ درصدی مصرف آب در دستور کار قرار دارد.
پور کاظمی با بیان اینکه طرح پرورش ماهی در قفس از راهبردهای سازمان شیلات ایران در برنامه ششم توسعه با رویکرد اقتصاد مقاومتی است ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده در برنامه ششم توسعه تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی و آبزیان در قفس در کشور هدف گذاری شده است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلات ایران گفت: پرورش ماهی در قفس در حال حاضر در خلیج فارس و دریای عمان و دریای خزر و آبهای داخلی پشت سد هایی که دارای آب آشامیدنی غیر شرب یا کشاورزی هستند اجرا می شود.
وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات شیلات کشور تهیه بسته تحقیقات، آموزش و ترویج را در دست پیگیری دارد، اضافه کرد: توانمند سازی بخش خصوصی و علاقمندان به پرورش ماهی در قفس باعث می شود پهنه های آبی موجود در کشور که نیاز به اراضی کشاورزی و سیستمهای هوادهی و هزینه های اضافی ندارند با استفاده از گونه های سریع الرشد یا متناسب با هر منطقه به نحو بهینه مورد استفاده قرار گیرند.
پور کاظمی بیان کرد: موسسه تحقیقات علوم شیلات کشور به عنوان بزرگترین موسسه تحقیقاتی شیلاتی با سابقه صد ساله در برنامه جامع تدوین شده خود استفاده از تکنولوژی های نوین برای تکثیر و پرورش ماهیان و اصلاح نژاد و تولید لاینهایی که برای رسیدن به خودکفایی کشور در بی نیازی از وارد کردن تخم چشم زده و سایر گونه ها موثر هستند را در دستور کار خود قرار دارد.
وی گفت: در زمینه تولید تخم چشم زده، اصلاح روش های آبیاری، اصلاح نژاد ماهی قزل آلا، مقابله با بیماری های قزل آلا و ماهی کپور با کشورهای خارجی از جمله فرانسه، نروژ، هلند و مجارستان قراردادهای همکاری تحقیقاتی بسته شده است.