کرمانشاه- سرپرست هیئت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی استان کرمانشاه گفت: دائرة المعارف بازی‌های بومی و محلی کرمانشاه با مشارکت عمومی و با همکاری اداره کل ورزش و جوانان تدوین می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام بهروش امروز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: ثبت ملی ورزش «زوران» به نام کرمانشاه طی سال‌های اخیر انجام شد و در تلاش هستیم تا این ورزش قدیمی ثبت جهانی شود.

سرپرست هیئت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی کرمانشاه با اشاره به برنامه‌های در پیشروی این هیئت افزود: جشنواره استانی «زوران» ماه آینده در کرمانشاه برگزار می‌شود.

بهروش با اشاره به تلاش برای برگزاری مسابقات «زوران» در سطوح ملی و بین المللی گفت: در تلاش هستیم تا این ورزش قدیمی را به جهان معرفی کنیم همچنین ۵ جشنواره بازی‌های بومی و محلی در مناطق مختلف استان بویژه شهرستان‌های گرمسیری در راستای ترویج این ورزش برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه هیئت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی در سطح همه شهرستان‌های استان کرمانشاه فعال است، گفت: هیئت استان در رتبه نهم هیئت‌های کشور قرار دارد که امیدواریم به عنوان سه استان برتر کشور شناخته شویم.

سرپرست هیئت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی استان کرمانشاه تعداد ورزشکاران بیمه شده این هیئت را ۱۰۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: ۳۰ داور در استان در رشته‌های مختلف نیز داریم و به دنبال افزایش این تعداد هستیم.

بهروش کمبود اعتبار را از مهم‌ترین مشکلات هیئت استان دانست و افزود: ۲۶۰۰ روستا در استان کرمانشاه داریم و تامین حداقل امکانات ورزشی همچون توپ، لباس و... برای آن‌ها نیاز به بودجه دارد که در توان ما نیست.

وی از تلاش برای تدوین دایرة المعارف بازی‌های بومی و محلی با همکاری اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه خبر داد و افزود: برای این مهم هر فرد علاقه‌مندی که از بازی‌های بومی و محلی اطلاعات قدیمی دارد به دفاتر هیئت در سراسر استان مراجعه کند تا با ارائه اطلاعاتش آن بازی به نام خودش ثبت شود.

بهروش با بیان اینکه قریب به ۲۰۰ نوع ورزش و بازی بومی محلی در سطح کشور وجود دارد، افزود: تاکنون ۱۰۰ نوع از این ورزش‌ها و بازی‌ها در استان کرمانشاه شناسایی شده است.