سیدحسین علوی مدیر مسئول خبرگزاری بسیج و جلال برزگر مدیر مسئول پایگاه خبری امید هسته ای عصر امروز با موضوع برجام در غرفه خبرگزاری مهر مناظره کردند.

به گزارش خبرنگا مهر، مناظره ای با عنوان «برجام و نگاه رسانه‌های داخلی و خارجی» عصر امروز(پنجشنبه) در غرفه خبرگزاری مهر در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات با حضور سیدحسین علوی مدیر مسئول خبرگزاری بسیج و جلال برزگر مدیر مسئول پایگاه خبری امید هسته ای ایرانیان برگزار شد.

متن کامل این مناظره که بخش هایی از آن روز گذشته منتشر شده بود در ادامه می آید:

در ابتدای این مناظره برزگر با طرح سؤال هایی از علوی گفت: قطعا در موضوعات مختلف، نقدهایی که صورت می گیرد با فضیلت تر است تا اینکه بخواهند از آن موضوع تعریف و تمجید کنند اما در بسیاری موارد همچون برجام ما با نقدهایی مواجه شدیم که به هیچ عنوان فضیلت نداشته و هیچ فایده ای نیز نداشته است و ما دیدیم که نقدهایی که به برجام وارد بود در مسیر حرکت تیم مذاکره کننده کمکی ایجاد نکرد.

برزگر: بهترین نقد برجام از سوی رهبر انقلاب صورت گرفت

وی با بیان اینکه قصد نسخه پیچی برای این موضوع نیست، تصریح کرد: ما می‌خواهیم آسیب شناسی در قضیه برجام انجام دهیم تا همفکری انجام شود. به اعتقاد من بهترین نقدی که در تمام دوران برجام و مذاکرات صورت گرفت همان سخن مقام معظم رهبری بود که فرمودند «من به طرف مقبل تیم مذاکره کننده اعتمادی ندارم» که خیلی هم کمک حال تیم مذاکره کننده ما بود.

مدیر سایت امید هسته ای ایرانیان ادامه داد: شخص رهبری بارها تاکید داشتند که تمامی نکات و نقدهایی که از جانب من می شود همگی به طرف مقابل است و ما دیدیم که تیم مذاکره کنننده را همیشه فرزندان انقلاب و پیرو خط امام خوانده اند. من سوالی از آقای علوی دارم که آیا نقد هایی که توسط آقایان انجام می شود در چنین چهارچوبی است؟ چراکه ما بیشتر از نقد، تخریب تیم مذاکره کننده را می بینیم.

سید حسین علوی مدیر مسئول خبرگزاری بسیج نیز در ادامه این مناظره ضمن تشکر از آقای برزگر بابت سخنانش گفت: من از آقای برزگر کمال تشکر را دارم که مبحث خوبی را برای بحث امروز انتخاب کردند. رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان همیشه به این نکته توجه داشتند که ما به تیم مذاکره کننده کشور اعتماد داریم و من هیچ یک از منتقدان و دلسوزان را ندیدم که پشت تیم مذاکره کننده را خالی کنند و آن را به تیمی بی اعتماد تفسیر کنند و همیشه در زمان همبستگی حتی منتقدین، طرف آقای روحانی بودند و با اعتماد به ایشان و دوستانشان منتظر نتیجه ماندند.

علوی: رهبر انقلاب امریکایی ها را غیر قابل اعتماد اما تیم هسته ای قابل اعتماد می داند

مدیر مسئول خبرگزاری بسیج اظهار داشت: رهبر انقلاب می گویند ما به آمریکا اعتماد نداریم پس باید در مذاکرات و مواجهه با آن به گونه ای عمل کنیم که طرف مقابل احساس نکند ما به آن ها اعتماد کردیم. کاری به رفتار و سلوک دیپلماتیک آقایان نداریم، ما به رفتار و شیوه مذاکره و رفتار دیپلماسی آن ها سر و کار داریم.

وی با بیان اینکه رفتاری که از تیم مذاکره کننده ایران در قبال غرب شاهد بودیم اعتماد بود نه بی اعتمادی، تصریح کرد: چقدر باید رهبر انقلاب به بی اعتمادی به آمریکا تأکید کنند و خطوط قرمز را برای آقایان نمایان کند؟ اقای برزگر مگر شما مبنای بحث را سخنان رهبری نمی دانید؟ پس چرا شخص آقای ظریف در جلسه ای که با حضرت آقا داشتند به ایشان گفتند که نمی شود خطوط را رعایت کرد.

علوی تأکید کرد: برجام به تعبیر مقام معظم رهبری طبق بررسی هایی که انجام شد، با ایرادات اساسی همراه بود که باید به آن توجه شود اما دوستان برجام را فتح الفتوح و بالاتر از فتح خرمشهر تعبیر می کنند. حضرت آقا می گویند خروجی برجام خسارت محض است اما آقایان ادعا دارند که تمامی تحریم ها برداشته شده است! تمامی این مواردی که می گویم از حفظ است وگرنه مثنوی هفتاد من است که باید تاریخ نویسان آن را ثبت کنند.

علوی: پول نفتی که هم اکنون در حال فروش است هم وصول نمی شود

این تحلیلگر مسائل سیاسی اذعان کرد: ما به افرادی که به طرف مقابل به جای اخم کردن می‌خندند، نقد داریم؛ آقایان می گویند آمریکا بد عهد است، این را بنده نمی گویم بلکه خود آقای ظریف و دوستانشان می گویند. زمانی این افراد منتقدان دلسوز برجام را کاسب خواندند و تمامی تحریم های اصلی همچون پولی و بانکی هنوز به قوت خود باقی هستند. روزهایی که تمامی رسانه ها و روزنامه ها به خصوص اقای سیروس ناصری اعلام کردند که هر روزی اجرای برجام تاخیر داشته باشد 150 میلیون دلار به ایران ضرر می زند و آن روزها تمامی رسانه ها به این نکته تاکید داشتند را فراموش کردند؟! بر اساس آن اظهارات الآن باید ده‌ها میلیارد پول وارد کشور می شد اما کو آن پول‌ها؟ علاوه بر این، پول نفتی که در حال حاضر ایران به فروش رسانده است نه در دوران تحریم، هیچ کدام پولش برنگشته است.

علوی: آقایان بگویند در ازای این همه امتیار چه چیزی گرفته اند؟

وی با بازگو کردن بخشی از انتقادهای منتقدان برجام گفت: آیا منتقدان کاسب هستند که می گویند معامله کردید درست، سانتریفیوژها را سیمان گرفتید درست، هیچ چیزی درکار نبوده درست، اما در ازای این مقدار امتیازدهی به غرب چه دست آوردی در این معامله داشته اید؟ ما هنوز نتوانستیم تحریم دلار را برداریم و ریال به دلار تبدیل کردن کاری محال است، پول های بانکی و نفتی در بانک های خارجی بلوکه هستند و به ایران انتقال داده نمی شود.

علوی با اشاره به گره زدن آب خوردن مردم به تحریم و برجام از سوی دولتمردان، افزود: باید بگویم هیچ اتفاقی بدتر از آن نبود که آقایان آب آشامیدنی خود را به برجام گره زدند و نتیجه تمامی این صحبت ها این است که شما آقایان از آمریکا یک دوست ساختید و آن را مودب خطاب قرار دادید. آیا آمریکایی که با جنگده های خود توسط سعودی های ملعون بمب بر سر مردم مظلوم یمن می اندازد دوست است؟!

برزگر: مانور دادن روی سیمان کاری در اراک برای کارهای ژورنالیستی است

در ادامه این مناظره برزگر گفت: در بین صحبت های آقای علوی چند نکته بود که به اعتقاد من نمی شود اینطور به موضوع نگاه کرد. سلوک دیپلماتیک در مذاکرات خیلی تفاوت دارد با دیپلماسی که ما در رسانه ها یا در دیگر حوزه ها انجام می شود. حضرت امام (ره) خطاب به یکی از مسوولین عالی رتبه آن زمان گفتند شما نباید آن طوری که من صحبت می کنم در دنیا با همان چهارچوب و لحن صحبت کنید بلکه من خط قرمزها را مشخص می کنم و شما با آن دیپلماسی خاصی که در دنیا باید رفتار کنید با کشورها برخورد کنید.

برزگر: برخی نقدها بر اساس انگاره سازی های اشتیاه صورت می گیرد

برزگر اضافه کرد: من به حرف های قبلی خود برمی گردم، بحث هایی که در خصوص نفت برادرمان آقای علوی اشاره داشتند، باید بگویم که ما شاهد انگاره هایی هستیم که اگر متوجه آن شویم درمی یابیم که این انگاره ها غلط هم بوده است، انگارهایی مثل پر کردن مخازن هسته ای با سیمان که بعدها هم هزاران عکس و فیلم برایش ساخته می شود. اینکه تمامی مخازن را داخلش بتن ریختند دوستان رسانه ای ما برای آن که قشنگ و ژورنالیستی است در قلم ها و یادداشت های خود می آورند و علیه تیم مذاکرده کننده نقد تخریبی انجام می دهند، بله نقد غیر سازنده همین است.

برزگر: 9 هزار سانتریفیورژ فعال در پسابرجام به 6 هزار سانتریفیوژ رسید

وی عنوان کرد: منتقدین از «هیچ» صحبت می کنند و اعتقاد دارند که در برجام دست آوردی نداشتیم، انگاره دروغ راکتور اراک را پیش می آورند و می گویند که ما راکتور را با زمین صاف کردیم و داخلش سیمان ریخته ایم و با همین ادبیات اشتباه مردم را گمراه می کنند، در صورتی که ما باید با ادبیات درون خانواده موضوعات داخلی را حل کنیم.

این کارشناس تصریح کرد: ایران قبل از برجام 9 هزار سانتریفیوژ فعال داشت که بعد از برجام تبدیل به 6 هزار سانتریفیوژ فعال شد که 5 هزار تا از این سانتریفیوژها به صورت فعال کار می کند، اما دوستان اعتقاد دارند که هیچ چیزی عاید ایران نشده و ما همه هسته ای خود را داده ایم، آیا واقعا اینگونه بوده است؟ اقای دکتر صالحی که همه جناح های سیاسی با او موافق هستند و به گفته خودشان 50 سال از عمرشان را در راه هسته ای ایران گذاشته اند، وضعیت هسته ای ایران را پابرجا و ایستاده بعد از برجام دانستند، آیا اقای صالحی برای خود صحبت کرده است؟

برزگر: «تقریبا هیچ» را به اندازه فونت «امام امد» در روزنامه هایشان زدند

مدیر مسئول سایت امید هسته ای با اشاره به دست آوردهای برجام اظهار داشت: 6 قطعنامه ای که کشورهای قدرتمد جهان، شرق و غرب، که در ذیل بند هفت آمده بود را ایران توانست آن را هوا کند دست آورد نبوده است؟ دوستان نقد کننده باز آمدند و به اندازه امام آمد تیتر زدند که ما هیچ چیزی بدست نیاوردیم، آیا این طرز برخورد با موضوع صحیح است؟

وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که منتقدین بسیار به آن تأکید می کردند موضوعPMD  بود، افزود: برخی منتقدین می گفتند که اگر هر چیزی را لغو کنید و تمام تحریم ها برداشته شود،PMD  را نمی توانید لغو کنید اما ایران توانست؛ بیمه کشتیرانی در این کشور به راه افتاد و از همه مهمتر که قدرت منطقه ای بود و همگی بر این باور هستیم که بدست آوردن قدرت ربطی به برجام ندارد، اما تحریم هایی که برداشته شد سدی محکمی در مقابل قدرت ایران که آن برداشته شد.

این فعال رسانه ای در خصوص پول های فروش نفت گفت: آقایان می گویند ما توانستیم آنگونه که دلمان بخواهد نفتمان را بفروشیم و اعتقاد دارند که پول هایش به ایران داده می شود اما دوستان می گویند پول نفت در خارج از ایران گیر کرده است. مهم ترین مسئله پتانسیلی بود که ایران توانست آن را در منطقه آزاد کند و دوستان همسایه ایران از تواققی ایران با قدرت های ایران کرده است خوشحال است.

برزگر با اشاره به گزارشهایی که رسانه های غرب برای تیم مذاکره کننده اوباما در برابر ایران انجام داده اند گفت: یک عده از آنها می‌گویند آمریکا توانست دندان های ایران را بکشد و او را سرجای خود بنشاند، چرا صحبت های آن هایی را نمی بینند که معتقدند ایران توانست سر آمریکا کلاه بگذارد و به قدرت برسد؟ ما باید حرف هایمان را یکی کنیم در غیر این صورت دهان آن ها را نمی شود بست و ما باید کار خودمان را انجام دهیم.

علوی: صنعت هسته ای ایران عملا نابود شده است

علوی در پاسخ به اظهارات برزگر گفت: در مورد سیمان که موضوعش مطرح شد باید بگویم که داخل محفظه های راکتور را با سیمان پر کردند و کاملا نابود شد، برادرمان آقای برزگر می گویند قرار بود آن سازه را غیر فعال کنند و بعدا از روی آن الگو برداری کنند و یکسری تجهیزات دیگری را بنا کنند که این در صورت مسئله چیزی را حل نمی کند. راکتور اراک را نمی توان سوختگیری کرد و بکار گرفت و ایران در این خصوص شکست خورده است.

وی با بیان اینکه دشمن بسیار بیشتر از ریختن سیمان در قلب راکتورهای هسته‌ای، به صنعت هسته‌ای کشور ما زیان وارد کرده است، افزود: ایران مرکز تحقیقاتی فردو را به طور کامل تعطیل کرد چراکه زیر زمین بود و نمی توانستند آن را با موشک بزنند و تمام راکتور هایش روی هوا کار می کند و این مثل آب در هاون کوبیدن است و هیچ خاصیتی ندارد. ایران تمامی 10 هزار تن اورانیوم غنی شده را باید از کشور خارج کند و در تمام 15 سال قرار داد حق دارد اورانیوم غنی شده 5 درصد با سانتریفیوژ نسل یکی که لاکپشتی است به تولید برساند نه با نسل 8 که ایران را از نظر تولید چندین سال به جلو می انداخت. آیا این ها دلایلی بر آن نیست که صنعت هسته ای ما به کل نابود شده است؟

علوی: به 300 کیلو اورانیوم بعد از 15 سال می گویید صنعت؟

مدیر مسئول خبرگزاری بسیج یادآور شد: ایران بعد از 15 سال عقد قراردادی که در برجام امضا کرد، 300 کیلو اورانیوم غنی شده 5 درصد را دارا است که حال بعد 15 سال باید دوباره سر میز مذاکره بنشینیم و حرف بزنیم کاری نداریم و فقط به این 300 کیلو شما می گویید صنعت؟

وی با اشاره به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر «هیچ» خواندن برجام گفت: جمله تقریبا هیچ را من عنوان نکردم بلکه آقای سیف آن را مطرح کرد. تمامی اظهارات را منتقدان نمی گویند و این بیانات برای اعضای کابینه آقای دکتر روحانی است.

علوی: نه تنها PMD بسته نشد بلکه اوضاع سخت تر شده است

علوی درباره پرونده PMD که آمریکا بر روی آمریکا مطالعه می کردند عنوان کرد: آمریکایی ها اعتقاد داشتند که ایران روی فناوری غیر صلح آمیز هسته ای کار می کند که ایران بر اساس راستی آزمایی PMD سنجیده می شد اما تفاوتی در حال حاضر نکرده و این راستی آزمایی حال در برجام اتفاق خواهد افتاد چراکه هنوز مثل PMD تمامی موانع در صنعت هسته ای ایران پابرجا بلکه سخت تر خواهد بود.

مدیر مسئول خبرگزاری بسیج در خصوص قدرت منطقه ای ایران اشاره داشت و تاکید کرد: قدرت ایران را نه برجام نه هیچ چیز دیگری آزاد نکرد بلکه نیروی مقاومت اسلامی بود که توانست این سد شکنی را انجام دهد. مقابله با رژیم صهیونستی را مدت ها پیش از برجام، نیروی مقاومت اسلام وارد عمل شده است.

علوی: خروجی کمیسیون مشترک به ضرر ایران خواهد بود

وی در ادامه تصریح کرد: ایران معاهده ای با 6 کشور بسته است و اگر اعتراض یا شکایتی داشته باشد در کمیسیونی که هشت کشور در آن حضور دارند را می تواند رسیدگی کند، اما نکته اینجاست از این 8 تا تنها سه رای با ایران است و 5 رای در خدمت به آمریکا در آمدند که همواره برگشت دوباره تحریم ها در اثر سوء رفتار طرف مقابل وجود دارد.

علوی با اشاره به بیانات رهبری در خصوص برجام خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در برجام به گفته هایی که بنده در صحبت هایم بکار بردم را اشاره داشتند و تمامی این موانع را ایرادات اساسی برجام می دانستد. رهبری از برجام به عنوان خسارت محض یاد کردند و این حرف آشکار رهبری است نه منتقدان که شما آن ها را به عنوان کاسب خطاب می کنید.

برزگر: صنعت هسته ای ایران پابرجاست

در ادامه مناظره برزگر گفت: دوستان معتقدند که دولت به بیانات رهبری هیج توجهی نمی کنند که از نظر ما امکان وقوع ندارد. من و آقای علوی می توانیم از شکست ها پیروزی های برجام تا صبح برای هم رجز بخوانیم ولی به نتیجه ای نمی رسد و باید کلی تر نگاه کنیم. ایران در صنعت هسته ای پابرجا و صنعتش را از دست نداده است چراکه کیک زرد ها وارد ایران و آب سنگین ایران به تمام دنیا فروخته می شود ولی می شود اینطور دید که آب سنگین را نمی فروشیم چون برای ما است و به هیچ کسی ربطی ندارد.

این روزنامه نگار تاکید کرد: قبلا دشمن ایران را تهدید می کرد نیروگاه بوشهر را می توانیم تمامی پیچ و مهره هایش را از هم جدا می کنند و از بین می برند اما در حال حاضر آب سنگین از ایران خریداری می شود آیا این داشتن صنعت هسته ای نیست؟ آب سنگین ایران را مجبورند خریداری کنند چراکه بخاطر شهیدانی چون شهید شهریاری داشتیم که از ما نمی توانند بگیرند و بخاطر نیروی مقاومت ایرانی و همبستگی ایرانی به زانو در آمدند. غربی ها از برجام به عنوان سند وحشت یاد می کنند حال شما یک سانتریفیوژ داشته باشید چه 1000 عدد چراکه آن مفهموش به آمریکا می رساند.

برزگر: قدرت نظامی، برجام و فرهنگ، قدرت ایران را نمایش داده است

وی در خصوص قدرت نظامی ایران در منطقه و جهان اشاره داشت و گفت: آقای علوی معتقد است موشک های ایران توانسته است که ایران را قدرتمند نمایش دهد اما نه تنها موشک و برجام بلکه در کنار آنها فرهنگ و رسانه فرهنگی ایران با مردمش توانست این قدرت را برای ایران به ارمغان آورد که این سخنرانی آقای روحانی در میان اصحاب رسانه بود.

علوی در پاسخ به اظهارات جلال برزگر گفت: می گویند باید بر سر کلیات صحبت کنیم نه در جزئیات که اتفاقا تمامی دعواها و تنش ها بر سر همین جزئیات است چراکه مردم ایران تا لحظه آخر از جزئیات متن نوشته شده خبر نداشتند و در مقابل مردم آمریکا و در کل تمامی هم پیمانان آمریکا از جزئیاتش خبردار شده بودند.

علوی: فروش آب سنگین را مایه افتخار می دانند در صورتی که ایران مجبور به فروش آن است

وی تاکید کرد: آقای برزگر بر این باورند که باید افتخار کنیم آب سنگین ایران به فروش می رسد اما من تاکید کنم که ایران باید آب سنگین خود را بفروشد و مجبور به این کار است و نمی تواند در کشور از فناوری آب سنگین برخوردار باشد آیا این افتخار است یا تحمیل کردن؟ ایران آب سنگین را برای فروش تولید نکرده بود بلکه برای استفاده در صنعت صلح آمیز هسته ای به تولید رسانده بود که اتفاقا در مذاکرات یکی از موضوعات بررسی شده آب سنگین ایران دشمن را متحیر ساخت و مذاکره می کرد.

علوی: برای مقاومت، توان دیپلماتیک لازم است که تیم هسته ای دولت یازدهم نداشت

علوی تصریح کرد: اقای برزگر اعتقاد داشتند که آمریکا نمی تواند چیزی را بر ما تحمیل کند اما من پاسخ ایشان را از خلال صحبت رهبری نقل کنم که مقام معظم رهبری از آقای ظریف گفتند که ایران نمی تواند خطوط نظام را در بعضی مسائل حفظ کند و آقای ظریف گفت باید از بعضی از خطوط قرمز رد شویم! ما نه به آقای ظریف نه به تیم مذاکره کننده توهینی نمی کنیم و از شجاعتی که به خرج داده اند تقدیر می کنیم ولی برای مقاومت، توانایی دیپلماتیک لازم است که تیم هسته ای دولت یازدهم نداشت.

این کارشناس مسائل راهبردی عنوان کرد: صنعت هسته ای که با 300 کیلیو اورانیوم غنی شده نمی چرخد این 300 کیلو حتی توانایی روشن کردن لامپ را ندارد بعد چطور می شود که آقایان می گویند ما صنعت هسته ای داریم؟ وقتی دشمن تحریم را به عنوان یک حربه اساسی یاد می کند و شمای رئیس جمهور هم که آب آشامیدنی ایران را به این تحریم ها و برجام گره می زنید که هیچ ربطی هم ندارد چراکه ما قبل تر و در زمان تحریم مردم با آب آشامیدنی مشکلی نداشتند، دشمن دیوانه نیست که دست از تحریم بکشد. او توانسته است ذهن تو را به بازی بگیرد.

برزگر: با فروش آب سنگین به باشگاه هسته ای جهان ورود پیدا کردیم

برزگر در پاسخ به صحبت های علوی گفت: ما صنعت داریم چراکه صنعت فقط غنی سازی نیست و غنی سازی هم یک نقطه اصطکاک با غرب بود که با مذاکره آن را تعطیل نکردیم و ما اینطور به موضوعات نگاه می کنیم. درباره فروش آب سنگین می توان اینگونه هم نگاه کرد که تعهد کردیم تا به باشگاه هسته ای جهانی ورود پیدا کنیم. آقای علوی و دوستانشان می توانند به آب سنگین جوری دیگر نگاه کنند اما ما به موضوع نگرش دیگری داریم.

مدیر مسوول امید هسته ای ایرانیان بیان کرد: غربی ها خودشان می گویند که کل دست آورد ما در برجام این بود که توانستیم ایران را به مدت یک سال از بمب هسته ای که ما به آن اعتقاد نداریم دور کنیم. دوستان شده اند بزک کننده آمریکا و با لیست های بلند بالای دروغین که آمریکا دست آوردش در این بین بود شد.

علوی در پایان در خصوص صحبت های برزگر که با عنوان بزک کننده یاد کرد گفت: بزک کننده آمریکا آن کسی بود که آمریکای مظلوم کش و کودک کش مردم فلسطین و در نهایت یمن را، باهوش و مودب یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر در پایان این مناظره مخاطبان به طرح سوالات خود پرداخته و بنا به مخاطب آن سوال، هر یک از طرفین مناظره به این سوالات پاسخ دادند.