به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از ريانووستي، "يوگني ساتانوفسكي" رئيس انستيتو خاورميانه در مسكو با اشاره به قدرت منطقه اي ايران پس از نابودي دشمناني همچون صدام و طالبان و همچنين با اشاره به جنگ اخير در لبنان مي گويد: درحقيقت، اين اولين جنگ يك امپراطوري در حال تولد بود كه بدون تقاضا وارد باشگاه هسته اي مي شود.
ساتانوفسكي همچنين با اشاره به گستره نفوذ ايران ازمرزهاي لبنان و سوريه تا جنوب عراق، استان جنوبي عربستان سعودي و شيخ نشين هاي كوچك خليج فارس وهمچنين ناتواني غرب دربرخورد با مسائل هسته اي درگذشته و با ايران در شرايط كنوني بعيد مي داند كه تهران در زمينه هسته اي داوطلبانه از چنين تضميني دست كشد.
وي بر اين باور است كه غرب بتواند مقابل ايراني قرار گيرد كه به گفته وي برنامه هاي هدفمند و اولويت هايي ملي و همچنين پتانسل بكر اقتصادي و انساني دارد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه همچنين با اشاره به مشكلات روزمره غرب درمبارزه با تروريسم، عراق، افغانستان براين باور است كه با چنين اوضاعي، سخن گفتن از فشارهاي وارده بر ايران دشوار است. به عقيده وي، اين ريسك وجود دارد كه تهديد نمودن هاي بي وقفه تهران بيهوده باشد.
ساتانوفسكي مي نويسد : غرب تهران را تهديد به تحريم مي كند، اما رهبران ايران از تحريم نمي ترسند. اين تحريم ها در مورد عراق بي اثربودند و بعيداست كه درمورد ايران موثر واقع شوند. صرفنظر كردن از تحريم سخت نيست، تهران نشان داد كه قادر است حتي دربازار سياه نيز فناوري و تجهيزات هسته اي را به دست آورد. در رابطه با مردم آن هم بايد گفت كه فشار وارد كردن بر آنان، سبب تشديد حمايت ملت از دولت مي شود.
به عقيده رئيس انستيتو خاورميانه، پاسخ ايران در برابر توسل به زور، ويرانگر و سركوب كننده خواهد بود. تلفات كشورهايي كه حمله مي كنند، از لحاظ مالي ميلياردها دلار و تلفات جاني هزاران نفر خواهد بود و اين بدين معناست كه هر چه قدر هم سخت باشد، بايد با ايران گفتگو كرد.
اين تحليلگر روسي در ادامه تصريح كرد: بايد تهران را به اقتصاد جهاني پيوند داد. با سران سياسي آن كار كرد و براي اين كار بايد سالها و يا دهها سال وقت گذاشت.
اين كارشناس خاورميانه با اشاره به تجربه غرب در زمينه همزيستي با اتحاد جماهير شوروي سابق بر اين عقيده است كه بايد با در نظر گرفتن سنت شرقي "حفظ آبرو"، اين سياست درباره ايران نيز در پيش گرفته شود و به باور وي در صورتي اين سياست ثمربخش خواهد بود كه بتوان در چشم اندازي كوتاه جايگاه ايران را در باشگاه هسته اي و متوقف كردن تلاش براي تغيير رژيم حاكم را به اين كشور تضمين نمود، تقابل آن با اسرائيل را رفع كرد، و در آن صورت كل منطقه به طور حقيقي از جنگي بزرگ كه مي تواند در آينده تبديل به مناقشه هسته اي شود، خواهد گريخت.
رئيس انستيتو خاورميانه همچنين تنها راه گريز از درگيري را نياز به قابليت هاي برجسته ديپلماتيك، مهارت سياسي عالي و خوش شانسي فوق العاده مي داند كه بايد مورد آزمون قرار گيرد.