به گزارش خبرنگار مهر، ولیالله سیف ظهر امروز در حاشیه جلسه شورای هماهنگی بانکهای استان یزد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بانکها به طور معمول در اغلب پروژه های تولیدی و صنعتی ۶۰ تا ۷۰ درصد از تامین مالی را بر عهده دارند که این رقم در برخی پروژه تا ۹۰ درصد نیز می رسد.
وی عنوان کرد: در چنین شرایطی در زمان افتتاح پروژه ها حتی نامی از بانکها نیز برده نمی شود و این گلایه ای است که از بخش خصوصی و برخی پروژه های دولتی داریم.
رئیس کل بانک مرکزی در مورد واحدهای ورشکسته ای پول آنها قابل وصول نیست نیز بیان کرد: پول باید از محلی خارج از طرح تامین شود زیرا سرمایه مردم به عنوان تسهیلات در اختیار افراد و واحدها قرار می گیرد.
وی افزود: انتظار داریم استانداران در این زمینه به کمک بانکها بیایند و به وصول تسهیلات که در واقع همان سرمایه های مردم است، کمک کنند.
سیف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعریف و تبیین نظام بانکی در دنیا بیان کرد: در دنیا کار تامین مالی بین بازار پول و سرمایه و بانکها تقسیم شده و تامین مالیهای کوتاه مدت برای واحدهای کوچک بر عهده بانکها و تامین مالیهای بلندمدت برای واحدهای بزرگ بر عهده بازار پول و سرمایه است.
وی تصریح کرد: از آنجا که در کشور ما هنوز بازار پول و سرمایه به بلوغ نرسیده، ۹۰ درصد تامین مالی های بلند مدت برای واحدهای بزرگ نیز توسط بانکها انجام می شود.
رئیس کل بانک مرکزی در مورد تسهیلات رفع موانع تولید نیز بیان کرد: هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم و اگر بانکی به بهانه نبود منابع مالی از پرداخت تسهیلات امتناع می کند، مراتب گزارش شود.
سیف خاطرنشان کرد: این مسئولیتی است که برای بانکها تعیین شده و تا پایان سال نباید واحدی باقی بماند که از آن غفلت شده باشد.