خبرگزاری مهر - گروه استانها: آیینهای سنتی عاشورایی روایت گر عاشقانهای حزنانگیز از مردمان ایران است، عاشقانهای که گاه سرتاپای اهالی این دیار را در خاک و «گِل» فروبرده تا هر عزاداری زمزمه کند: آب حیات من است خاک سر کوی تو.
روایت این عاشقانه از روزها قبل از محرم شروع میشود و تا هفتهها بعد از اربعین ادامه دارد، از ایامی که همهچیز مهیای عرض ارادتی دیگر است. خیمهها در شهر پا میگیرد؛ دیوارها و خیابانها سیاهپوش میشوند و نوحههای محلی تا روستاهای دورافتاده ضجه میزنند.
در این شماره از مجله «ایرانمهر» نگاهی به آئینهای عاشورایی اقوام ایرانی خواهیم داشت تا بستری برای مستندسازی این آئینها در استانهای مختلف باشد.
همچنین این شماره مجله «ایرانمهر» ۴۰ گزارش در موضوعات مختلف از ۳۱ استان کشور را در برمیگیرد تا تصویری از دغدغههای مهم استانی را پیش روی مخاطب قرار دهد. دغدغههایی که برخی از آنها در روستایی دورافتاده رقم میخورد و برخی از آنها در مرکز استان؛ برخی از آنها فرصتها را به رخ میکشد و برخی تهدیدها را به چالش.
خوانندگان این شماره مجله «ایرانمهر» روایت خانهنشین شدن «دارا» را بازخوانی میکنند و با ما همراه میشوند تا از استان شمالی کشور یعنی مازندران سری به گلستان بزنند و داستان احداث تلهکابین در ناهارخوران را مرور کنند.
همچنین در این شماره با روایت سرنوشت مبهم ۴ پروژه فرهنگی اردبیل، احوال و مصائب حمام «کسما» را ورق میزنیم. وضعیت صادرات سیب آذربایجان غربی، صنعت سنگ کشور در لبه پرتگاه و رشد سریع بیکاری کرمانشاه در ۳ سال اخیر از دیگر سوژههای این شماره مجله «ایرانمهر» است.
در این شماره مجله همچنین پرونده مهاجرت از روستاهای مرزی را ورق میزنیم و به سراغ مشکلات روستائیان خراسان جنوبی میرویم درجایی که زنگ انقراض روستاها به صدا درآمده است.
گزارشهایی از وضعیت دستکند میکال، عمارت «خواجه آوادیس» رشت در حوزه میراث و عرضاندام کالای قاچاق در بازار نهاوند و ظرفیت دامداری در ایلام از مطالب بخش اقتصادی این شماره مجله «ایرانمهر» است.