بجنورد- مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی از استحصال هشت هزار و ۹۰۰ تن گوشت سفید و قرمز طی هفت ماه نخست امسال در کشتارگاه‌های دام و طیور استان خبر داد.

سید محمدمهدی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی این مدت در هشت کشتارگاه دام استان ۵۹ هزار و ۱۳۸ رأس دام سبک و چهار هزار و ۲۸۸ رأس دام سنگین کشتار شد که میزان گوشت قرمز استحصالی از این دام‌ها یک هزار و ۸۹۲  تن بوده است.

احمدی افزود: همچنین در این مدت در سه کشتارگاه طیور خراسان شمالی با کشتار بیش از سه میلیون و ۳۵۴ هزار قطعه طیور، هفت هزار و هشت تن گوشت سفید استحصال و روانه بازارهای مصرف شد.

وی تصریح کرد: ناظران دامپزشکی مستقر در این کشتارگاه‌ها با نظارت بهداشتی و شرعی ۵۶ رأس دام و ۱۷ هزار قطعه طیور غیرقابل‌مصرف را از چرخه تولید کشتارگاه‌ها حذف کردند.

آغاز طرح واکسیناسیون رایگان تب برفکی

مدیرکل دامپزشکی استان همچنین از اجرای طرح واکسیناسیون رایگان تب برفکی در دام‌های سبک از امروز سه‌شنبه ۲۵ آبان ماه در خراسان شمالی خبر داد و گفت: این طرح در ۳۵ روز کاری و با اولویت دام‌های عشایری و دام‌های مناطق پرخطر انجام می‌شود.

احمدی بابیان اینکه امسال به دلیل اهمیت بیماری تب برفکی و بروز اپیدمی در اواخر پارسال، مایه‌کوبی در دو مرحله انجام می‌شود، اظهار کرد: بهار امسال یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک و در بهار و پاییز نیز در دو مرحله ۱۱۰ هزار رأس دام سنگین، علیه بیماری تب برفکی مایه‌کوبی شد.

وی عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون در بخش مبارزه با بیماری‌های مشترک و قابل‌انتقال از دام به انسان، بیش از دو میلیون و دو هزار نوبت سر شامل سیاه‌زخم، هاری، تب مالت، تست سل گاوی و مشمشه تک سمیان، واکسیناسیون انجام‌شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اضافه کرد: همچنین با مایه‌کوبی چهار میلیون و ۳۲۳ هزار نوبت سر، علیه بیماری‌های اختصاصی دام ازجمله آبله، تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و لمپی اسکین، مبارزه شد.

احمدی اظهار کرد: درمجموع با واکسیناسیون افزون بر ۶ میلیون و  ۳۲۵ هزار نوبت سر دام طی هفت ماه گذشته، بیش از ۶۷ درصد پیش‌بینی سالانه دامپزشکی خراسان شمالی در این بخش محقق شد.