به گزارش خبرنگار مهر، کاظم ملایی کارگردان فیلم «کوپال» با بیان اینکه مراحل فنی این پروژه به پایان رسیده است، گفت: فرم شرکت در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر را برای این پروژه سینمایی پر کرده ام.
وی ادامه داد: مراحل پیش تولید «کوپال» اردیبهشت ۹۴ آغاز شد و به مدت ۸ ماه طول کشید. فیلمبرداری این پروژه نیز دی ماه همان سال آغاز شد و ۲ ماه به طول انجامید و در نهایت بعد از طی ۹ ماه مراحل مختلف پس از تولید و فنی، هفته گذشته این پروژه آماده نمایش شده است.
ملایی بیان کرد: داستان این فیلم در مورد یک شکارچی و تاکسیدرمیست به نام دکتر احمد کوپال است که درست قبل از تحویل سال نو دچار یک چالش بسیار غریب در زندگیاش میشود. یکی از ویژگیهای مهم این فیلم داستان آن است که در پیرنگ اصلی خود به مسائل مهمی همچون حفاظت از محیط زیست و احترام به حقوق حیوانات پرداخته است. همچنین یکی دیگر از ویژگی های مهم این فیلم محدودیتهای آن است، بطوری که بخش اعظم فیلم تک بازیگر و تک لوکیشن است و قصه آن در یک بازه زمانی بسیار فشرده رخ میدهد.
کارگردان فیلمهای کوتاه «دیلیت» با گلایه از مسئولان وقت توضیح داد: سه سال متوالی است که صلاحیت کارگردانیام را دریافت کردهام ولی متاسفانه به خاطر متفاوت بودن دنیای قصهام، هیچوقت موفق به پیدا کردن تهیه کننده نشده ام. انگار امتیاز یک فیلمساز متفاوت تبدیل به نقطه ضعفش شده بود و براحتی با واژه خاص بودن سرش را میبریدند.
وی تاکید کرد: دیگر به این باور رسیدم که این تهیه کنندگان ما هستند که سینما را منفعل و محدود کردهاند. چطور من که همیشه با تمام انرژی تلاش کردهام و حسابم را در فیلم کوتاه پس دادهام، نباید بتوانم با یک پیگیری بی وقفه موفق به پیدا کردن تهیه کننده برای فیلم خود شوم. چرا اکثر تهیه کنندگان و پخش کنندگان داخلی و خارجی ما فقط دنبال یک قصه درام اجتماعی و خانوادگی ایرانی هستند.
گله از بیتوجهی تهیهکنندگان به سینمای مستقل که حرفی جدید دارد
ملایی با تاکید بر اینکه لازم است به استعدادهای جوان هم توجه شود و صرفا به بازتولید آثار بزرگان سینما اکتفا نکرد، گفت: یک دهه پشت موفقیت آثار کیارستمی حرکت میکردیم و حالا نوبت آثار فرهادی رسیده است. تا کی قرار است چشممان به برندهای معروف باشد و محصولات آنها را به صورت جعلی باز تولید کنیم؟ آخر چرا عموم تهیه کنندگان تلفنشان را به زور جواب میدهند و به زور قرار ملاقات می گذارند و بعد از سه ماه پیگیری وقت و حوصله فیلمنامه خواندن را پیدا میکنند؟ تازه اگر روزی شانس بیاوری و داستانت را بخوانند و نگویند که این فیلم در سلیقه ما نیست.
وی ادامه داد: دست آخر هم به آن جمله معروف تهیه کننده می رسیم که می گوید چقدر سرمایه داری؟ آیا قرار است نسل ما به شکل خوشبینانهاش سرخورده و بیمار شود!؟ تا کی قرار است بودجههای دولتی صرفا برای تولید یکسری آثار خاص و سفارشی خرج شوند؟ پس چه زمانی قرار است به دوستان پر شور و پر انرژی من فرصت داده شود تا ویترین خاک گرفته سینمای ایران را گردگیری کنند و مدیران سینمایی این کشور روی ژانرهای مختلفی همچون فانتزی، تریلر، وحشت، علمی تخیلی، ورزشی نیز سرمایهگذاری کنند؟ متاسفانه واقعا بخش زیادی از تهیه کنندگان ما فرصت مطالعه ندارند و اکثر مواقع هم تصمیم به خطر کردن نمیگیرند و این میشود که من جوان علاقمند در نهایت روزی سر یک دو راهی سخت قرار میگیرم و به ناچار با گرفتن وامهای سرسام آور موفق به تولید فیلم اولم میشوم.
ملایی در پایان گفت: علیرغم وعدههای بسیار زیاد مسئولان دولتی و یا حتی تهیه کنندگان بخش خصوصی، دست آخر بدون هیچگونه حمایت مالی تولید فیلم را به پایان رساندم و تنها امیدوار هستم که این فیلم شانس حضور در بخش مسابقه فجر را داشته باشد تا در این رویداد مهم زحمت و تلاش عوامل و بازیگران مورد قضاوت قرار گیرد.
لوون هفتوان، نازنین فراهانی، پوریا رحیمی سام، حسین شمس آبادی، وهان سلیم زاده، مجتبی علیزاده، حسین غایبی شباهنگ از جمله بازیگران فیلم سینمایی «کوپال» هستند.