به گزارش خبرنگار مهر، عادل آذر صبح امروز پنج شنبه در همایش استانی سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد در سنندج که با حضور مدیران و مسیولان ادارات و سازمانهای دولتی استان کردستان برگزار شد، اظهار داشت: دیوان محاسبات در راستای سیاست های کاری و قوانین موجود، کمیته حسابرسی اقتصاد مقاومتی را در سال ۹۶ راه اندازی می کند و عملکردها در این بخش ارزیابی می شود.
وی با اشاره به سیاست ها و برنامه های دیوان محاسبات، بیان کرد: یکی از سیاست های اصلی دیوان محاسبات آموزش مدیران و مسئولان اجرایی و دولتی است و در این راستا سال ۹۶ برنامه ها و دوره های آموزشی متناسب با نیازهای مدیران با هدب پیشگیری از تخلفات برگزاز می شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: متاسفانه عدم اطلاع از قوانین و مقررات کشور از سوی مدیران عامل اصلی وقوع تخلفات اداری است و در همین راستا می توان این مشکل را با برگزاری دوره های آموزشی برای مدیران و مسئولان اجرایی رفع کرد.
وی گفت: ما در دیوان محاسبات و همچنین سایر ادارات و سازمان های نظارتی نباید به گونه ای رفتار کنیم که مدیران و مسئولان اجرایی از ما بترسند، بلکه باید ارتباط و تعامل خوبی برقرار باشد و در جریان این ارتباطات و تعامل مشکلات و مسائل به خوبی مدیریت شود.
آذر بیان کرد: نگاه همه ما در کشور باید به سمت توسعه و تعالی باشد و در این مسیر تمامی نهادهای دولتی و اجرایی، قضایی و نظارتی باید به آن توجه داشته باشند و مسیر را در این حوزه فراهم کنند.
وی به هجمه های صورت گرفته بر علیه نظام اسلامی در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: در بحث مربوط به فیش های نجومی یک هجمه بسیار زیادی از سوی دشمنان بر علیه نظام صورت گرفت که این هجمه نشان می دهد دشمن از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام و انقلاب اسلامی استفاده می کند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور عنوان کرد: دیوان محاسبات در موضوع فیش های حقوقی نجومی ورود پیدا کرد و با همکاری تمامی نهادهای نظامی، انتظامی، ادارات و سازمان های دولتی و حتی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی بالغ بر ۱۰۰ هزار پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی با اشاره به نتایج این بررسی ها، یادآور شد: بعد از بررسی های زیاد در نهایت مشخص شد حدود یک دهم درصد انحراف در حوزه پرداخت حقوق وجود دارد و ماجرا به این بزرگی که رسانه های دشمن درست کرده بودند، نبود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار محوری دیوان محاسبات، اظهار داشت: پیشگیری و هدایت گری دو موضوع و برنامه اصلی و در اولویت دیوان محاسبات به شمار می رود و در همین راستا نیز برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته است.
آذر افزود: دغدغه اصلی ما در دیوان محاسبات حمایت از مدیران ادارات و سازمان های دولتی است و به همین دلیل پیشگیری را در اولویت قرار داده ایم و در این حوزه نیز ارائه آموزش های لازم به مدیران در سال آینده دنبال و پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه در حوزه هدایت گرانه، قرار است دیوان محاسبات امین و مشاور مدیران و ادارات دولتی باشد، افزود: در این بخش نیز دیوان آمادگی دارد تا در هر شرایطی در کنار مدیران و مسئولان قرار گرفته و در صورت نیاز آنها را برای اجرای درست قوانین و مقررات راهنمایی کند.
وی گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته از سوی دیوان محاسبات کشور هم اکنون مشخص شده است که بخش زیادی از تخلفات و انحراف از قوانین به دلیل عدم اطلاع درست مدیران بوده است و به همین دلیفل ما باید تلاش کنیم که مدیران در جریان چگونگی اجرای درست قوانین قرار گیرند که البته این مهم نیز تنها با آموزش ممکن می شود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور به شماری از مشکلات استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: در استان کردستان در موضوع برگزاری مناقصه و مزایده دچار مشکلات و معضلاتی هستیم که البته این بخش بیشترین آسیب در این استان به شمار می رود.
وی با اشاره به ارزیابی های صورت گرفته در تمامی شاخص های دیوان محاسبات در استان کردستان، اظهار داشت: در حال حاضر استانهای کشور در رعایت شاخص های مد نظر دیوان محاسبات در چهار بخش خیلی خوب، خوب، متوسط و ضعیف درجه بندی می شوند که خوشبختانه کردستان جزو استانهای خوب در سطح کشور است.
آذر با اشاره به هماهنگی و تعامل خوب بین مدیران و مسئولان استان کردستان، بیان کرد: خوشبختانه هم اکنون تعامل خوبی بین مدیران اجرایی و دستگاه های نظارتی در کردستان وجود دارد و این مهم باید همچنان تقویت شود تا زمینه برای کاهش تخلفات احتمالی فراهم شود.
وی با اشاره به تجربه استاندار کردستان در میان سایر مدیران، گفت: استاندار کردستان از جمله مدیران با تجربه در کشور است و این مهم بهترین فرصت برای تلاش در راستای توسعه این استان و همچنین کاهش تخلفات در بدنه ادارات و سازمان های دولتی به شمار می رود.