سعید محمدزاده در حاشیه بازدید از پروژه در دست ساخت راه آهن قزوین به رشت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بر اساس طرح جامع حمل و نقل که در حال پیگیری و اجراست روان سازی تردد در محورهای جاده ای و ریلی در دستور کار وزارت ره و شهرسازی قرار دارد.
وی افزود: براین اساس باید بتوانیم حمل و نقل را در داخل کریدورهایی که قوام دارند و شریانهای حیاتی کشور هستند کنترل کنیم لذا توسعه زیرساختها در ادامه این کریدورها با جدیت دنبال می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: مجموعه کارها و طراحی ها در این بخش باید به گونه ای باشد که حمل و نقل راحت و ایمن در کشور محقق شود.
وی بیان کرد: در طرح جامع حمل و نقل کشور کل شریانها مدل شده اند و همه مقصد و مبداء ها مشخص و مدل شده و جریانهای حرکت مورد توجه قرار گرفته و در یکبرنامه مدون لازم است تا همه حمل و نقل های باری و مسافری در این مسیرها روان شود.
محمدزاده یادآورشد: مهمترین نکته این است که بتوان آزاد راهها را از حالت بن بست خارج کرد و مانند مدل شبکه حمل و نقل ریلی بار ترافیک را از آزاد راهها کم کرد.
وی با اشاره به بازدید دکتر نوبخت از راه آهن قزوین به رشت اظهارداشت: این بازدید برای رفع موانع اجرا و تسریع در پروژه صورت گرفت و خوشبختانه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای تامین اعتبار مورد نیاز طرح اطمینان دادند که می تواند سرعت پروژه را افزایش دهد.
محمدزاده در خصوص اهمیت اقتصاد حمل و نقل اظهارداشت: اقتصاد حمل و نقل بخشی از اقتصاد ملی است و در هر منطقه باید بر اساس وضعیت خاص آن منطقه نسبت به روش توسعه حمل و نقل، توسعه شبکه، اصلاح و تغییر و ایجاد کریدور جدید تصمیم گرفت.
بستر حضور بخش خصوصی در طرح های حمل و نقل مهیاست
وی از ضرورت مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح های حمل و نقلی خبر داد و گفت: وزارت راه و شهرسازی برای این که بتواند مشارکت بیشتری را در توسعه زیرساخت ها و زیربناهای حمل و نقل محقق کند بستر لازم را مهیا کرده و در سالهای اخیر رویکرد جدی خود را در این حوزه نشان داده است.
محمدزاده اظهارداشت: مدل خوب و قابل قبولی که در کشور جا افتاده نوع مشارکت بخش خصوصی در ایجاد آزاد راههاست که نتایج بسیار خوبی داشته است.
وی تصریح کرد: البته مدل دیگری درحال پیگیری برای اجراست تا بتوانیم علاوه بر مشارکت مستقیم از روش هایی مانند «صندوق پروژه» امکان جذب بخش خصوصی در توسعه زیرساخت ریلی، بزرگراهی و آزاد را فراهم کنیم.
اولویت با راههای تاثیرگذار است
محمدزاده بیان کرد:در سال جاری اولویت با پروژه هایی است که بیشترین تاثیر را در اصلاح حمل و نقل کشور دارند مانندکریدورهای اصلی که آنها را مورد توجه جدی قرار خواهیم داد.
وی اضافه کرد: تسریع در پروژه های نیمه تمام از دیگر اولویت هایی است که امسال آن را پیگیری می کنیم و امیدواریم با برنامه ریزی صحیح و استفاده مناسب از از منابع موجود خود طرحها را بسرعت تکمیل کنیم و به مرحله افتتاح برسانیم.
نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه روز جمعه به همراه سید آقایی مدیرعامل شرکت راه آهن، فریدون همتی استاندار، محمد علی نجفی استاندار گیلان، بهمن طاهرخانی و روح الله بابایی صالح نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی از پروژه راه آهن قزوین به رشت بازدید کردند.
راه آهن قزوین به رشت به مسافت ۱۶۴ کیلومتر با ۱۰۸۷ میلیارد تومان اعتبار تاکنون بیش از ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قرار است تا پایان امسال یا حداکثر اردیبهشت ماه سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.