کرمانشاه- رونمایی از ۲۴ عنوان نویسندگان کرمانشاهی، برگزاری نشست شرح مثنوی و برگزاری عصر شعر با حضور ۳۰ شاعر کرمانشاهی از برنامه‌های نمایشگاه بزرگ کتاب کرمانشاه بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، آیین رونمایی همزمان از ٢٤ عنوان کتاب شامگاه جمعه در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه کتاب کرمانشاه برگزار شد.

ابراهیم رحیمی زنگنه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در این مراسم با بیان اینکه این رونمایی بزرگترین رونمایی کتاب در طول ۱۲ دوره برگزاری نمایشگاه کتاب استان است، گفت: امروز از ٢٤ عنوان کتاب بصورت همزمان رونمایی می‌شود که تمامی آنها توسط نویسندگان کرمانشاهی نوشته شده‌اند.

وی تصریح کرد: اغلب این کتاب‌ها در سال جاری به چاپ رسیده است و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان حمایت از نویسندگان آنها به عنوان اولین خریدار این کتاب‌ها اقدام کرده است.

رحیمی‌زنگنه یادآور شد: از مجموع این ٢٤ عنوان کتاب، پنج عنوان کتاب در زمینه کودک، ١٠ عنوان در زمینه رمان و داستان کوتاه، هشت عنوان در زمینه شعر و یک عنوان کتاب نیز در زمینه پژوهش ادبیات است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: رونمایی از این تعداد عنوان کتاب به طور همزمان نشان می‌دهد که نسل نو نویسندگان کرمانشاهی روز به روز در حال تولید آثار فاخر هستند.

رحیمی زنگنه با بیان اینکه کرمانشاهیان همواره در دوره‌های مختلف تاریخی در همه زمینه‌ها تاثیرگذار بوده‌اند، گفت: نخبگان و هنرمندان و نویسندگان کرمانشاهی همواره با تولید آثار فاخر سهم خود را در تمدن جامعه اسلامی به جا آورده‌اند.

وی با پیش بینی آینده درخشان برای شعر و ادب و هنر کرمانشاه، گفت:قطعا با وجود جوانان شاداب و اهل فرهنگ، کرمانشاه در آینده بیش از پیش در عرصه هنر و ادب کشور خواهد درخشید.

در این مراسم از کتاب‌های «گرمای یک شب سرد» نوشته "مهرناز پیمانی"، «خانه امن» نوشته "عبدالمجید جلیلیان"، «خاص بانو» نوشته "محمد مسعود کیمیایی"، «این یک کتاب نیست احتمال یک زن بیشتر است» نوشته "سمیه قبادی" و «وقتی که مرگ آرامش است» نوشته "محمد مسعود کیمیایی" رونمایی شد.

  «سکوت» نوشته "زهرا لرستانی"، «ماجراهای تُپُلی زیرپُلی» نوشته "مینودخت دبیری"، «باران بعد رفتنت بند نمی‌آید» نوشته "محسن حسینخانی"، «والاتباران» نوشته "کیهان کاشفی"، «شفاهی به ندرت» نوشته "علی الفتی" و «سروت باشوور» نوشته "علی الفتی" از دیگر کتاب های رونمایی شده در این مراسم بود.

 هم چنین در این مراسم از کتاب های «دو فنجان قهوه در هوای برفی» نوشته "امین شیرزادی"، «چهارشنبه‌های دلتنگی» نوشته "امین شیرزادی"، «چل تاق، چل نیم‌تاق» نوشته "رضا موزونی"، «این خیابان سرعت گیر ندارد» نوشته "مریم جهانی"، «مزارع پنبه‌ی شیلی» نوشته "محمد عسکری ساج" و «هوردکه‌م» نوشته "مهوش سلیمانپور" رونمایی شد.

کتاب های «شبیه خواب نیلوفر» نوشته "پیمان جسری"، «یکی مال من یکی مال تو» نوشته "فریبرز لرستانی"، «ویزویزک» نوشته "فریبرز لرستانی"، «لاکی گلی» نوشته "فریبرز لرستانی"، «جوجه کوکی و مادربزرگ» نوشته "فریبرز لرستانی" و «خِتی مِتی» نوشته "حسنا لطفی" از دیگر کتب رونمایی شده در این مراسم بود.

"مثنوی" در آمریکا ۹۸ میلیون نسخه می‌فروشد در ایران با ۲ هزار تیراژ چاپ می‌شود

نشست "شرح مثنوی معنوی"  نیز در بخش جنبی دوازدهمین نمایشگاه کتاب کرمانشاه برگزار شد.

ابراهیم رحیمی زنگنه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در این نشست، مثنوی را کتابی استثنایی دانست وگفت: مثنویی کتاب معمولی نیست و می‌توان تعالی کتاب اولیاء و انبیاء را در آن مشاهده کرد.

این استاد زبان و ادبیات فارسی افزود: یکی از ویژگی‌های مثنوی مولانا الهام بخش بودن آن است بطوری که خود مولانا هم عنوان می‌کند اشعار او بیانگر حقایقی از عالم معنا است و رسالت او تنها رساندن این فیض اللهی به انسانهاست.

رحیمی‌زنگنه با بیان اینکه "نی" در عمده اشعار مولانا استفاده شده، گفت: همین استفاده از واژه نی نشان می‌دهد که مولانا تنها واسطه‌ای برای بیان حقایق بوده است زیرا نی که نماینگر انسان در اشعار مولاناست نمی‌تواند خود بیانی از حقایق داشته باشد.

وی با بیان اینکه فهم همه جانبه مثنوی معنوی برای همگان میسر نیست، گفت: تنها شمس تبریزی بود که عمق جان کلام مولانا را درک کرد و به حقیقت اشعار او پی برد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از عدم فروش مطلوب اشعار مثنوی مولانا در کشور، گفت: در کشوری مانند آمریکا در حالی ٩٨ میلیون نسخه از ترجمه مثنوی معنوی به فروش می‌رسد که در کشور ما تیراژ این کتاب تنها ٢٠٠٠ نسخه است.

نمایش‌نامه خوانی نمایش "هنگامه‌ای که آسمان شکافت" در نمایشگاه کتاب کرمانشاه

نمایش‌نامه‌خوانی نمایش «هنگامه‌ای که آسمان شکافت» نیز در حاشیه نمایشگاه کتاب کرمانشاه برگزار شد.

در این برنامه "هومن روح تافی" و "مرتضی اسدی مرام" به نمایش‌نامه خوانی پرداختند.

این نمایش‌نامه که «نصرالله قادری» آن را به نگارش درآورده روایت "تخیلی" از زندگی سردار ایرانی؛ "پیروزان" است.

در این روایت تخیلی "پیروزان" سردار ایرانی است که هواخواه "شهربانو" همسر امام حسین (ع) است اما سرانجام متحول شده و در زمره سپاه امام حسین (ع) قرار می‌گیرد.

برگزاری برنامه «عصر شعر» با حضور ۳۰ شاعر برجسته استان نیز به عنوان دیگر برنامه جنبی نمایشگاه کتاب در شامگاه جمعه برگزار شد.

استاد محمد جواد محبت، حسین احمدی محجوب، همت علی اکرادی، بابک دولتی، محمد ویسی و... از جمله حاضرین در این عصر شعر بودند.