ساری - معاون وزیر جهاد کشاورزی میزان تولید مرکبات را در کشور چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن اعلام کرد و به هم خوردن پهنه‌بندی تولید را از مشکلات فراروی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، طهماسبی عصر سه‌شنبه رد نشست شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت با اشاره به اینکه کشاورزی وابسته به طبیعت است اظهار داشت: این امر سبب شده تا این بخش آسیب‌پذیری‌های بیشتری داشته باشد.

وی عنوان کرد: کشاورزی بیشترین آسیب‌پذیری رادارند و باید بیشترین حمایت و بسته حمایتی را شاهد داشته باشند.

وی بابیان اینکه گردش مالی برخی محصولات مانند گندم، جو و سیب‌زمینی و غیره سالی یک‌بار است، افزود: در همه دنیا بخش کشاورزی موردتوجه بسیاری قرار می‌گیرد و در ایران نیز یکسری حمایت‌هایی شامل خدمات زیربنایی و غیره از بخش کشاورزی انجام می‌شود.

طهماسبی، خرید تضمینی، خرید توافقی را ازجمله کمک‌ها و حمایت‌های دولت از بخش کشاورزی بیان کرد و درباره خرید مرکبات در مازندران گفت: مازندران ازنظر تنش سرما به‌ویژه درزمینهٔ ارقام دیررس مرکبات آسیب‌پذیر است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه یکی از زیستگاه‌های خوب مرکبات مازندران به شمار می‌رود، خواستار پهنه‌بندی مرکبات در استان شد و گفت: به‌هیچ‌وجه نمی‌توان مرکبات را از مازندران حذف کرد.

طهماسبی خواستار بهره‌گیری از ابزارها و تجهیزات نوین برای کشت مرکبات و مقابله با سرما و آسیب‌های احتمالی شد و گفت: تغییرات اقلیمی سبب به هم خوردن پهنه‌بندی مرکبات شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سرمای سال ۹۳ در شمال اظهار داشت: به‌رغم همه فشارها برای واردات، جلوی واردات مرکبات گرفته شد و این امر تنها راه حمایت از باغداران بوده است.

وی بابیان اینکه با تولید انبوه مرکبات در شمال روبرو شده‌ایم گفت: تولید مرکبات در کشور بالغ‌بر چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده که عمده تولید آن در مازندران است.

طهماسبی یادآور شد: متأسفانه هنوز نتوانستم ارقام صنعتی را در مرکبات جا بیندازیم تا در صنایع تبدیلی موردتوجه قرار دهیم و بیشتر به سمت تولید مرکبات تازه خوری پیش رفته‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: خرید تضمینی مرکبات ازجمله طرح‌های حمایتی از باغداران است که امسال نیز در استان اجرایی می‌شود.