به گزارش خبرنگار مهر، سه شنبه شب در حاشیه اجرای این تئاتر، رحیم هودی گفت: پس از ۶۰ سال قرار داشتن قرار داشتن روی صحنه بار دیگر احساس شعف و زیبایی به من با دیدن این تئاتر دست داد.
وی با اشاره به اینکه علیرغم پابه سن گذاشتن هنوز شاهد هنرنمایی کسانی است که روزگاری در کلاس های بازیگری او می نشستند، افزود: امیدوارم که گرد سپیدی که بر موی برخی از این هنرمندان نشسته، از اثرات گریم باشد و به زودی پاک شود.
نسل نواندیش به احترام تئاتر برخیزد
هودی با ابراز خرسندی زنده بودن هنر تئاتر به واسطه حضور و بروز جوانان و نسل نواندیش، اظهار کرد: خوشبختانه نسل تازه تئاتر می دانند که باید در مسیر گذشتگان به احترام تئاتر برخیزند.
وی در ادامه گفت: پیشکسوت که گفته می شود به معنی پیری نیست، بلکه به معنی آغاز جوانی تئاتر است. این سرآغاز چیدن سرگل و میوه هنر است؛ باور کنید هنوز که نام تمرین تئاتر به میان می آید با ذوق و شوق می روم برای اینکه احساس می کنم با تئاتر هنوز زنده ام و تا زنده ام باید در صحنه باشم.
این بازیگر سینما و تئاتر ایران عنوان کرد: افتخار می کنم که به تئاتر اشتغال دارم گرچه فیزیک و علوم درس می دادم اما همواره تئاتر برایم اهمیت داشت.
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با توجه به مطرح شدن تقاضایی در جشنواره تئاتر فارس، گفت: اینکه روزی را به گرامیداشت پیشکسوتان تخصیص دادید؛ حتما روزی را هم به نشست نقد و بررسی این تئاتر بپردازید.
بهزاد مریدی عنوان کرد: نشست های نقد و بررسی یاری رسان تئاتر به لحاظ محتوایی و تکنیک برای رسیدن به مراحل بهتر است. زیرا چنانچه قرار است اجراها صرفا به تقدیر و سپاسگزاری بپردازد و برای یکدیگر کف بزنیم طبیعتا تئاتر پیشرو نخواهد بود.
قرار نیست مکتب جدیدی درون مکتب شیراز ایجاد شود
وی در ادامه اظهار کرد: انتظار نداریم مکتب جدیدی خلق کنیم زیرا مکتب متاثر از بسیاری مسایل پیرامونی است. مکتب متاثر از معماری، ادبیات، اجتماع و مباحث شناختی جامعه است بنابر این قرار نیست مکتب جدیدی درون مکتب شیراز ایجاد شود، شاید در زمان های طولانی این امکان میسر بود، اما امروزه فقط می توان سبک و سیاق را منحصر به مرزهای خاص لحاظ کرد.
مریدی در جمع گروه های تئاتر پویا و مهرگان که به تماشای نمایش «به مناسبت ورود اشکان» تاکید کرد: فضای حاکم بر تئاترهای رئالیستی با یک مضمون ثابت هم می تواند آفت و از سویی می تواند ارزشمند باشد. زیرا امکان این را داریم که سبک شیراز را تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه امروزه سمبولیسم مکتب شیراز کجاست، ادامه داد: نشانه شناسی های این مکتب در کجا قرار دارد؟ رئالیسم جادویی، ابزورد و تمام مکاتبی که مرهون آن هستیم در کدام آثار نمایشی قابل دیدن است؟ ما فقط به یک مضمون بی تنوع و ثابت وابسته شدیم. این در درازمدت می تواند آفتی دامن گیر مجموعه تئاتر شیراز بشود.
مدیرکل ارشاد فارس با تاکید بر اینکه تئاتر شیراز توانایی تولید سبک را داراست، تصریح کرد: هنرمندان این شهر می توانند درس دهنده باشند. زیرا ایمان دارم در حوزه شعر، ادبیات، هنرهای گوناگون و ... این را باور داریم بزرگی کرده و سبک شیراز را متاثر از این فضای نقادی ایجاد کنیم.
محمودرضا سلیمانی تئاتر«به مناسبت ورود اشکان» که کاری از گروه هنری مهرگان است را تا تاریخ پنجم آذر در سالن استاد سپاسدار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به روی صحنه برد.
در این نمایش که جدیدترین کار گروه هنری مهرگان است، محمودرضا سلیمانی، محمدحسین یزدیان، منصورغارثی فرد، پریساگلریزخاتمی، حامدشکوهیان، الهام زمانی، احمدآوری، نازی عابدینی، فریده رنجبری و الناز دودمان ایفای نقش می کنند.
سلیمانی با اشاره به اینکه دیگر عوامل این نمایش را رامین خادم پور، سالار زارع، مریم رونده، مرجان حبیبی، نیمانطاق، حسین حسین زاده، حسین مفتاح، فاطمه احسانی، پوریا گرانمایه برعهده دارند گفت: نمایش یاد شده با تم اجتماعی یک نمایش کاملا رئال است که به روابط آدم ها در دل یک خانواده می پردازد و نگاه سنتی و امروزی به زندگی و خانواده دارد.
او ادامه داد: آدمهای نمایش از نسلهای مختلف با بیش از٥٠سال تفاوت سن دارند که یک مهمانی به مناسبت فارغ التحصیل شدن اشکان و بازگشت از مالزی ترتیب داده شده و ما فضای مهمانی را نمی بینیم. فضائی که تماشاچی شاهد آن است، اتاق خواب مهمان است در همان خانه که بخشی از آدم های مهمانی به آن اتاق ورود و خروج دارند و خیلی واقعیت ها در اینجا آشکار می شود. بیرون از این اتاق همه چیز در ظاهر خوب است و آدمها ظاهری خوب و موجه دارند. اما واقعیت چیز دیگریست که در فضای اتاق آشکار می گردد.
بهمن پسربزرگ خانواده که بدهی میلیاردی دارد و در آستانه جدائی از همسرش ثریا است، متوجه می شود که دائیش، جلال امید چکهایش را خریده و می خواهد به اجرا بگذارد. ازطرفی لاله که عشق سابق بهمن و از بچگی با خانواده بهمن بوده و دوستان خانوادگی هستند به این مهمانی دعوت شده بی آنکه خانواده از عشق بین بهمن و لاله چیزی بدانند. این در حالیست که لاله به تازگی نامزد کرده است.
آدمهای دیگر نمایش مادربهمن بهناز؛ خواهر بهمن نوری؛ شوهرخواهر بهمن عابدین دوست بهمن؛ عاطفه دختردائی بهمن و آقاجون پدربزرگ بهمن هر کدام به گونه ای در این قصه به هم مرتبط می گردند.
به گزارش خبرنگار مهر به مناسبت ورود اشکان نمایشی است نوشته پوریا کاکاوند و به کارگردانی محمودرضا سلیمانی که تا ٥ آذر ساعت ١٨:٣٠ در سالن استاد سپاسدار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس روی صحنه قرار دارد.