به گزارش خبرنگار مهر، دوسالانه شعر آئینی واعظ قزوینی روز پنجشنبه با قرائت پیام حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب فارسی و با حضور فریدون همتی استاندار قزوین، داود محمدی و بابایی صالح نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی، شعرا و ادبای استانی و کشوری در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.
علی نعمت اللهی در این مراسم گفت: قزوین با پیشینیه کهن تاریخی و تمدنی درخشان با شخصیت هایی که محدود به جغرافیای این خطه نیست توانسته جایگاه خاصی در حوزه علم و ادب داشته باشد.
وی اضافه کرد: معماری، خط، نگارگری، نقاشی، شعر آئینی و تعزیه و موسیقی از مکاتب شاخص قزوین است که باید برای شناسایی و معرفی آن همت کنیم و در این میان شعر آئینی می تواند جایگاه ویژه ای داشته باشد.
نعمت اللهی تصریح کرد: وقتی وارد قزوین می شویم باید خطوط نقش بسته بر استان نستعیلق باشد تا بتوانیم بگوییم استان قزوین پایتخت خوشنویسی است و اگر سایر مکاتب هم احیا شود می توان به نتایج خوبی دست یافت.
ضرورت زدودن غبار از شخصیت واعظ
دبیر دوسالانه شعر ائینی واعظ قزوینی اظهارداشت: شخصیت واعظ قزوینی همچنان غبارگرفته و غریب و مظلوم واقع شده است و برگزاری جشنواره و دوسالانه ها می تواند بخشی از این غبار را پاک کند.
نعمت اللهی یادآورشد: واعظ گنجینه گرانبهایی است که در آئین دینی اشعار گیرایی دارد و شعرش مملو از نکات اخلاقی و پند و اندرز، استعاره، کنایه و تشبیه است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین تصریح کرد: آثار فاخر در شعر آئینی باید توجه شود تا از غنای بیشتری برخوردار شود.
وی اضافه کرد: شبکه مداحی در کشور تاثیرگذار و تولید آثار فاخر در ادبیات آئینی بسیار مهم است و اشعار واعظ در این عرصه میتواند بسیار مورد استفاده قرار گیرد و به غنای اشعار مداحان کمک کند.
نعمت اللهی بیان کرد: با استقرار دائمی دبیرخانه شعر آئینی واعظ در قزوین تلاش می کنیم در برنامه های بعدی به سایر شعرای آئینی هم توجه کنیم و شخصیت های برجسته ای مانند محتشم کاشانی و صائب تبریزی را نیز معرفی کنیم.