وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و نروژ صبح روز چهارشنبه در سفر سازمان ملل در نيويورك ملاقات كرد. در اين ملاقات طرفين ضمن اظهار علاقه به گسترش روابط دوجانبه و تبادل هيئت هاي سياسي اقتصادي در خصوص مسائل منطقه اي خصوصا چگونگي اجراي قطعنامه 1701 شوراي امنيت درباره لبنان به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، وزير امورخارجه نروژ ضمن تاكيد بر اهميت اجراي قطعنامه 1071 از جمهوري اسلامي ايران خواست كه براي اجراي آن كمك نمايد.

وي در بخش ديگري از مذاكرات ضمن تاكيد بر حق مسلم كشورمان براي استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي اظهار اميدواري نمود كه اين موضوع از طريق مذاكره و گفتگو حل و فصل شود. وي تصريح نمود كه كشوري از اعمال تحريم عليه ايران حمايت نمي كند.

متكي وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در خصوص تجاوز از قبل برنامه ريزي شده رژيم غاصب صهيونيستي عليه لبنان به شدت از بي تحركي شوراي امنيت سازمان ملل در اين رابطه انتقاد و تصريح نمود كه درواقع سكوت شوراي امنيت باعث تداوم حملات رژيم صهيونيستي شد كه اين امر تخريب زير ساختارهاي لبنان وكشتار مردم بي دفاع آن كشور را به دنبال داشت.

در خصوص مسائل هسته اي وزير امور خارجه ايران پس از تاكيد بر حق قانوني ايران در داشتن چرخه سوخت هسته اي و با استفاده ازفناوري  صلح آميز هسته اي به بيانيه اخير 118 كشور عضوجنبش غيرمتعهدها در هاناوا درحمايت از موضوع كشورمان درمسائل هسته اي اشاره كرد و از اينكه چند كشور معدود و در راس آنها آمريكا خود را معادل جامعه بين المللي مي دانند به شدت انتقاد نموده وتاكيد كرد ايران همواره به دنبال همكاري و تفاهم و نه تقابل بوده است.

در اين ديدار همچنين وزير خارجه كشورمان از تضييع حقوق اقليت هاي مسلمان در اروپا و وجود زندانهاي مخفي آمريكا دراين قاره به شدت انتقاد نمود.

همچنين وزراي امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و روماني طي ملاقات دو جانبه در روز چهارشنبه در مقر سازمان ملل درنيويورك درخصوص روابط دو جانبه حقوق بشر، مسائل هسته اي و اوضاع در منطقه خاورميانه به گفتگو پرداختند.

متكي دراين ديدار ضمن اظهار تمايل براي گسترش روابط فيمابين با روماني، زمينه هاي مشترك اقتصادي موجود را با اهميت خواند و بر بررسي روابط اقتصادي گذشته و نگاه مثبت به آينده و لزوم برنامه ريزي براي گسترش روابط فيمابين به صورت همه جانبه تاكيد نمود.

وزير امور خارجه ايران در بخشي از مذاكرات گزارشي از اواضاع منطقه خاورميانه خصوصا مشكلات امنيتي در عراق و افغانستان و همچنين مسائل و مشكلات لبنان و فلسطين اشغالي به طرف متقابل ارائه داد و تاكيد نمود كه ريشه تمامي ناامني ها خصوصا دركشور عراق اشغال خارجي است كه لازم است هر چه زودتر به اين اشغال خاتمه داده شود.

وزير امور خارجه روماني نيز گسترش روابط سياسي و اقتصادي را با كشورمان از جمله اهداف دولت روماني دانست و خواهان بررسي و فعال كردن موافقتنامه هاي فيمابين از دهه 60 شد.

وي ضمن تاكيد بر اهميت نقش ايران در مسائل امنيتي خاورميانه اظهار اميدواري كرد كه با توجه به اينكه روماني عضو اتحاديه اروپاست آن كشور بتواند به عنوان پنجره اي در روابط فيمابين با اتحاديه اروپا نقشي را بر عهده بگيرد.

وزراي امور خارجه ايران و زيمبابوه نيز در ملاقات با يكديگر در مقر سازمان ملل متحد در نيويورك درخصوص روابط دو جانبه به گفتگو پرداختند.

منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان امروز درجريان ديدار با وزير امور خارجه زيمبابوه در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد درنيويورك ضمن با اهميت خواندن قاره آفريقا از ديدگاه جمهوري اسلامي ايران علاقه مندي تهران به گسترش هرچه بيشتر روابط با كشورهاي آفريقايي از جمله زيمبابوه را به اطلاع همتاي زيمباوه اي خود رساند.

طرفين دراين ملاقات همچنين با تبادل نظر درباره مسائل مربوط به روابط دو جانبه و ابراز علاقه مندي به تعميق روابط بر نقش بخش خصوصي كشورمان دراجراي پروژه هاي مختلف اقتصادي خصوصا در بخش كشاورزي و مواد غذايي زيمبابوه تاكيد نمودند و مقرر داشتند در آينده اي نزديك هيئتي براي بررسي زمينه هاي همكاري بين دو كشور به سرپرستي معاون اقتصادي وزير امورخارجه كشورمان به زيمبابوه سفر نمايد.

برگزاري كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور درتهران طي سال جاري از جمله ساير موارد مورد اشاره دراين ديدار بود.

وزير امور خارجه زيمباوه درجريان اين ديدار اظهار اميدواري نمود درسال جاري به تهران سفر نمايد.

ازسوي ديگر، وزير امورخارجه ايران روز  چهارشنبه در حاشيه شصت و يكمين نشست سالانه مجمع عمومي ملل متحد در نيويورك با همتاي دانماركي خود ملاقات نمود.

طرفين در اين ملاقات در خصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه اي، عراق، افغانستان، لبنان و فلسطين گفتگو كردند.

وزير امور خارجه دانمارك با اشاره به اوضاع منطقه خاورميانه و نقش ايران در تحولات منطقه اي اظهار اميدواري كرد كه جمهوري اسلامي ايران به حل مشكلات منطقه خصوصا حل مشكلات داخلي عراق و ايجاد ثبات و امنيت در آن كشور كمك نمايد.

متكي وزير امور خارجه كشورمان اظهار داشت كه دولت جمهوري اسلامي ايران متعهد به كمك به مردم عراق در نيل به صلح و ثبات بوده و در اين راستا از هيچ كوششي فروگذار نخواهد كرد.

وي علت اصلي ناامني در عراق را اشغال عراق و تداوم آن دانست كه بهانه را بدست تروريست هايي مي دهد كه بنا بر يك سري برنامه هاي مخفي و مشكوك عليه مردم آن كشور دست به ترور مي زنند.

وزير امورخارجه ايران در پاسخ به اظهارات طرف دانماركي مبني بر اينكه خروج نيروهاي خارجي از عراق منجر به جنگ داخلي و قومي در عراق خواهد شد اظهار داشت كه قوام كرد،  سني، شيعه و غيره از قديم الايام در صلح و آرامش در كنار هم زندگي كرده اند و تمامي درگيري هاي موجود ناشي از اشغال و سياست هاي آمريكاست .

وي ضمن طرح اين سئوال كه چرا تروريست ها بجاي مبارزه با اشغالگران خارجي، به قتل عام مردم عادي مي پردازند ؟ خروج نيروهاي اشغالگر را تنها راه برون رفت از وضعيت وخيم عراق دانست.

متكي وزير خارجه ايران، در خصوص مسائل لبنان و فلسطين با يادآوري موضع اصولي جمهوري اسلامي ايران مبني بر اهميت احترام به اراده و تصميمات مردم و دولت هاي اين دو كشور، هرگونه دخالت خارجي در امور داخلي كشورها و ملت ها را مردود دانست.

وزير امور خارجه ايران در پايان گفتگوها در بحث مربوط به مسائل هسته اي، ضمن تاكيد بر حق مسلم و قانوني كشورمان در استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي، مذاكره و تبادل نظر را بهترين راه حل براي برون رفت از معضل پيش آمده توسط غرب برشمرد.

متكي وزير امور خارجه كشورمان كه جهت شركت در نشست شصت و يكمين سالانه مجمع عمومي ملل متحد در نيويورك  بسر مي برد همچنين صبح امروز با وزير خارجه چين ديدار و پيرامون مسائل مورد علاقه دوجانبه، منطقه اي و بين المللي به بحث و گفتگو پرداخت.

در اين ديدار وزير امور خارجه كشورمان  آخرين مواضع جمهوري اسلامي ايران در خصوص پرونده هسته اي و استفاده مشروع و قانوني از فناوري هسته اي را مورد تاكيد قرار داد و با اشاره به ملاقات هاي دو رئيس جمهور در شانگهاي، آن را بستر مناسبي براي گسترش روابط دو جانبه خصوصا در زمينه بانكي و بخش هاي دولتي و خصوصي با توجه به خواست دو رئيس جمهور توصيف كرد.

متكي سپس با توجه به اينكه خليج فارس محل عبور و تامين 62 درصد از نفت مصرفي جهان است، امنيت اين آبراه راهبردي را جمعي و بسيار با اهميت توصيف كرد.

وي با مثبت و سازنده خواندن دو دور گفتگوهاي اخير بين دكتر لاريجاني و سولانا، آن را گامي رو به جلو در جهت يافتن راه حل پرونده هسته اي از طريق گفتگو و ديپلماسي قلمداد كرد.

وزير امور خارجه چين نيز در اين ديدار بر حل مسئله هسته اي از راههاي سياسي و گفتگو تاكيد نمود و افزود: كشورش مصمم است تا راه حلي ديپلماتيك براي پرونده هسته اي ايران بيابد از اين رو ما به سولانا و آنچه انجام مي دهد اعتماد داريم.

در پايان اين ديدار متكي ضمن اشاره به انتصاب سفير جديد كشورمان در پكن، از همتاي چيني خود جهت سفر به تهران دعوت به عمل آورد كه موافقت طرف چيني را به همراه داشت و مقرر گرديد در فرصت مناسب برنامه ريزي و انجام گردد.