خبرگزاری مهر - گروه استانها: هنوز مازندران از خسارت ناشی از برف هفته گذشته رهایی نیافته و کشاورزان و باغداران مازندرانی همچنان از خسارت ناشی از مرکبات مات و مبهوت بودند که حادثهای دیگر استان مازندران را درنوردید.
هفته گذشته بارش برف در مناطق مختلف مازندران یک هزار میلیارد تومان به مرکبات و کیوی استان مازندران خسارت جدی وارد کرد و کشاورزان را به شوک بر باد رفتن حاصل دسترنج یکسالهشان فروبرد. این بار ورود طوفانی با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت، شرق استان مازندران را درنوردید و بر اساس برآوردهای اولیه حدود ۹۰۰ منزل مسکونی در شرق مازندران دچار خسارت از ۲۰ تا ۸۰ درصد شده است.
بیشترین خسارت واردشده از طوفان به منازل مسکونی مردم در روستاهای کوهستانی بالادست بر سقف منازل و ریزش دیوارهای منازل بوده است که دامداریها هم از این حادثه در امان نماندند و واحدهای مسکونی و دامداری متحمل خسارتهای سنگین شدهاند.
دراینبین اما مردم روستاها با نگرانی از برودت هوا در روستاها و کاهش شدید دما در این مناطق، منتظر خدماترسانی بهموقع مسئولان در نقاط مختلف هستند. محمد احمدی یکی از روستاییان منطقه با اعلام اینکه بسیاری از منازل در این هوای سرد، سقف ندارند خواهان رسیدگی مسئولان به این بخش و سرسازی منازل روستایی شد.
در سرمای مناطق کوهستانی زندگی کردن در زیر سقف هم سخت است چه برسد به اینکه سقفی هم نداشته باشیم
وی گفت: اکنون در سرمای مناطق کوهستانی زندگی کردن در زیر سقف هم سخت است چه برسد به اینکه سقفی هم نداشته باشیم.
علی قاسمی با تشکر از حضور بهموقع امدادگران و نیروهای خدماتی به خبرنگار مهر گفت: در شرایط فعلی وصل شدن برق و تعمیر سقف منازل و دامداری اولویت مهم ما است که امیدواریم چارهاندیشی شود و مسئولان به داد ما برسند.
وی ادامه داد: در طوفان ماههای گذشته نیز آسیبهایی به ما وارد شد که با کمک مسئولان برطرف شد و امیدوارم در این مشکل هم ما را یاری کنند.
بخشهای مختلفی از مناطق کوهستانی شرق مازندران شامل روستاهای آکرد، کفرات، کچپمحله، سنگر، خرم چماز، تلم، سوچلما و.. در نکا، بخشهایی از خلیل شهر و همچنین روستاهای متکازین، کوادره، سمچول، غلامی و... در بهشهر و روستاهای بخش بالادست و کوهستانی نیالا، ولو و اوارد و...گلوگاه دچار آسیب فراوان شده است.
تعداد حادثه دیدگان طوفان ۶۳۵ نفر
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر مازندران تعداد افراد حادثهدیده براثر طوفان را در استان ۶۳۵ نفر اعلام کرد.
مجتبی اکبری در گفتگویی با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات صورت گرفته و عملیات امداد و نجات در حادثه طوفان استان اظهار داشت: طوفان به مناطقی از سوادکوه، زیرآب، بالا زیرآب و روستاهای، تلم و اوکرکا، برما، خرم چماز، سنگر، کچپ محله، سوچلما، کفرات، اسماعیل محله، آکرد، فریمک، ولامده، چمازده در نکا و روستاهای زنگت، متکازین، غلامی، کوادره، کوا در بهشهر و همچنین روستاهای اوارد، نیالا و ولو در گلوگاه خسارت زد.
وی تعداد خانوار حادثهدیده را ۱۲۷ خانوار و تعداد افراد حادثهدیده را ۶۳۵ نفر اعلام کرد و گفت: ۹ تیم عملیاتی با ۳۵ نیرو و هشت دستگاه خودرو برای امدادرسانی وارد عمل شدند و تاکنون ۴۳۹ کیلوگرم نایلون بین خانوارهای آسیبدیده توزیعشده است.
خسارت طوفان به ۴۰۰ منزل مسکونی روستایی
فرماندار بهشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر از خسارت طوفان به حدود ۴۰ منزل مسکونی در مناطق کوهستانی خبر داد و گفت: علاوه بر منازل تعدادی از دامداریها هم دچار خسارت شد.
سید خالق سجادی همچنین از خسارت به شبکه برق روستایی خرداد و گفت: این اتفاق منجر به قطعی برق ۴۰ روستای منطقه بهشهر شده است.
وی با اعلام اینکه آسیب جدی به برخی از بخشهای شبکه برق روستایی در پی وقوع طوفان اخیر ایجادشده است، یادآور شد: با تلاش ماموران شرکت برق، برق بسیاری از روستا وصل شده است.
سجادی افزود: از روز جمعه که شرایط آب و هوایی در شهرستان تغییر کرد، متأسفانه خاموشی در برخی از روستاهای کوهستانی اتفاق افتاد که با خدمات ارائهشده توسط نیروهای شرکت برق، مشکل قطع برق، رفع شده است.
خسارت طوفان به حدود ۵۰ روستای نکا
فرماندار نکا هم در گفتگویی بابیان اینکه در طوفان اخیر حدود ۵۰ روستای بخش مرکزی و هزارجریب آسیبدیده است، گفت: بیشترین آسیب به منازل مسکونی و برقرسانی بوده است.
جعفر احمدی افزود: بیش از ۴۰۰ مسکن روستایی شهرستان نکا دچار آسیب شده است که با بررسی میدانی خسارت نهایی در روزهای آینده اعلام میشود.
خسارت به منازل روستایی مهمترین خسارت طوفان در گلوگاه
فرماندار گلوگاه هم در گفتوگو با خبرنگار مهر بیشترین خسارت واردشده در طوفان اخیر را خسارت به منازل مسکونی روستایی اعلام و اظهار کرد: در طوفان روز جمعه حدود ۵۰ منزل مسکونی گلوگاه دچار خسارت شد.
محمدرضا تباکی گفت: براثر این طوفان به بخشهای مختلف برقرسانی، منازل میکونی، دامداریها، دیوار منازل در ۱۵ روستا تاکنون خسارت واردشده که شکستگی درختان و قطع شاخهها و افتادن چراغبرق و... از دیگر خسارت اعلامشده بودند.
به گزارش مهر، دو حادثه بارش برف و طوفان از هفته گذشته تاکنون هرچند که با تلفات جانی در مازندران روبرو نبود اما زنگ خطر فراهم نبودن زیرساختهای مختلف شهری و روستایی را برای مسئولان به صدا درآورد که نیاز رسیدگی مسئولان به این بخش را بیشازپیش کرده است.
طوفان حدود ۸۰ کیلومتر بر ساعت روز جمعه مناطقی از مازندران را درنوردید.