به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح همایش «آثار برگزیده جشنواره های تئاتر استان ها» با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی، رییس انجمن هنرهای نمایشی، اعضای هیأت انتخاب این همایش و همچنین هنرمندان و رؤسای انجمن های نمایشی چند استان، امروز شنبه ۱۳ آذرماه در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم اتابک نادری مدیر امور تئاتر استان های اداره کل هنرهای نمایشی و مسئول برگزاری این همایش اظهار کرد: بحث رقابت و داوری در این همایش در اولویت های پایین قرار دارد و بیشتر قرار است در این همایش برای بالندگی تئاتر استان ها با هم همفکری کنیم.
در ادامه سعید اسدی دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز به ایراد سخنانی پرداخت. وی با بیان اینکه این همایش فرصتی است تا از نزدیک با فعالان تئاتر در استان های مختلف به تبادل نظر بپردازیم، افزود: این اتفاق در دل خود انتخاب آثار برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر را در پی دارد.
وی همایش «آثار برگزیده جشنواره های تئاتر استان ها» را مسیری برای انتخاب آثار دانست که باید هدفش نشان دادن برآیند تئاتر در طول یک سال در استان های مختلف باشد.
اسدی یادآور شد: جشنوارهمحوری در تئاتر ایران زمانی خجسته بود و الان هم امکان خوبی برای تشویق در جهت تولید تئاتر است اما مضراتی هم دارد که باید آن را اصلاح کرد. جشنواره تئاتر استان ها در مسیری قرار گرفته که هدفش تولید آثار برای مخاطبان در استان های مختلف است. این جشنواره ها باید تقویت و با شکوه برگزار شوند.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با بیان اینکه قائل به مرزبندی و تفکیک بین تئاتر تهران و تئاتر شهرستان ها نیست، اعلام کرد که ۱۵ اثر حاضر در این همایش به جشنواره اصلی تئاتر فجر و ۱۵ اثر نیز برای اجرا در تور فجر تئاتر استانی که در دی ماه برگزار می شود، انتخاب می شوند.
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه همایش «آثار برگزیده جشنواره های تئاتر استان ها»، مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی نیز سخنرانی کرد. وی اظهار کرد: این همایش فرصت خوبی است که درباره سیاست های موجود در تئاتر در سراسر کشور با رؤسای انجمن های نمایشی استان ها و همچنین هنرمندان فعال در آنها، گفتگویی داشته باشیم.
وی یادآور شد: هدف جشنواره های تئاتری تقویت تئاتر کشور و جریان سازی و عرضه تئاتر به خارج از خانواده تئاتر و همچنین افزایش مخاطبان تئاتر بود و شاید زمانی حیات تئاتر به جشنواره ها گره خورده بود. امروز شاید جشنواره برای تئاتر ما اصل نیست بلکه به عنوان ابزاری برای تقویت و جریان سازی تئاتر است.
مدیرکل هنرهای نمایشی معتقد است اگر امروز شاهد آکادمیک شدن تئاتر و تدریس تئاتر در دانشگاه هستیم، خروجی جشنواره ها به ویژه جشنواره تئاتر فجر است.
شفیعی با اشاره به اینکه مشارکت شهرداری ها و مدیران استانی در ساخت پلاتوهای نمایشی در برخی استان ها بسیار خوب بود، به رؤسای انجمن های نمایشی استان های مختلف توصیه کرد که مشارکت گیری برای ساخت پلاتوهای نمایشی در استان ها را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی بودجه مشخص برای برنامه ریزی تئاتر در استان ها، محل های اجرا تئاتر هر چند کوچک و همچنین واگذاری ساز و کار تصمیم گیری به گروه ها و هنرمندان را عواملی برای چرخه مستمر و مداوم تولید تئاتر در شهرها و استان های مختلف کشور دانست.