معاون وزیر نیرو با بیان اینکه بودجه ۹۶ وزارت نیرو نسبت به امسال بیش از ۷۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است، گفت: بودجه سال آینده دولت آب محور است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، «علیرضا دائمی» با اشاره به لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس و مواد مربوط به صنعت آب و برق، گفت: در لایحه بودجه سال ۹۶ ظرفیت‌های خوبی دیده شده و به مواد مهمی از جمله فاینانس خارجی، اوراق بهادار و تسویه بدهی پیمانکارها اشاره شده است.

معاون وزیر نیرو با اعلام اینکه بودجه ۹۶ وزارت نیرو نسبت به سال گذشته حدود ۴ درصد رشد داشته و به بیش از ۷۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است، تصریح کرد: در لایحه بودجه سال ۹۶ توجه ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان انجام گرفته و رقم قابل توجهی برای حمایت و توانمندسازی این شرکت پیش بینی شده است.

وی، افزود: علاوه بر بودجه مصوب حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای طرح‌های عمرانی و حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان برای بازپرداخت تعهدات طرح‌های نیمه تمام و بدهی صنعت به بانک‌ها و حدود ۷۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مابه التفاوت‌ها و طرح‌های تملک از محل اوراق مالی اسلامی پیش بینی شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه براساس قانون حمایت از صنعت برق مصوب سال ۹۴، در لایحه بودجه ۹۶ پیش بینی شده ۵ تومان عوارض به ازای هر کیلووات ساعت فروش برق اخذ شود و برای توسعه برق روستایی و انرژی‌های تجدیدپذیر از آن استفاده شود، یادآور شد: سقف عوارض دریافتی برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر ۱۱۰۰ میلیارد تومان بوده و دربند (ج) تبصره ۶ لایحه بودجه مشابه سال گذشته به ازای توزیع هر مترمکعب آب در شهرها ۱۵ تومان اخذ عوارض پیش‌بینی شده که برای توسعه آبرسانی به روستاها از آن استفاده می شود.

وی یادآور شد: در لایحه بودجه برای بخش برق وابستگی چندانی به بودجه دولتی پیش‌بینی نشده و عمده تلاش‌ها بر این است که از محل فروش اوراق بهادار و اسناد خزانه و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تأمین مالی پروژه‌ها انجام شود.

دایمی با بیان اینکه حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای بخش‌هایی همچون نیروگاه‌های برق آبی، توزیع و انتقال برق در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: در لایحه بودجه سال آینده توجه خوبی به آب‌رسانی روستاها شده و در صورت تخصیص کامل پیش بینی می‌شود عمده جمعیت روستاهای کشور تحت پوشش قرار گیرند.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در لایحه سال ۹۶ تسهیلات لازم برای واگذاری ۶۰۰ طرح نیمه تمام از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی و بانک‌ها پیش‌بینی شده است، تبیین کرد: با تصویب و تخصیص این تسهیلات بتوان این طرح‌ها را که از ضرورت و اهمیت بالایی برای کشور برخوردار هستند، با سرعت بیشتری به بهره برداری رساند.

دائمی با اشاره به افزایش بودجه بهره‌برداری از منابع آب نسبت به سال گذشته، تأکید کرد: در بحث بهبود بهره برداری از منابع آب، بودجه پیشنهادی رشد قابل توجهی داشته و از ۱۰۰ میلیارد تومان سالهای گذشته به ۷۶۵ میلیارد تومان در سال ۹۶ رسیده است.

وی تصریح کرد: برای طرح تعادل بخشی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که با احتساب ردیف‌های متفرقه این عدد به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو ادامه داد: در بخش عمران شهری و توسعه آب و فاضلاب شهری بودجه پیشنهادی حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده و از ۱۶۰۰ میلیارد تومان به بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

دایمی در پایان خاطرنشان کرد کرد: همچنین در لایحه بودجه ارقام قابل توجهی برای نجات دریاچه ارومیه، توسعه سواحل مکران، تأمین آب و برق جزیره ابوموسی و رفع آلودگی رودخانه کارون در نظر گرفته شده است.