دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، در مورد آخرین وضعیت شبیه سازی یوزپلنگ در این پژوهشگاه به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما در این پژوهشگاه تنها اعلام کرده ایم که می توانیم شبیه سازی یوز پلنگ در حال انقراض را انجام دهیم زیرا شبیه سازی یکی از راههای نجات حیوانات در حال انقراض است؛ ولی فعلا بحث به عنوان یک ایده است.
وی با بیان اینکه در شبیه سازی حیوانات به ۳ فاکتور تخمک، سلول و رحم گیرنده نیاز داریم، عنوان کرد: اکنون ما سلول های یوزپلنگ در حال انقراض را در دسترس داریم.
وی در خصوص شبیه سازی اظهار داشت: ما می توانیم سلول های حیوانات در حال انقراض را به راحتی در دسترس داشته باشیم؛ ولی تخمک آنها را نداریم؛ در حیواناتی همانند یوز، ببر و... مجبوریم که از تخمک گربه سانان استفاده کنیم.
نصر اصفهانی خاطر نشان کرد: ما در شبیه سازی یوزپلنگ در حال انقراض نمی توانیم از رحم گربه استفاده کنیم چون گربه، رحم کوچکی دارد؛ به همین دلیل پیش بینی می کنیم که بتوانیم با سلول هایی که از یوز در دسترس داریم با رحم شیر، گامی در راستای شبیه سازی این حیوان برداریم.
وی با بیان اینکه البته که این پروژه هنوز پیش نرفته اما همانند این کار را برای قوچ قمیشلو و «مارال» انجام داده ایم، تاکید کرد: برای شبیه سازی یوزپلنگ مراحل سخت تری وجود دارد اما پیش بینی می کنیم باتجربه ای که داریم بتوانیم در چنین پروژه ای قدم برداریم.
وی افزود: این پروژه ای نیست که بگوییم در حال پیشرفت است یا به کندی پیش می رود؛ بلکه تنها یک ایده است.
نصر اصفهانی خاطر نشان کرد: این موضوع می تواند در قالب یک پروژه از سوی دولت، سازمان محیط زیست، انجمن های حمایت از حیوانات در حال انقراض در داخل و خارج و ... به پژوهشگاه واگذار شود تا ما آن را پیش ببریم.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان در اصفهان تاکید کرد: در حال حاضر هیچ بودجه ای برای انجام این پروژه نداریم و تنها راه حمایت است تا با تجربه ای که کسب کرده ایم این کار را انجام دهیم.
نصر اصفهانی در خصوص همکاری های خارجی در این پروژه گفت: خیلی از کشورها روی شبیه سازی کار کرده اند ولی در زمینه یوز پلنگ وارد نشده اند.