مازیار احمدی گلسفیدی در گفتگو با خبرنگار مهر عملکرد دانشگاه آزاد را بر پایه شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل دانست و افزود: دانشگاه آزاد نمونه بارز بنگاه یا موسسه اقتصاد مقاومتی است و به هیچ وجه به درآمدهای دولتی وابسته نیست.
وی تاکید کرد: رویکرد دانشگاه آزاد در سال های اخیر بخصوص سال جاری، رویکرد تبدیل علم به ثروت و ایجاد بستر مناسب در این زمینه بوده و این رویکرد برای کاهش وابستگی به شهریه دانشجویی است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان با بیان این که این معاونت مستثنی از کار دسته جمعی نیست، یکی از وظایف حوزه پژوهش را تولید علم دانست و گفت: کارهایی که ما در سال های اخیر و بخصوص سال جاری نهادینه کرده ایم این است که علم صرفا از نظر کمی رشد پیدا نکند بلکه به صورت کیفی ارتقا پیدا کند.
وی بیان کرد: اولین اقدامات ما برای افزایش تولید مقالات علمی معتبر با رویکرد تولید علم بوده است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان رویکرد دوم دانشگاه آزاد را ثبت اختراع بین المللی معرفی کرد و گفت: بستر مناسب در این زمینه آماده شده و در حال حاضر تولیدات علمی (کارشناسی ارشد و دکترا) به سمت اختراع پیش می رود زیرا ما معتقدیم راه تولید علم به ثروت، ثبت اختراع است.
احمدی گلسفیدی تصریح کرد: انجام طرح های پژوهشی باید با رویکرد تجاری سازی باشد و حمایت های مالی از پایان نامه هایی که کار آزمایشگاهی داشته باشند تا سقف سه میلیون تومان برای کارشناسی ارشد و ۶ میلیون تومان برای دکترا انجام می شود.
وی افزود: اقدام دیگر ما در تولید علم، دسترسی کامل این دانشگاه به همه پایگاه های اطلاعات علمی دنیا است، این پایگاه ها شاهرگ اطلاعات علمی هستند که این حق اشتراک را سالانه دانشگاه آزاد پرداخت می کند و در اختیار محقق قرار می گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان اقدامات دیگر دانشگاه را برگزاری کارگاه های ارتقای تولید علم و تجاری سازی علم برای اساتید و دانشجویان برشمرد و ادامه داد: بخش دیگر از فعالیت دانشگاه در حوزه پژوهش، ارتباط با صنعت است.
انجام پروژه های برون دانشگاهی در راستای تجاری سازی
وی تاکید کرد: نمونه ای از این فعالیت ها در نیمه اول سال، انجام پروژه های برون دانشگاهی با کارفرمای غیر دانشگاهی است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان گفت: شرکت گاز، سازمان هواشناسی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، محیط زیست، شرکت شهرک های صنعتی بخشی از کارفرماهای ما در این زمینه هستند.
احمدی گلسفیدی تاکید کرد: بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان درآمدزایی دانشگاه، خارج از شهریه دانشجویی بوده و تامین شده است.
وی اقدامات دیگر حوزه پژوهش را تاسیس مرکز رشد واحدهای فناور دانست و تاکید کرد: مجوز این مرکز رشد از وزارت علوم اخذ شده و رسالتش این است که شرکت ها و هسته های فن آور را در خود جای می دهد و کمک می کند تا ایده را تبدیل به ثروت کنند و تجاری سازی شود.
احمدی گلسفیدی تصریح کرد: چهار هسته فن آور در این مرکز رشد مستقر شده است که در حال انجام کار هستند.
وی گفت: فعالیت دیگر ما در بخش ارتباط با صنعت، برگزاری همایش های ملی و منطقه ای برای تبادل نظر اساتید و محققین بوده است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان بیان کرد: در نیمه دوم سال چهار همایش ملی برگزار خواهد شد؛ همایش ملی حکیم جرجانی، همایش ملی قرآن پژوهی، همایش ملی عمران و معماری، همایش ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی که در این راستا اطلاع رسانی ها انجام و پوسترها طراحی شده است و در این همایش ها از چهره های برجسته کشوری دعوت بعمل آمده است.
احمدی گلسفیدی به راه اندازی سامانه «ساها» در حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: ساها مخفف سامانه آزمایشگاه های همکار دانشگاه آزاد است که یک شبکه ملی منسجم آزمایشگاهی در سطح دانشگاه های آزاد است.