به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا گلمحمدی ظهر پنجشنبه در حاشیه اجرای طرح جنگلانه در جمع خبرنگاران، افزود: برای سالجاری طرح جنگلانه در استان زنجان توسط سمن ها برگزارمی شود.
وی اظهار کرد: طی سالجاری حریق هایی که انجام شده در استان زنجان بسیار زیاد بود و این آتش سوزی ها توسط عامل انسانی بوده و برخی از این حریق ها به صورت عمد بوده است.
رئیس آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: هر سال طرح بذز پاشی در مراتع دچار آسیب اجرا می شود و امسال طرح جنگلانه در منطقه گاوازنگ اجرا شد.
گلمحمدی با بیان اینکه این طرح، فعالیتی فرهنگی و ترویجی برای حراست از منابع طبیعی است، افزود: بذر کاری در منطقه گاوازنگ شهر زنجان به منظور فرهنگ سازی در خصوص حفظ و حراست طبیعت و اینکه طبیعت به وسطه دوستداران طبیعت احیاء می شود.
رئیس آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تصریح کرد: هر منطقه ای از مراتع این استان که دچار حریق می شود، طی فصل پاییز یا بهارهر سال بعد از بارندگی پوشش گیاهی سابق در این اراضی کشت می شود.
گلمحمدی گفت: مهمترین پوشش گیاهی مراتع و خوش خوراک برای دام ها گونه های آگروپیرون و فستوکا عامل مهم در جلوگیری از فرسایش خاک و موجب نفوذ آب در عمق زمین می شود و این ۲ گونه یک سال کاشته می شوند و تا ۱۰ سال عمر دارد و دو گونه مهم در استان هستند.
وی افزود: ما مراتعی که دچار حریق شده را احیا می کنیم و این احیا باید به صورت طبیعی باشد.
رئیس آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: ما هر سال از طریق رسانه های عمومی درزمانهای بحرانی اطلاعیه ها و دستور المعل هایی که در بحث آتش سوزی دخیل هستند را داریم و نصب تابلوها را در جاده ها داریم و فرهنگ سازی و اصلاح فرهنگی زمان می برد و کم کاری و بی توجهی در روشن کردن آتش باعث از بین رفتن مراتع می شود.
گلمحمدی افزود: ۱۵۰۴ سامانه رایگان است که هر جا آتش رخ داده باشد و همکاران می آیند و کنترل می کنندو در کل منابع طبیعی برای جلوگیری از حریق ۱۲ نفر نیرو داردو کم است و ۷۵ درصد عرصه استان زنجان ملی است.