نويسنده و مفسر قرآن كريم در مورد با اهميت تلاوت قرآن كريم در ماه مبارك رمضان اظهار داشت: به هنگام تلاوت آيات الهي، نبايد تنها به قرائت و روخواني اكتفا كنيم، بلكه لازم است حوزه هاي تفسير و توجه به معاني قرآن را مد نظر قرار داده و در اين راستا فعاليتهاي لازم را داشته باشيم .

حجت الاسلام يعقوب جعفري نيا نويسنده و مفسر قرآن كريم در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آداب تلاوت قرآن كريم يادآور شد:  قرائت قرآن كريم آدابي دارد كه مختص به ماه مبارك رمضان نيست، اما در اين ماه اين اصول بيشتر بايد رعايت شود. اولين مسئله اي كه بايد مورد توجه قرار گيرد، بحث وضو است و اينكه تلاوت بهتر است رو به قبله انجام شود، وقتي آدمي شروع به خواندن آيات الهي مي كند در واقع از شر شيطان به خداي خود پناه مي برد. در اين زمينه بهتر است كه روخواني و قرائت قرآن با صوت و صداي واضح باشد.

وي حضور در برابر خداوند، هنگام تلاوت آيات قرآن را مهمترين مسئله عنوان كرد و گفت: مهمترين بحثي كه در آداب تلاوت قرآن مي توان به آن اشاره داشت و از اهميت ويژه اي برخوردار است اين است كه انسان خود را به هنگام تلاوت قرآن در جايگاهي ببيند كه خداوند با او حرف مي زند و خود را مستقيما در حضور خدا و مخاطب خدا ببيند. اگر چنانچه اين حالت ايجاد شود يك معنويت و صفاي باطني ايجاد خواهد شد كه از قاري قرآن را از معنويت خاصي برخوردار خواهد كرد .

حجت الاسلام جعفري نيا با تأكيد بر ثواب و ارزش اهميت قرائت حتي يك سوره از قرآن در ماه مبارك رمضان، گفت: روايت است در حديثي از معصوم(ع) كه مي فرمايد، قرائت كن و بالا برو. هر چه انسان قرآن تلاوت كند و خود را در حضور خدا ببيند بيشتر عروج مي كند و به سطوح عالي معنويت مي رسد و در كل حفظ و قرائت از ارزش معنوي بالايي برخوردار هستند اما كافي نمي باشند.

وي با تأكيد بر ضرورت توجه به درك معاني و مفاهيم قرآن اظهار داشت: قرائت خود به تنهايي عاملي براي ارتقاء سطح بينش و بصيرت نمي باشد بلكه تنها مقدمه و پيش زمينه اي است براي حركت در سطوح عرفاني و ديني بالاتر. آنچه در معاني قرآن قابل لمس است بصيرت را افزايش مي دهد و مستلزم تدبر است، معاني و مفاهيم ارزشمند و سازنده آيات الهي است .

حجت الاسلام جعفري نيا، ماه رمضان را بهار قرآن معرفي كرد و گفت: در ماه مبارك رمضان كه ماه نزول بركات است به اين علت كه حضور معنوي مردم بيشتر مي شود و انس آنها با قرآن بالطبع بيشتر خواهد بود و مردم نسبت به آيات آسماني توجه بيشتري دارند، بر عهده مسئولان ديني و فرهنگي است كه توجه مردم را به سوي كلاس هاي آموزشي قرآن جلب كنند و اين كلاس ها را در سطوح مختلف برگزار كنند كه قطعا در رشد و ارتقاء تعاليم اسلامي مؤثر خواهد بود و اگر جامعه به سمت فهم و درك مطالب و عمق معاني برود در رشد و توسعه تعاليم ديني تأثيرگذار خواهد بود.

وي در رابطه با تأثير كلاسهاي آموزش قرآن در ماه مبارك رمضان گفت: اگر جوانان و همچنين مشتاقان به دين اسلام ببينند كه مسئولان به اين امر توجه نشان مي دهند قطعا به اين سو هدايت و جذب مي شوند اما ضعفي كه در اين عرصه وجود دارد شايد نبود يك مدير و معلم توانا باشد. مديري كه متواضع باشد و از اخلاق نيكويي بهره مند باشد و آموزش اصولي را ارائه دهد افراد بيشتري در اين كلاس ها حضور يابند .