خرم آباد- رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: ضعف زیرساخت‌ها مهمترین مشکل پارک علم و فناوری و مراکز رشد استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا شاکرمی صبح امروز شنبه در نشست پژوهشگران، فناوران، شرکتهای دانش بنیان، مدیران بانکها و برخی از مدیران ذیربط در حوزه پژوهش با استاندار لرستان اظهار داشت: ضعف زیرساختی مهمترین مشکل پارک علم و فناوری و مراکز رشد استان است.

هیچ کدام از مراکز رشد استان زمین ندارند

وی افزود: هیچ کدام از مراکز رشد استان زمین ندارند و عدم مالکیت زمین در پارک های علم و فناوری و تکمیل نشدن پروژه های عمرانی در پنج سال اخیر باعث عقب ماندگی در این حوزه شده است.

رئیس پارک علم و فناوری لرستان ادامه داد: با همکاری دانشگاه لرستان سند ۲۰ هکتار از اراضی این دانشگاه به پارک علم و فناوری استان اختصاص یافته ولی هیچ کدام از مراکز رشد استان زمین ندارند.

شاکرمی عنوان کرد: متاسفانه اعتباری برای محوطه سازی، ایجاد آزمایشگاه و ...تخصیص نیافته چرا که حتی پیمانکار قوی برای این کارها انتخاب نشده است.

صندوق ریسک پذیر خصوصی ایجاد شود

وی با بیان اینکه عدم تخصیص مناسب برای این پروژه ها از مهمترین مشکلات پارک علم و فناوری است، گفت: باید بگوئیم فضای مرکز رشد خرم آباد ۲۰۰ متر و متعلق به فنی و حرفه ای است که امیدواریم فضای مناسب در اختیار ما قرار دهند.

رئیس پارک علم و فناوری لرستان اضافه کرد: مرکز رشد بروجرد نیز ۳۰۰ متر است و البته غیر ایمن و فرسوده است.

شاکرمی عنوان ادامه داد: عدم وجود یک صندوق ریسک پذیر خصوصی نیز از مهمترین مشکلات فناوران در استان است.

وی عنوان کرد: برای ایجاد این صندوق، پارک به ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد چرا که ۴۲ درصد این سرمایه باید توسط پارک و۵۸ درصد دیگر توسط بخش خصوصی تامین شود.

رئیس پارک علم و فناوری لرستان ادامه داد: لازم است با همکاری استانداری با معاونت علمی ریاست جمهوری مکاتباتی صورت بگیرد تا این اعتبار در اختیار پارک علم و فناوری لرستان قرار بگیرد.

ضرورت تقویت و نهادینه کردن جریان فناوری

شاکرمی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل نبود بازار برای تولیدات فناوران استان اشاره کرد و گفت: بیشتر محصولات فناوران ما جدید هستند و برند نیستند که این مسئله سبب می شود فرایند تجاری سازی و فروش آنها با مشکل مواجه شود.

وی افزود: لازم است صداوسیمای لرستان نیز برای معرفی محصولات فناوران استان همکاری بیشتری کند تا این محصولات بیشتر در استان، معرفی شوند.

رئیس پارک علم و فناوری لرستان ادامه داد: سخت گیری بانک ها برای دریافت تضمین نیز از دیگر مشکلات فناوران استان بوده که بانکها باید با توجه به جوان بودن بیشتر فناوران و کمبود سرمایه آنها، وثایق سبک تری درخواست کنند.

شاکرمی عنوان کرد: مشکلات مربوط به مالیات شرکتهای دانش بنیان نیز از دیگر مشکلات این واحدها بوده چرا که طبق قانون، شرکتهایی که در پارک مستقر هستند و یا رتبه دانش بنیانی دارند، باید از مالیات معاف شوند که در این زمینه هم مشکلاتی برای شرکتها وجود دارد.

وی افزود: تقویت و نهادینه کردن جریان فناوری نیز در استان باید شکل بگیرد و همه دانشگاه ها نیز باید در این مسیر ما را همراهی کنند.

رئیس پارک علم و فناوری لرستان ادامه داد: متاسفانه برخی شرکتهای دانش بنیان نیز در پارک مستقر شده اند و تسهیلات دریافت کرده اند ولی پیشرفت چشمگیری در حوزه فناوری نداشته اند که این روند نیز باید قانون مند شود.