عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از عملکرد بانک‌ها در تعیین وثیقه وام‌های میلیاردی گفت: تملق، رودربایستی و باندبازی مانند موریانه، انقلاب را از داخل پوک می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر ناطق نوری در همایش مبارزه با فساد که در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، با بیان اینکه یک زمانی در اوایل دهه ۶۰ رئیس دولت و هیأت دولت دستور دادند که چارت تشکیلاتی جمهوری اسلامی تهیه شود، گفت: باید بگویم همه دولت‌هایی که پس از انقلاب سر کار آمدند، به نوعی وابسته به جریان چپ بودند.

وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب، دولت‌هایی سر کار آمدند که نسبت به نظام سرمایه‌داری رژیم شاه معترض بودند، ادامه داد: بنابراین سعی می‌کردند تا خود را از نظام سرمایه‌داری جدا کنند اما از آن‌سو افتادند و همه نگاه‌ها چپ‌گرا شد.

رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری با اعلام اینکه اگر حتی رئیس دولت نگاه چپی نداشت، کارگزاران در دولت این نگاه را داشتند، افزود: در مجلس اول وقتی بحث کشت موقت مطرح شد، عده‌ کمی مخالف این نگاه‌های محدود و چپ‌گرا بودیم، زیرا در زمان رژیم شاه هم تقسیم اراضی اجرا شده بود که چوب محکمی به کشاورزی کشور در آن مقطع زد.

ناطق نوری با اشاره به اینکه شاه برای آرام کردن جریان چپ کشور، تقسیم اراضی را انجام داده بود، اظهار داشت: ما نیز با طرح کشت موقت، شبیه این تصمیم تنگ‌نظرانه را گرفتیم و به این بار شیشه‌ای، چوب زدیم.

وی ادامه داد: همیشه در دولت‌ها بحث این بوده که چرا اقتصاد ما رو به انحطاط است؟ معتقدم باید مغزها را اول درست کرد و تا وقتی اینها درست نشود، فرهنگ هم اصلاح نخواهد شد زیرا نگاه ما محدود است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه به دلیل همین نگاه‌ها، بخش اعظم اقتصاد ما دولتی شد، گفت: اما پس از آنکه مقام معظم رهبری جرأت به خرج دادند و اصل ۴۴ را تبیین و تهیه کردند، خصوصی‌سازی به اجرا رسید.

ناطق نوری با اشاره به اینکه اما با وجود جلسات پی در پی، دیدیم که چیزی از این خصوصی‌سازی هم در اجرا درنیامد و تنها مسئولیت‌های دولتی را خصولتی کردیم، گفت: به این معنا که سازمان‌ها و شرکت‌ها را به نهادهایی مانند سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری سپردیم.

وی با اشاره به نامه امام علی (ع) به مالک‌اشتر گفت: تاکنون چه چیزی از ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بیرون آمده است؟ ‌ بنده یک زمانی سخنرانی‌ای را در مرقد امام خمینی (ره) داشتم که پس از آن هزینه‌های بسیاری را هم دادم. بنده در آنجا گفتم که نمی‌شود با تعارف و صحبت‌های قشنگ یا سمینار، به مبارزه با فساد پرداخت؛ ما نیاز به آسیب‌شناسی داریم تا ببینیم مشکل کار کجاست.

رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه ما مشکلات ساختاری و بسیاری مشکلات رفتاری داریم، اظهار داشت: بنده معتقدم سه چیز مانند موریانه این انقلاب را از داخل پوک می‌کند؛ اول تملق، دوم رودربایستی و سوم باندبازی و خط‌بازی. تا زمانی که این سه در کشور وجود دارد، ۲۰ هزار بند و تبصره قانونی هم تصویب کنیم، دردی از کشور دوا نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه تخلفات در دولت‌ها پیگیری نمی‌شود، گفت: اگر کسی در دولت تخلف می‌کند یا قانون‌شکنی دارد، با آن برخورد نمی‌کنند و بعد هم که از دولت رفت می‌گویند مُرده را لگد نمی‌زنند؛ این روش مناسبی برای مبارزه با فساد نیست.

ناطق نوری با تأکید بر اینکه ما کمبود قانون در کشور نداریم، بلکه زیادیِ قانون بدبختی ما شده است، گفت: هر کسی از یک بند و تبصره‌ای که می‌خواهد، استفاده می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی چگونه می‌خواهد با فساد مقابله کند، وقتی قدرت رقابت ندارد، اظهار داشت: بخش‌های خصولتی به شما اجازه نمی دهند که وارد طرح ها و پروژه ها شوید؛ شما در کدام مزایده می خواهید شرکت کنید که توان رقابت داشته باشید؟

وی با بیان اینکه رابطه جای ضابطه را گرفته و کسی توان رقابت ندارد افزود: صدها تریلی قاچاق وارد کشور می شود و حتی در صدا و سیما هم آن را نشان می‌دهیم؛ اینها قوطی کبریت نیست که امکان مخفی کردن داشته باشد، پس چطور وارد کشور می شود؟

وی با انتقاد از اینکه با وجود این حجم از قاچاق، پس چگونه سازمان ها می‌گفتند که در حال مبارزه با قاچاق هستیم؟ افزود: امروز که می خواستم در اینجا صحبت کنم، در زمان تنظیم صحبت ها، احساس حقارت کردم. گفتم که خدایا  هیچ دینی غیر از اسلام پذیرفته نیست و ما نیز به عنوان جمهوری اسلامی آن را پیاده کنیم اما چه بر سر دین کامل آورده‌ایم.

ناطق نوری ادامه داد: مقام ما در فساد در دنیا از ۸۷ به ۱۳۶ رسیده است؛ حیف شهدا، بزرگان، امام و رهبری نیست که ما در تمام بخش‌های منفی، رتبه بالا داریم اما در مثبت‌ها رتبه ما پایین است.

وی با انتقاد از اینکه به دلیل تعارف و رودربایستی، برخی تخلفات را نادیده می‌گیریم، افزود: امام علی (ع) به مالک‌اشتر گفت اگر دیدی کسی خلافی را مرتکب می شود، صریحاً با آن برخورد کن؛ اما متاسفانه در برخی موارد در کشور تعارف داریم.

وی تصریح کرد: من به شما بخش خصوصی هم انتقاد دارم زیرا زمانی که انقلاب پیروز شد، همه کسانی که سوءاستفاده می‌کردند و رشوه‌گیر بودند، می‌ترسیدند که به کار خود ادامه بدهند اما وقتی بخش خصوصی مراجعه می‌کرد، چیزی به عنوان پول چایی هم در نظر می گرفت و همین منجر به این شد که دوباره این مسئله شروع شود و الان به جایی رسیده که رسماً می‌گویند پول بدهید تا حل شود.

ناطق نوری با اشاره به تخلف بانک‌ها در پرداخت تسهیلات گفت: چطور یک نفر ۳۵۰ میلیارد تومان وام می‌گیرد و وثیقه آن چه بوده است؟ پرونده این بانک‌ها در اختیار من قرار گرفته متاسفانه می‌بینیم که کارشناس بانک با تبانی، ارزش یک وثیقه را بالاتر در نظر می‌گیرد.

رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه کشور ما به جای نفت باید با مالیات اداره شود، اظهار داشت: اقتصاددان نیستم اما معتقدم مالیات باید به جای تولید، بر مصرف باشد.

وی همچنین با اشاره به اینکه بین ممیز و مؤدی نباید ارتباطی داشته باشد و این دو نباید همدیگر را ببینند، گفت: اواخر دولت گذشته ۵۰۰ هزار نفر استخدام شدند و الان دولت قرض می‌گیرد تا هزینه های جاری را بپردازد. یارانه را هم که آوردیم و چوب دیگری به این بار شیشه ای زدیم و الان می گوییم چه کنیم.

وی در پاسخ به یکی از اعضای هیأت نمایندگان که وی را آیت الله خطاب کرد، گفت: به من دیگر آیت‌الله نگویید زیرا القاب آیت‌الله و دکتر ارزان شده است؛ بنده هنوز یک طلبه هستم.

ناطق نوری ادامه داد: اگر پنج بار به من بگویید آیت‌الله، دفعه ششم که کسی من را حجت‌الاسلام خطاب کند، فکر می‌کنم که با من خرده حساب دارد.