به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی شکری صبح پنج شنبه در گردهمایی روحانیان، مدیران و کارشناسان ادارات تبلیغات اسلامی استان سمنان به میزبانی شاهرود، درباره اهمیت حق و عدالت، بیان داشت: پیامبر(ص) در روایتی می فرمایند «کسی که حق را از برادر مسلمان خود حبس کند خداوند برکت را از مالش می برد» لذا این نشانه اهمیت حق و عدالت در دین مبین اسلام است که می تواند مناشء حقوق شهروندی باشد.
وی افزود: حق مسئله اصلی تمام ادیان الهی است چرا که می تواند عدالت را پدید آورد و این امر تا آنجا اهمیت دارد که در مذب تشیع هدالت در زمره اصول دین به کار می رود لیکن خدای متعال از طریق رسول الله(ص) می فرمایند کسی که حق را از بنده ای حبس کند برکت از او برداشته می شود هرچند شاید بتوان حق الله را با توبه ادا کرد اما حق الناس در کنار توبه نیازمند ردّمال نیز محسوب می شود لیکن این اهمیت حق و عدالت در دین مبین اسلام است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه حق و عدالت همیشه پایه تعاملات اجتماعی نیز بوده است، گفت: اساس تشکیل نهاد هایی مانند سازمان ملل متهد، حقوق بشر و ... نیز بر احقاق حق استوار است.
شکری افزود: همه آحاد جامعه باید به حق خود آگاه باشند و نسبت به حقوقشان مطالبه گری کنند آنگاه است که می توان به تحقق حق و حقیقت امیدوار بود همچنین حقوق شهروندی زمانی محقق می شود که ابتدا مردم از حقوق خود آگاهی داشته باشند و با مفهوم مطالبه گری آشنا باشند که امروز در این زمینه باید اقدامات فرهنگی فراوانی کرد.
وی ادامه داد: امروز نمی توان عدالت را بدون در نظر گرفتن حقوق هر فرد در جامعه به دست آورد لیکن باید همه آحاد جامعه را نسبت به حقوقشان مطلع ساخت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان در ادامه با طرح سوالی درباره حق، گفت: ما باید امروز از خودمان این سوال را بپرسیم که چه میزان وقت باارزش مردم جامعه و خودمان از روی ندانستن حقوق هدر می روند؟ در جامعه امروز بسیاری غفلت ها وجود دارد که عمرمان را هدر می دهند.
شکری افزود: مسئله حق و عدالت از موضوعاتی است که در جامعه از بدو پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و بسیج مردمی تا کنون نقل همه محافل اجتماعی و سیاسی بوده است لذا موضوع عدالت در لایه های اجتماعی مسئله اصلی این انقلاب بود که باعث شد تا مردم برای احقاق حقشان به میدان بیایند و در مقابل رژیم دو هزار و ۵۰۰ساله شاهنشاهی بایستند.
وی ادامه داد: آنچه که امروز در جامعه ما رخ داده و بعضا رخ می دهد، از مصادیق بی عدالتی ها است اما نه هر نوع بی عدالتی، امروز برخی بی عدالتی ها دامن جامعه را گرفته است چراکه در اثر جهالت و ندانستن، بسیاری از حقوق پایمال می شوند و این ندانستن خود، نوعی قصور قلمداد خواهد شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان درباره ضرورت دانستن حقوق شخصی در صیانت از حقوق شهروندی، توضیح داد: البته مفوم حق، مفهومی سیال است حق می تواند مالی باشد، می تواند نسبتِ خلاف واقع باش و یا حتی می تواند آبرو باشد، یا می تواند مربوط به جایگاه یک شخص و یا دستگاه و ارگان خاصی باشد حتی می تواند به یک گروه و تشکل منسوب باشد در هر حال حق مجموعه ای از تمام این موارد را در حالی شامل می شود که اگر افراد جامعه از داشتن آن آگاهی داشته باشند با مشکلات روبرو نخواهند شد.
وی ادامه داد: موضوع اصلی امروز این است که ما در جامعه اسلامی باید حقوق یکدیگر را رعایت کنیم و اگر این حقوق را رعایت نکنیم ساختارهای حکومتی معنا پیدا نمی کند لذا مسئولیت مدیران در نظام امروز تحقق بخشیدن به عدالت و ایجاد آن است امروز هیئت دولت، روسای سه قوه در راستای ترویج و ایجاد عدالت تلاش می کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین گفت: رعایت حقوق شهروندی از بالا به پائین یعنی از سرای قوای سه گانه تا ادارات سطوح وزارت خانه و تا ادارات استانی و شهرستانی، قطع به یقین با آحاد جامعه سرایت خواهد کرد و جامعه ای یکدست را در قبال رعایت حقوق دیگران خواهیم داشت.
شکری افزود: امروز جامعه تشنه حق و حقیقت است و باید زیرساخت ها را برای فرارسیدن زمان اجرای حقوق شهروندی آماده کنیم و این امر قطعا نیازمند آموزش های فرهنگی است.