شیراز - در ششمین آیین دیبا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، قدردانی از خدمات دکتر سید ضیاء‌الدین تابعی، انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: فلسفه آیین دیبا متوجه ساختن جوانان به قدردانی از پیشکسوتان دانست.

دکتر محمدهادی ایمانیه تصریح کرد: آشنایی من با استاد تابعی، از زمان دانشجویی آغاز شد، زمانی که ایشان تازه از آمریکا برگشته بودند و قسمت قابل توجهی از اواخر دانشجویی دوره دستیاری من، در دوران ریاست استاد بود.

وی یکی از خصوصیات استاد تابعی را، اعتماد کردن به جوانان عنوان و اضافه کرد: ایشان یک ترکیبی از دیانت، اعتقاد، دلسوزی، سواد دانش در رشته تخصصی، اخلاق پزشکی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اضافه کرد: خلاقیت و نوآوری ایشان همیشگی است و  همیشه با یک ابتکار جدید استاد مواجه هستیم و باید ادامه دهنده راه ایشان باشیم.

ایمانیه گفت: فعالیت های بسیاری در موضوع کنگره پزشکی جغرافیایی، سازمان انتقال خون استان، بنیاد نور، بنیاد امید، طرح مشکات، صندوق حضرت امیرالمومنین(ع) برای کمک به بیماران اورژانسی و بیمارستان امیر داشتند.

وی ادامه داد: گروه اخلاق پزشکی در شیراز را استاد تابعی، راه اندازی کرد و هم اکنون هم، عضو هیات امنا، ممیزی و شورای دانشگاه، است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان فارس نیز در این آیین گفت: برخی از انسان‌ها، جلوه کلام خداوند متعال در زمین هستند و در زمین پشتوانه قوی مانند خداوند دارند.

حجت‌السلام محمد شریفانی، افزود: هر فردی یک ایده نو در جامعه ارایه دهد، ماندگار خواهد بود، که استاد با تلاش بسیار به دنبال یک روش نو است و انسان‌های ماندگار، آنهایی هستند که هر آنچه که می گویند، در عمل نشان می دهند و برخی از افراد، تکرار زندگی را با اندیشه و خلاقیت خود می گذرانند.

وی ادامه داد: انسان های ماندگار همیشه اثرگذار و نقش فعال در جامعه دارند و این حس روحیه، در دکتر تابعی، مشاهده می شود.

شریفانی گفت: تمام افرادی که از استاد صحبت کردند، به آرامش روح ایشان، اعتراف داشتند و این توفیقی است، که خداوند به دکتر تابعی عطا کرده است.

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: دیبا برگرفته از یک عبارت است، به عنوان دیدار با بزرگان ایران، که چند سالی با همت دفتر نهاد مقام معظم رهبریدر دانشگاه، اجرا می شود، که در طی چند سال گذشته، از اساتید فرهیخته مختلفی از علوم پزشکی، تقدیر شد.

حجت‌الاسلام دکتر حمید مقامی ادامه داد: این آیین به صورت مستمر برگزار و تلاش می شود در هر دوره، یک استاد معرفی شود و هدف از برگزاری آن، بیشتر الگو دادن به دانشجویان است، تا برای رسیدن به این جایگاه، تلاش کنند و یکی از اساتید را به عنوان الگوی خود قرار دهند. 

مدیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه، گفت: هم اکنون اخلاق به عنوان یک درس اساسی و بنیادی برای تمامی علوم محسوب می شود و هر فردی که وارد حوزه های علمی شود، باید اخلاق تئوری و عملی یاد بگیرد.

دکتر سید ضیاء‌الدین تابعی، افزود: اخلاق پزشکی نهال کوچکی است که کاشته شده و باید آبیاری شود. در کشور به اخلاق پزشکی توجه ویژه‌ای شده و امیدواریم، که تمام فرهیختگان به این نکته توجه کامل داشته باشند.

تابعی با بیان اینکه انسانی موفق است، که نسبت به خود مدیون، مسوول، مجنون و مفتون باشد، گفت: در دانشگاهی هستیم که اگر افراد به نتیجه علمی برسند، تلاش برای آن انجام می شود و هر جوانی اگر بتواند هدف خود را خلق و در راه این هدف تلاش کند، مایوس نمی شود.