خبرگزاری مهر، گروه استانها – مریم یاوری: «معلولیت، محدودیت نیست» این جمله را شاید صدها یا هزاران بار بر روی درب و دیوار شهر و بسیاری از پلاکاردهای نصب شده در سطح شهرها و روستاهای کشورمان دیده باشیم. شعارهایی که پارا از حرف و تئوری فراتر نگذاشته و در همین مرحله درجا میزند.
اما آنها بارها و بارها نشان دادهاند که پشت سد بی توجهیها نمیمانند و با همه بیمهریها و بیتوجهیها و بعضاً طرد شدن از برخی مراکز همچنان روی پا ایستاده و با معجزهای به نام امید به راه خود ادامه میدهند.
صالح قربانی یکی از هزاران معلول اصفهانی است که مورد بیمهری مردم و مسئولان قرار گرفته و به دلیل کمرنگ شدن اخلاق در جامعه پس از حضور دورهای کوتاه در هیات شطرنج استان اصفهان دوباره به انزوای خود بازگشت و دو روزی است که این بیمهری به این نوجوان معلول در صدر اخبار رسانههای استان اصفهان قرار گرفته است.
اعتراض والدین همکلاسیهای صالح مانع حضور وی در کلاس شطرنج شد
در این راستا محسن قربانی پدر صالح قربانی نوجوان ۱۲ ساله اصفهانی که به دنبال تشویق والدینش و همچنین علاقه شخصی برای آموزش شطرنج به هیات شطرنج استان اصفهان مراجعه کرده و بعد از گذراندن چند جلسه به دلایلی دیگر موفق به حضور در این دوره آموزشی نشد، در گفتوگویی کوتاه با خبرنگار مهر میگوید: صالح حدود هشت سال است که بر اثر سانحهای در منزل دچار معلولیت شده و الان نیز در کلاس ششم ابتدایی در حال تحصیل است.
پس از ثبتنام صالح در هیات شطرنج به مدت شش جلسه بر سر کلاسها حضور یافت و پس از آن مسئولان هیات کشتی مانع حضور وی بر سر کلاس شدند
وی از علاقه صالح به بازی شطرنج سخن به میان میآورد و ادامه میدهد: صالح اصرار زیادی برای دریافت آموزش شطرنج داشت و این در حالی است که آموزشهای ابتدایی را خود در منزل به فرزندم ارائه کردم و برای دریافت آموزشهای پیشرفته و پس از انجام تست در هیات شطرنج استان اصفهان و از ترم دوم ثبت نام شد.
پدر این نوجوان معلول اصفهانی با بیان اینکه پس از ثبتنام صالح در هیات شطرنج به مدت شش جلسه بر سر کلاسها حضور یافت و پس از آن مسئولان هیات کشتی مانع حضور وی بر سر کلاس شدند، اضافه میکند: مسئولان هیات شطرنج استان اصفهان اعتراض والدین دیگر بچههایی که همراه با صالح در کلاس آموزش شطرنج حاضر میشدند را دلیل ممانعت از حضور وی در این دوره آموزشی اعلام کردند.
وی که معتقد است فرزندش از سطح هوشی بالایی برخوردار است و نمرههای وی نیز در مدرسه خیلی خوب است، میافزاید: ما از مسئولان تربیت بدنی استان اصفهان تقاضا داریم که نگاه خود را نسبت به حضور معلولان در مراکز فرهنگی و ورزشی ارتقاء دهند.
قربانی از ثبتنام فرزندش در دیگر کلاسهای آموزشی خصوصی سخن به میان میآورد و اضافه میکند: تنها درد من و دیگر خانوادههای دارای فرزند معلول این است که میخواهیم به همه مردم جامعه نشان دهیم که معلولان نیز انسان هستند باید شانیت و جایگاه آنها در بین آحاد مختلف جامعه حفظ شود.
رفتار مسئولان هیات شطرنج استان اصفهان با منشور حقوق شهروندی مطابقت ندارد
وی در خصوص ثبتنام صالح در دوره خصوصی آموزش شطرنج از سوی هیات شطرنج استان اصفهان نیز ابراز میکند: در خصوص برگزاری کلاس خصوصی به اینجانب پیشنهاد شده است و این در حالی است که در خصوص رایگان بوده این دوره پیشنهادی به ما ارائه نشده است.
قربانی در ادامه به عدم مطابقت رفتار مسئولان هیات شطرنج استان اصفهان با منشور حقوق شهروندی که روز گذشته توسط رئیس جمهور رونمایی شد سخن به میان میآورد و اضافه میکند: هیچ کدام از رفتار مسئولان هیات شطرنج استان اصفهان با مطالب درج شده در این منشور مطابقت نداشته و اقدام این هیات در خصوص منع آموزش به صالح نقض کننده منشور حقوق شهروندی است.
صالح برای حضور در کلاس منع نشد
اما در این راستا حسین گلشنی، رئیس هیات شطرنج استان اصفهان نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر ضمن نقض برخی از اظهارات پدر صالح میگوید: در آغاز کلام از همه خبرنگاران تقاضا دارم در صورت پیگیری سوژههایی که به آنها اعلام میشود همه جوانب را بسنجند و یک طرفه به قاضی نروند.
وی با بیان جزئیات ثبتنام «صالح» در هیات شطرنج استان اصفهان ابراز میکند: والدین این نوجوان در زمان ثبتنام وی در هیات کشتی در خصوص نوع معلولیت صالح هیچ چیزی را در فرم ثبتنامی درج نکرده بودند ضمن اینکه آنها اصلا در خصوص معلولیت کامل «صالح» حرفی به میان نیاوردند.
ما به منظور حفظ سلامت «صالح» پیشنهاد برگزاری کلاس خصوصی را به پدر وی و به صورت رایگان ارائه کردیم که مورد مخالفت وی قرار گرفت
رئیس هیات شطرنج استان اصفهان با اشاره به اینکه «صالح» دارای ضایعه قطع نخاعی است و همه اندامهای حرکتی وی بی حس است، اضافه میکند: این نوجوان تنها قادر به حرکت درآوردن چشمهایش است و توانایی حرکتی دیگری را ندارد.
وی به لزوم ارائه خدمات کلینیکی و بهداشتی به معلولان دارای معلولیت کامل اشاره میکند و میافزاید: این معلولان باید همیشه تحت مراقبت باشند و از این رو ما در این خصوص با پدر این نوجوان جلسهای را برگزار و موضوع را با وی مطرح کردیم.
گلشنی میافزاید: ما به منظور حفظ سلامت «صالح» پیشنهاد برگزاری کلاس خصوصی را به پدر وی و به صورت رایگان ارائه کردیم که مورد مخالفت وی قرار گرفت و با برخورد تند این پیشنها را رد کرد.
حضور صالح برای دیگر بچههای کلاس اثر منفی داشت
وی با تاکید بر اینکه ما هرگز صالح را از حضور در دورههای آموزشی منع نکردهایم، ادامه میدهد: همچنین ما به پدر صالح پیشنهاد دادیم که فرزندش را در دورههای آموزشی هیات جانبازان و معلولین ثبت نام کند و هیات شطرنج نیز آمادگی خود را برای اعزام مربی برای هیات معلولان و جانبازان اعلام کرد.
رئیس هیات شطرنج استان اصفهان با اشاره به اینکه معلولانی همچون صالح هر آن دچار اختلات فشار خون میشوند و تمرکز زیاد نیز امکان بروز اختلالات درونی را برای آنها افزایش میدهد، اظهار میکند: تنها هدف ما در خصوص ارائه آموزشهای خصوصی شطرنج با صالح حفظ سلامتی وی بوده است ضمن اینکه وضعیت وی نیز بر روحیه دیگر شاگردان این کلاس تاثیر منفی داشت.
اما باید یادمان باشد که افزایش جرم و جنایات و بی مهریها در جامعه بیانگر کمرنگ شدن اخلاق در بین مردم است و با مرگ تدریجی اخلاق و فرهنگ در جامعه در آینده شاهد اتفاقاتی ناگوارتر خواهیم بود.