خبرگزاری مهر، گروه بین الملل : روز ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶ برابر یکم دیماه یک بار دیگر مردم بحرین به ویژه ساکنان منطقه الدراز نشان دادند که در دفاع از آیت الله شیخ عیسی قاسم حد و مرز نمیشناسند و تا پای جان ایستاده اند. اما منطقه الدراز کجاست و دلیل شهرتش در بحرین چیست؟
الدراز یکی از بزرگترین روستاهای بحرین است که در آن بیش از ۱۵ هزار نفر ساکن هستند. روستایی ریشه دار که براساس برخی منابع تاریخی، بنای آن به قرن شانزدهم میلادی و بر اساس برخی منابع دیگر به اویل قرن چهارده باز میگردد.
در غرب الدراز، روستای البدیع و در شمال آن دریا و در جنوب آن روستای بنی جمره و در شرق آن روستای باربار قرار دارد. ساکنان الدراز به کشاورزی و صید دریایی مشهورند. پس از اکتشاف نفت برخی به شرکت نفت بابکو پیوستند. ساکنان روستای دراز در رشتههای علوم انسانی و پزشکی و مهندسی و دیگر علوم از مدتها مطرح بوده اند و افرادی از این روستا در این علوم در بحرین سرآمد شدند.
از ۲۱ ژوئن گذشته ساکنان این منطقه از سادهترین حقوق خود که منشور بین المللی وضع کرده است، محروم هستند از ۲۱ ژوئن گذشته ساکنان این منطقه از سادهترین حقوق خود که نهادهای بین المللی وضع کرده است، محروم هستند. ساکنان این منطقه ازحقوقی که در قانون اساسی خود رژیم بحرین مبنی بر آزادی تجمع و ارتباط است، محرومند. تجمع مسالمت آمیزی در برابر منزل عالیترین مرجع دینی بحرین آیت الله شیخ عیسی قاسم برپاست که سرکوب میشود.
ساکنان منطقه الدراز با مشکلات عدیده ای روبرو هستند و حتی رژیم آب را به روی ساکنان بسته است تا آنها را وادار به تسلیم کند. آل خلیفه امیدوار است که مردم از تحصن در مقابل منزل آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر نهضت اسلامی بحرین خسته شوند تا به آن یورش ببرد و شیخ عیسی قاسم را بازداشت کند. شاید حرکتی که در روز چهارشنبه ۲۱ دسامبر ۲۰۱۶ از سوی نظامیان رژیم به منطقه الدراز صورت گرفت در همین راستا بود.
سلاح مردم بحرین و ساکنان منطقه الدراز الله اکبر است و هنگامی که در روز یکم دیماه جاری نظامیان آل خلیفه به محل سکونت آیت الله عیسی قاسم یورش بردند مردم بر پشت بامها الله اکبر سر دادند و متعاقب آن مدافعان مرجعیت به میدان آمدند و مانع از اجرای طرح شوم رژیم بحرین برای بازداشت آیت الله شیخ عیسی قاسم شدند.
مطابق معمول واکنش نظامیان رژیم نیز عقب نشینی در برابر ایستادگی مردم بود. نظامیان تا به دندان مسلح آل خلیفه در مقابل دیوار مستحکم انسانی چارهای جز عقب نشینی نداشتند نظامیان تا به دندان مسلح آل خلیفه در مقابل دیوار مستحکم انسانی چارهای جز عقب نشینی نداشتند.
رژیم بحرین از زمان شروع انقلاب مردمی در این کشور با همه ابزار از جمله بازداشت و به زندان افکندن، استفاده از سلاحهای ممنوعه، اخراج و شیوههای دیگر تلاش کرد که مردم بحرین را به زانو درآورد؛ اما موفق نشد.
رژیم تلاش کرد که فتنه طایفهای میان ملت بحرین ایجاد کند و قیام را به طیف خاصی مربوط کند، اما کاری از پیش نبرد. در ادامه سعی کرد که قیام را به خارج از بحرین نسبت دهد و دست به شکنجه مخالفان زد اما هنگامی که ناامید شد به رهبران دینی و ملی بحرین حمله برد و برخی را به زندان افکند و تلاش کرد که تابعیت بحرینی برخی دیگر از جمله آیت الله عیسی قاسم را سلب کند.
هدف این بود که مردم بحرین را از آیت الله شیخ عیسی قاسم دور کند اما این اقدام گستاخانه و نسنجیده نتیجه عکس برای رژیم داشت زیرا مردم جانانه در حمایت از رهبر خود پایداری نشان دادند.
آل خلیفه از میزان محبوبیت و پایگاه مردمی شیخ قاسم غافل بود آل خلیفه از میزان محبوبیت و پایگاه مردمی شیخ قاسم غافل بود. ادامه اقدامات رژیم به مثابه شعله ور کردن دامنه خشم و اعتراض مردم است.
«جلال فیروز» از اعضای ارشد جمعیت الوفاق بحرین درباره حمله به منزل آیت الله عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین تاکید کرد: رژیم بحرین از طریق این حمله در صدد است تا پس از نشست منامه این پیام را به متحدان خود ارسال کند که خودش میتواند امور بحرین را مدیریت کند.
وی در ادامه تصریح کرد: اقدام امروز با هدف بازداشت شیخ عیسی صورت گرفت. زیرا نظام حاکم بر بحرین در صدد این کار است اما قیام مردم مانع از بازداشت ایشان شد. اهالی منطقه الدراز تاکنون توانسته اند با اقدامات رژیم آل خلیفه برای تحقق اهدافش مقابله کنند. آل خلیفه به دنبال این است که تحرک مردم نابود شود و برای این منظور رهبران این حرکت را هدف قرار داده است.
عضو ارشد جمعیت الوفاق بیان داشت: حکام بحرین برای پایان این ماه و جلسه پایانی محاکمه آیت الله عیسی قاسم نقشهای در ذهن دارند. آنها برای این نقشه خود از فرصت اعیاد میلاد مسیح در غرب استفاده مینمایند تا مقدمه سازی کنند.
نکته قابل تامل درباره یورش نظامیان رژیم بحرین به منزل آیت الله شیخ عیسی قاسم این است که گویا چراغ سبز لازم از سوی متحدان رژیم در نشست منامه به آل خلیفه داده شده است.
به اعتقاد ناظران امور، انگلیس به عنوان حامی اصلی رژیم بحرین چراغ سبز لازم را به آل خلیفه داده است به اعتقاد ناظران امور کشورهای حاشیه خلیج فارس، انگلیس به عنوان حامی اصلی رژیم بحرین چراغ سبز لازم را به آل خلیفه داده است. انگلیس یکی از بزرگترین حامیان رژیم آل خلیفه به شمار میآید. اخیراً این دو کشور توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند وانگلستان بعد از خروج از منظقه خلیج فارس در سال ۱۹۷۱ بار دیگر در بحرین پایگاه نظامی دائم ایجاد کرده است.
توافقنامه مذکور همچنین با هدف حفظ امنیت بحرین و حمایت از این کشور در رویارویی با تجاوزات کشورهای خارجی، تبادل اطلاعات، آموزش و انجام تمرینات دوجانبه مشترک به امضا رسید.
بحرین از جمله کشورهایی است که نفوذ در آن برای انگلیس از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا کشور امروز بحرین و به قدرت رسیدن آل خلیفه در آن نتیجه سیاستهای انگلیس است. دولت انگلیس در زمره اصلی ترین کشورهای فروشنده سلاح به بحرین نیز است.
بر اساس گزارش رسانهها؛ انگلیس از حدود ۵ سال پیش که اعتراضات علیه آلخلیفه در بحرین آغاز شده، ۵۵ میلیون دلار سلاح به این رژیم فروخته است. چارلز، شاهزادۀ انگلیس، پایگاه بزرگ نیروی دریایی انگلیس در بحرین را روز دهم نوامبر در سالگرد آغاز روابط دوجانبه در منامه، پایتخت بحرین، به طور رسمی افتتاح کرد. انگلیس قصد دارد پایگاه دریایی خود را در بحرین به دومین مرکز عملیات برای نیروی دریایی سلطنتی این کشور پس از پایگاه پورتسموث، در جنوب انگلیس تبدیل کند. این پایگاه دریایی با حدود ۶۰۰ نیروی نظامی، وظیفۀ پشتیبانی از کشتیهای جنگی را که در آبهای منطقه گشت زنی میکنند، بر عهده خواهد داشت. پایگاه دریایی انگلیس در بحرین اولین مقر نظامی انگلیس در منطقۀ خلیجفارس در ۴۰ سال اخیر است.
تحلیلگران بر این باورند که خاندان آل خلیفه قدرت خود در بحرین را مدیون حمایتهای انگلیس در دهههای گذشته و حال حاضر می بیند و ریشه برخی از سیاستهای کنونی دولت آل خلیفه از جمله تغییر بافت جمعیتی به سیاستهای انگلیس درباره بحرین باز میگردد ریشه برخی از سیاستهای کنونی دولت آل خلیفه از جمله تغییر بافت جمعیتی به سیاستهای انگلیس درباره بحرین باز میگردد.
دولت انگلیس در دهههای نخستین قرن بیستم برای اینکه برتری جمعیتی قابل ملاحظه شیعیان بحرین نسبت به اهل سنت این کشور را کاهش دهد، تغییر ترکیب جمعیتی این کشور را در پیش گرفت که امروز نیز حکومت آل خلیفه این سیاست را ادامه میدهد و انگلیس نیز همچنان حامی این سیاست آل خلیفه است.
قدر مسلم آن است که بازداشت شیخ عیسی قاسم چهره حال و آینده بحرین را تحت الشعاع قرار میدهد و بحران در این کشور را وارد مرحله حاد و پیچیدهتری میکند. رژیم بحرین با این اقدامات، کشور بحرین را به سوی مسیر نامشخصی سوق میدهد. اما دفاع محکم مردم بحرین از آیت الله شیخ عیسی قاسم نشان داد که مردم تا پای جان در حمایت از وی ایستاده اند.
یورش به میدان الفداء نشانگر جنون شدید بود. این اقدام نشان دهنده بی بهره بودن رژیم از منطق و برداشت دقیق و درست اوضاع و بی توجهی به هشدارهای علمای و مدافعان مرجعیت و مخالفان است. این حرکات سبب شعله ور کردن اوضاع در بحرین میشود.
جوانان و زنان و مردان الدراز با آمدن به خیابانها این اقدام جنون آمیز را با شکست روبرو کردند. در واقع ایستادگی محکم بحرینیها و حمایت سرسختانه از آیت الله شیخ عیسی قاسم پیامی به انگلیس و آمریکا بود که بدانند در صورت هر گونه تعدی به شیخ عیسی منافع آنها به خطر خواهد افتاد.
این اقدامات رژیم به نفع ثبات امنیت خلیج فارس نیست و آل خلیفه بهتر است که به خواستههای برحق مردم بحرین توجه کند و از اقدامات تحریک آمیز خودداری کند.