به گزارش خبرنگار مهر، عیسی منصوری ظهر پنج شنبه در جلسه شورای هماهنگی دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان اردبیل تصریح کرد: بارها مشاهده شده وام به محلی که مزیت ندارد اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه نباید اشتغال را محدود به وام دادن کرد، اضافه کرد: وزارت تعاون و کار برنامههایی را در سه لایه تعریف کرده است که شامل لایه کلان و سیاستگذاریهای کلان، لایه میانی و هماهنگی بین دستگاهی و لایه خرد و توجه به مشکلات و مسائل استانها است.
به گفته معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۵۴ درصد از تسهیلات در تهران تخصیص مییابد و ۹۰ درصد از وامها تنها به ۱۰ درصد ارائه میشود و این نشان میدهد صرف تکیه بر وام صحیح نیست و لازم است به منابع جهت مناسب داده شود.
وی با بیان اینکه این وزارت خانه خود را مسئول اشتغال و به ویژه هماهنگ کردن و جهت دادن به نظام اشتغال میداند، تصریح کرد: اینکه اینطور تعبیر شود که وزارت تعاون خود وظایف سایر دستگاهها را انجام خواهد داد صحیح نیست.
منصوری افزود: وزارت تعاون و کار خود را مسئول هماهنگ کردن برنامهها و اقدامات نظام اشتغال کشور میداند و در این راستا نیز نقش خود را ایفا کرده است.
وی با تأکید به فعالیت دستگاههای مختلف در درون و بیرون این مجموعه برای اشتغالزایی، تصریح کرد: متأسفانه در برخی مواقع شاهد واگرایی فعالیتها هستیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر قرار است اصلاحی صورت گیرد در ابتدا لازم است نسبت به اصلاح واگراییها اقدام کرد و در استانها متناسب با نیاز هر استان برنامههای مختلف را به اجرا درآورد.
وی یکی از دلایل واگرایی را بودجههای مستقل و دلیل دوم را روحیه دریافت پول و هزینه کرد آن در بخشها مختلف برشمرد و گفت: مهمترین ضرورت این است که تصویر مشترک و برنامه مشترک داشته باشیم و از سویی روحیه دریافت و هزینه کرد پول تغییر کند.
واگذاری اشتغال به کاریابیها در دستور کار است
منصوری در خصوص مشکلات دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون و کار ادامه داد: در تأمین اجتماعی حجم عظیمی تحت پوشش است و در صورتی که نگاه ملی به تأمین اجتماعی نداشته باشیم نمیتوان به دستاورد مناسب رسید.
وی با تأکید به اینکه کل دارایی ثابت تأمین اجتماعی فقط برای پنج ماه درآمد ایجاد میکند، ادامه داد: اینجاست که ضرورت ایجاد شغل احساس میشود.
معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است با ایجاد هر شغل میتوان ۲۰.۳ سال درآمد برای تأمین اجتماعی ایجاد کرد و در صورتی که جهتگیری اشتغال اصلاح شود بسیاری از مشکلات دیگر نیز رفع خواهد شد.
وی در خصوص مشکلات کاریابیها نیز متذکر شد: بازبینی آییننامه کاریابیها در دستور کار است و موضوع واگذاری اشتغال نیز قویاً پیگیری میشود.
منصوری با تأکید به ضرورت پایش اشتغال ادامه داد: کاریابیها میتوانند در سرشماری نیروی کار مشارکت کنند.
وی افزود: هر چند مرکز آمار ایران و وزارت تعاون و کار آمار اشتغال و بیکاری را اعلام میکنند اما اغلب آمارها نمونهگیری است درحالیکه در طرح جدیدی قرار است از ظرفیت کاریابیها برای سرشماری بیکاران استفاده شود.