به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «فایننشال تایمز»، دولت اوباما به رغم انتقادات تند نخست وزیر اسرائیل علیه قطعنامه «توقف شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی»، روز جمعه به این قطعنامه شورای امنیت رأی ممتنع داد.
بدین ترتیب، قطعنامه مزبور با کسب ۱۴ رأی موافق و یک رأی ممتنع به تصویب رسید. این در حالی است که یک مقام بلندپایه رژیم صهیونیستی «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا را به «تبانی علیه اسرائیل» برای تهیه این قطعنامه متهم کرد.
کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز طرح ابتکاری مصر برای توقف شهرک سازی در اراضی اشغالی را نیشِ آخر دولت اوباما پس از سالها روابط پرتنش خواند.
همچنین رأی ممتنع دولت اوباما به این قطعنامه با اتهامات متقابلی از سوی اعضای کنگره آمریکا روبرو شد؛ تا آنجا که «پل رایان» سخنگوی جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا و «جان مک کین» رئیس جمهوریخواه کمیته خدمات مسلح مجلس سنا این قطعنامه را «شرم آور» و «ضربه ای بر پیکره صلح» دانستند.
پل رایان مدعی شد: «رأی امروز [به قطعنامه توقف شهرک سازی] ضربه ای بر پیکره صلح است که بنیانگذار رویه ای خطرناک برای اقدامات دیپلماتیک بعدی در جهت منزوی و بی اعتبار ساختن اسرائیل خواهد بود». وی در ادامه افزود: «دولت جمهوریخواه و متحد ما علاوه بر جبران خسارت وارده از سوی دولت کنونی [اوباما]، اتحادمان با اسرائیل را بار دیگر بنا خواهد کرد».
سناتور مک کین نیز در همین ارتباط گفت: «رأی ممتنع آمریکا به این قطعنامه، ما را در این حمله ظالمانه [علیه اسرائیل] همدست ساخت و گسستی نگران کننده از تاریخچه حمایتهای دیرینه و دو حزبی ملت آمریکا از متحدمان اسرائیل را به معرض نمایش گذارد». وی در ادامه افزود: «این قطعنامه به مثابه یک مانع بر سر راه فرآیند صلح میان اسرائیل و فلسطین عمل خواهد کرد و دشمنان اسرائیل را جسورتر خواهد ساخت».
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز در یک پیام توئیتری نوشت: «از بیستم ژانویه به بعد، امور در سازمان ملل دستخوش تغییر خواهد شد».
انتظار می رود دولت ترامپ که قرار است از بیستم ژانویه ۲۰۱۷ سکاندار کاخ سفید شود، سیاست ملایم تری در قبال اسرائیل اتخاذ نماید. ترامپ وعده داده است که سفارت آمریکا را از «تل آویو» به «بیت المقدس» منتقل کند؛ شهری که پایتخت فلسطین به شمار می رود.
در همین حال، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای شمالی گفت که تصویب این قطعنامه در شورای امنیت، واکنش شدید کنگره آمریکا به سازمان ملل را در پی خواهد داشت؛ سازمانی که این روزها بیش از هر زمان دیگر به اتخاذ مواضع ضد یهودی متهم شده است.
لیندسی گراهام گفت: «سازمان ملل متحد بابت تصویب این قطعنامه تأسف خواهد خورد و امیدوارم که دولت اوباما تشخیص دهد که در روزهای پایانی مسئولیت خود چه اشتباه بزرگی مرتکب شده است. با رأی ممتنع امروز، دولت اوباما به اهریمن قدرت بخشید و دوست خوبی برای دموکراسی نبود».
همچنین به گزارش اسکای نیوز عربی دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در بیانیهای اعلام کرد که این رژیم به مفاد قطعنامهای که شورای امنیت امشب برای پایان شهرک سازی در اراضی فلسطینیان تصویب کرد، پایبند نخواهد بود.
بیانیه دفتر نتانیاهو خاطرنشان کرده تلآویو برای خنثی کردن آثار منفی این قطعنامه چشم به راه همکاری با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، و «دوستان و متحدان» خود در کنگره آمریکا است.
از سوی دیگر، یکی از مقامات برجسته رژیم صهیونیستی مدعی شد که «باراک اوباما و جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در این اقدام ننگین سازمان ملل علیه اسرائیل دست داشته اند».
در این میان، «آیپک» لابی قدرتمند و طرفدار رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا اعلام کرد که از امتناع دولت اوباما به دادن رأی منفی به این قطعنامه «عمیقاً متأثر شده است» و از ترامپ به خاطر مخالفتش با این قطعنامه قدردانی کرد.