به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز یکشنبه ۵ دیماه و پس از افتتاح بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته در محل دائمی نمایشگاههای تهران و بازدید از آن، در جمع خبرنگاران درباره وضعیت صنعت چاپ کشور، گفت: خوشبختانه تحرک بسیار خوبی در حوزه صنعت چاپ مشاهده میشود. در مجموع در سطح کشور حدود ۱۰ هزار کارگاه، کارخانه و مجموعهها در حوزه صنعت چاپ فعال هستند که امروز موفق شدهاند تا حدود زیادی، ما را از واردات محصولات چاپی خودکفا کنند.
وی افزود: این صنعت در حوزه اقتصاد مقاومتی موفق شد، کشور را در زمینه تولید کارتهای هویتی و کارتهای بانکی و همچنین لیبل، خودکفا کند و ما میتوانیم این انتظار را داشته باشیم که صنعت چاپ میتواند به همه نیازهای داخلی پاسخگو باشد و کشور ما در آستانه صادرات محصولات چاپی قرار دارد. امروز بخشی از تولیدات این صنعت در حال صادر شدن به کشورهای همسایه و حتی کشورهای اروپایی است.
صالحی امیری ادامه داد: بیشترین نیاز صنعت چاپ، در دو نکته کلیدی است که باید به آن توجه کنیم؛ اول اینکه آن را به عنوان یک صنعت به رسمیت بشناسیم و بعد، چاپ را در دلِ آن ببینیم؛ مثل کارخانجات داروسازی، این هم یک صنعت است و محصولات آن باید تحت نظارت قرار گیرد. ما باید به این سمت حرکت کنیم که وزارت صنایع باید صنعت چاپ را به رسمیت بشناسد و از فعالان این صنعت حمایت کند و تسهیلات بانکی لازم را برای آنها قائل شود. همچنین وزارت اقتصاد باید در حوزه مالیات و ارزش افزوده، مساعدتهای لازم را به این صنعت انجام دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید عمده کارش در زمینه صعت چاپ، در حوزه نظارتی باشد و در زمینه محتوا، تولید و چاپ، این کار را انجام دهد. ما در آینده نزدیک جلسه سهجانبه مشترکی را میان صنوف سهگانه این صنعت، وزارت صنایع و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برای احصاء مسائل عمده این صنعت برگزار میکنیم و انشاءالله در سطح دولت در این باره تصمیمگیری خواهیم کرد.
وی برگزاری نمایشگاه چاپ و بسته بندی را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و با قدردانی از دستاندرکاران تشکیل آن، افزود: خوشبختانه همه در این صنعت، اختلافات را کنار گذاشتهاند و به صورت یکپارچه و با وحدت و یکدلی، امسال در نمایشگاه حاضر شدند. ما هم موظفیم از آنها حمایت کنیم. گزارشهایی که بنده از صاحبان کارخانجات حوزه صنعت چاپ گرفتم، خوشحال کننده بود. نکته دیگر این است که مما از واردات بی رویه جلوگیری و از تولید حمایت کنیم.
صالحی امیری تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکیل کمیته رسیدگی به تخلفات، به صورت جدی با هر گونه فعالیت غیرقانونی در این حوزه مقابله خواهیم کرد و با قوه قضائیه هم هماهنگیهای لازم را انجام خواهیم داد. قطعاً صنعت چاپ میتواند علاوه بر تامین نیازهای داخلی، در سطح منطقهای و حتی فرامنطقهای بدرخشد و آغاز یک جهش بزرگ در سطح چاپ در منطقه مشاهده بشود. امروز میتوانیم ادعا کنیم که صنعت چاپ از فضای رکود خارج و وارد فضای رونق شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر کاغذ در سطح ملی در کشور در حال تولید است و در آینده نزدیک این ظرفیت به چندین تُن در روز خواهد رسید. ما سیاست حمایت از صنعت چاپ را برای دستیابی به بازارهای منطقهای و جهان دنبال میکنیم. امسال نمایشگاه به لحاظ کمی و کیفی، ۲۰ درصد رشد داشته است. حضور خارجیها در این دوره بسیار محسوس است و از مجموع ۶۶۰ غرفه، ۲۲۰ غرفه را خارجیها و ۴۴۰ غرفه را داخلیها، تصاحب کردهاند که این مسئله از جهت تبادل تجربه و آشنایی اصحاب داخلی با تکنولوژیهای خارجی، بسیار موثر است.
وی در خصوص زمان پرداخت یارانه مطبوعات هم اعلام کرد: در آینده نزدیک یارانه همه مطبوعات و بیمه خبرنگاران به صورت کامل پرداخت خواهد شد. طی ماه گذشته و همچنین ماه جاری و تا این لحظه که من با شما صحبت میکنم، بخشی از این یارانهها اعم از بیمه خبرنگاران و یارانه مطبوعات، به اصحاب رسانه پرداخت شده و بقیه هم در حال پرداخت است و حداکثر ظرف یک ماه آینده، مطالبات روزنامهنگارانی که بیمه شدهاند و همچنین یارانه مطبوعات را به تدریج پراخت خواهیم کرد.
صالحی امیری در پاسخ به گلایههای خبرنگاران و اصحاب رسانه که میگفتند این یارانهها به صورت منصفانه پرداخت نشده است، گفت: پرداخت یارانههای مطبوعات بر اساس جدولی که توسط خود صنف تصویب شده، پرداخت میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نزدیک شدن به سالروز ۹ دی، در این خصوص گفت: ۹ دی نماد دفاع مردم از حریم شهدا، محرم و ابا عبدالله (ع) است و همه مردم ما علاقه مند و عاشق اباعبدالله (ع) هستند و همیشه از حریم ولایت و اهل بیت (س) دفاع کردهاند.