به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام امیر اخوان صبح دوشنبه در همایش «ترویج فرهنگ نماز» ویژه کارکنان و روسای دستگاه های اجرایی که در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان صومعه سرا برگزار شد، اظهار کرد: امروز تلاش شده تا برای ترویج و اشاعه فرهنگ نماز به خصوص در میان نوجوانان و جوانان از شیوه های جدید و خلاقانه استفاده شود.
وی با بیان اینکه یکی از شیوه های مورد استفاده در این زمینه سخنرانی تصویری و بهره گیری از سیره و زندگی شهدا است، افزود: موضوعات خداشناسی، معاد و نماز از مهم ترین مباحث بیان شده برای رده های سنی نوجوانان و جوانان است.
کارشناس مرکز تخصصی نماز کشور با اشاره به اثرات نماز در نوع رفتار، گفتار، کردار و اعمال افراد، گفت: مرور زندگینامه شهدا نشان می دهد رسیدن به این جایگاه نشأت گرفته از توجه و اقامه نماز و احکام الهی است.
وی با بیان اینکه تمامی حرکات نماز اعم از اقامه، رکوع و سجود نمایان کننده یکی از مفاهیم خلقت انسان ها است، خاطرنشان کرد: هنگامی که فردی به نماز ایستاده و تکبیر می گوید خود را در محضر عدل الهی در روز قیامت تصور کرده که باید پاسخگوی اعمال و رفتار خود شود.
حجت الاسلام اخوان رکوع در نماز را به معنای آمادگی انسان ها برای بندگی در برابر خداوند عنوان و تصریح کرد: بلند کردن سر از سجده اول در نماز به این معنا است که انسان از خاک آفریده شده و سجده دوم به مفهوم بازگشت همه انسان ها به خاک است.
وی به شهید «عباس حاجی زاده» قهرمان کشتی اشاره کرد و افزود: در مسابقه فینال زمانی که اسم این شهید بزرگوار صدا زده شده جوابی شنیده نشد بعداز چند دقیقه که به سالن مسابقات برگشت از او سوال شد که کجا بوده است که می گوید امام حسین(ع) در میدان جنگ در روز عاشورا با شنیدن صدای اذان و وقت نماز به اقامه نماز ایستادند و بعد من با شنیدن اذان به خاطر مسابقه فینال نماز را اقامه نکنم؟
کارشناس مرکز تخصصی نماز کشور با بیان اینکه انسان هایی که در زمینه خواندن نماز به امام حسین(ع) اقتدا کرده و اول وقت به نماز می ایستند سعادتمند هستند، گفت: قیام امام حسین(ع) با هدف امر به معروف و نهی از منکر بوده است.
وی با اشاره به نماز ظهر عاشورای امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: این نماز به دلیل اینکه نماز جنگ بود دو رکعتی و دارای ۳۵ کلمه بود و خوش به حال زهیرهایی که در مقابل تیرهای دشمنان ایستادند تا سرور و سالار شهیدان نماز خود را به اتمام برساند.
حجت الاسلام اخوان با بیان اینکه امروز شاهد هجوم تیرها از هر سو به سمت اسلام هستیم، تأکید کرد: تهاجم فرهنگی، جنگ نرم، فیلم ها، فضای مجازی و ماهوراه ها و... به دنبال دور کردن جوانان از اسلام و نماز است.
وی در ادامه به یکی از سخنان آیت الله بهجت اشاره کرد و یادآورشد: ایشان فرمودند هر گناهی از سوی ما بندگان سیلی برصورت حضرت فاطمه زهرا (س) است.
به گفته این کارشناس دینی در دوران هشت سال دفاع مقدس نوجوانان و جوانانی همانند «شهید حسین فهمیده» بودند که با سن کم ولی با اعتقاد و باور قلبی قوی در میدان های جنگ حضور یافته و جانفشانی کردند.
وی با بیان اینکه دشمن و استکبار جهانی از این باور و اعتقاد قلبی نسل جوان هراس داشت، اظهار کرد: امروز شاهد توطئه و دسیسه برای دوری نسل جوان جامعه از دین، نظام با هر حربه ای هستیم.
اخوان با اشاره به تولید انواع فیلم ها و بازی های رایانه برای مخدوش کردن چهره اسلام و مسلمانان، افزود: امروز دشمن به دنبال نابودی فرهنگ ایثار و شهادت و دورکردن جوانان از مسجد و باورهای دینی در جامعه اسلامی است.
وی ترویج فرهنگ و سبک زندگی غربی، القای باورهای انحرافی، خشونت، قتل، ناهنجاری های اخلاقی را از اهداف تولید برنامه ها، فیلم ها و بازی های دشمن برای نسل جوان جامعه اسلامی اعلام کرد.
کارشناس مرکز تخصصی نماز کشور با بیان اینکه امروز برای مقابله با هجمه های دشمنان وظیفه سنگینی برعهده داریم، گفت: شهدا در میدان های نبرد هشت سال دفاع مقدس از جان خود که بزرگ ترین سرمایه هر انسانی است گذشتند تا حیا، عفت، ناموس، اسلام و نماز زنده بماند.