به گزارش خبرنگار مهر، جواد محقق داور نهایی بخش جهاد و شهادت جایزه ایثار و رسانه، برگزاری این مراسم را دلیلی برای جلب توجه عامه مردم به موضوع فداکاری و ایثار دانست و گفت: تبلیغاتی که در این مراسم انجام میشود به همراه برگزیدگان آثار و همچنین اجرای مراسم موجب شناخت بیشتر ایثارگران در جامعه خواهد شد و این مراسم به رشد و توسعه فرهنگ فداکاری کمک خواهد کرد.
محقق بالاترین ایثار در دوران دفاع مقدس را ایثار جان خواند و ادامه داد: در زمان جنگ افراد بسیاری جان خود را برای دفاع از میهن فدا کردند، اما با گذشت بیش از دو دهه از آن دوره، جامعه نیازمند ایثارگری و فداکاری در ابعاد گوناگون است تا مردم فراموش نکند که ایثار و نوعدوستی فقط به جنگ و شهادت اختصاص ندارد.
وی اضافه کرد: همان طور که در سه دهه قبل میتوانستیم ایثارگران را در جبهههای جنگ ببینیم، امروزه نوعدوستان و دگرخواهان بسیاری در عرصهها و اقشار مختلف اجتماعی حضور دارند که ما باید نقش و حضور آنها را در جامعه پررنگ کنیم تا مردم از رفتار آنها برای خود الگوسازی کنند.
این پژوهشگر ادبی، کشف فداکاری در جامعه را وظیفه اصلی رسانهها دانست و تصریح کرد: رسانهها با شناسایی ایثارگری باید خبر آن را در بین مردم نشر دهند تا مردم به سمت و سوی نیکوکاری و مهرورزی گام بردارند. چراکه بسیاری از کسانی نیکوکاری میکند، رفتار آنها در جامعه پنهان میماند و به همین دلیل مردم آشنایی چندانی با اتفاقات دگرخواهانه اطراف خود پیدا نمیکنند. شاید ایثارگران تمایل نداشته باشند نامی ازآنها برده شود، اما رسانهها وظیفه دارند که با جلوه دادن به مصادیق نیکوکاری در جهت ترویج فرهنگ نوعدوستی و ایثارگری گام بردارند.
محقق در پایان با امیدواری از ادامه داشتن جایزه ایثار و رسانه گفت: امیدواریم که در سالهای آتی مردم با همیاری و همگامی خود در شناسایی نیکوکاران تلاش کنند و به آحاد جامعه این پیام را انتقال بدهند که ایثار فقط به بخشی از تاریخ این جامعه اختصاص ندارد و در همه دورهها باید این فرهنگ زنده و پویا بماند. ایثار گاهی به مال اختصاص پیدا میکند و گاهی به فداکاری در جان یا اهدای اعضای بدن و گاهی در احترام به حقوق دیگران و... خلاصه میشود که نیازمند است مردم با تمامی این ابعاد آشنا شوند.