ارومیه - مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر دو هزار زن کارآفرین در سطح استان داریم که باید مورد حمایت قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهلا تاجفر ظهر چهارشنبه در جلسه گروه کاری اشتغال زنان آذربایجان غربی اظهارداشت: ۲ هزار زن کارآفرین در سطح استان داریم که این تعداد باید تقویت شوند تا زمینه توسعه اشتغال به ویژه در بین بانوان و دختران فراهم شود.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ هزار زن سرپرست خانوار در استان نیازمند اشتغال پایدار هستند تا زمینه توانمندسازی آنها فراهم شود افزود: توانمندی زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار ضروری است و باید با توانمندکردن این زنان از گرفتار شدن این افراد در آسیب های اجتماعی جلوگیری کنیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی عنوان کرد: در توانمندسازی زنان هم افزایی و افزایش همکاری دستگاه های اجرایی ضروری است و نباید با آن به صورت شعاری برخورد کرد.

وی ادامه داد: سازمان های مردم نهاد بازوی کمکی نهادهای دولتی هستند و باید از ظرفیت این سازمان ها در توانمندکردن زنان سرپرست خانوار استفاده کنیم.

تاجفر با اشاره به نقش مشاغل خانگی در اشتغال زنان افزود: تقویت مشاغل خانگی در استان زمینه ساز تقویت نهاد خانواده و تحکیم آن است که باید توجه جدی به این امر صورت گیرد.

وی با انتقاد از عملکرد بانک ها به علت کم توجهی به ارائه تسهیلات به زنان کارآفرین گفت: بانک ها باید دستورالعمل خود در خصوص اعطای تسهیلات به زنان سرپرست خانوار را اصلاح کنند چراکه زنان سرپرست خانواری که همسر دارند، برای سرپا ایستادن خانواده مجبور به گرفتن تسهیلات هستند و این مورد باید لحاظ شود.

تاجفر اظهار داشت: آذربایجان غربی از نظر شاخص باسوادی در رده های آخر کشوری است و عمده افراد بی سواد استان را نیز قشر زنان تشکیل می دهند.

وی با قدردانی از تلاش های اداره کل آموزش فنی و حرفه ای در ارائه آموزش های مهارتی به زنان سرپرست خانوار اضافه کرد: همکاری این اداره کل برای توانمندسازی زنان در ارائه آموزش های مهارتی ستودنی است که امیدواریم این همکاری ها ادامه یابد.

غلامرضا بابایی مدیرکل امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: باید استعدادهای زنان در زمینه های مختلف شناسایی و بر اساس این استعدادها توانمند شوند.

وی اظهار داشت: ۱.۵ میلیارد دلار برای اشتغال روستایی و عشایری در کشور اختصاص داده شده و مشکلی در خصوص تخصیص اعتبار نداریم.

وی بر توانمندسازی دائمی و مستمر زنان سرپرست خانوار تاکید کرد و گفت: توانمندسازی باید به صورت ماندگار باشد و نباید طوری باشد که بعد از مدتی زن سرپرست خانوار توانمند شده شکست بخورد.

اعضای حاضر در این جلسه با ارائه گزارش از حوزه های کاری خود در خصوص توانمندسازی زنان پرداختند.

زنان سرپرست خانوار در این استان نیز حدود یک و نیم درصد جمعیت استان را در بر می گیرند.