رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی از ۲ استودیو فعال فیلمسازی بازدید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی از ۲ استودیوی فعال در حوزه صدا و تدوین که در سی و پنجمین دوره جشنواره فجر نیز فعالیت دارند، دیدار کرد و با مدیران و کارکنان این مراکز به گفتگو نشست.

حیدری خلیلی با حضور در استودیو گیتی فیلم و دیدار با نازنین مفخم، مسایل این استودیو و شیوه اجرایی، صداگذاری و تدوین تعدادی از فیلم های متقاضی حضور در جشنواره فیلم فجر را از نزدیک مورد بررسی قرار داد. در جریان این بازدید، نازنین مفخم به شرایط کنونی استودیوها از بُعد سخت افزاری و نرم افزاری اشاره کرد و گفت: تمامی لابراتوارها و استودیوها ملزم به رعایت قوانین کپی رایت نرم افزارهای رایانه ای هستند و برای به روز نگه داشتن آن لازم است سالانه مبلغ قابل توجهی را به عنوان هزینه به روز آوری متقبل شوند.

تمامی لابراتوارها و استودیوها ملزم به رعایت قوانین کپی رایت نرم افزارهای رایانه ای هستند و برای به روز نگه داشتن آن لازم است سالانه مبلغ قابل توجهی را به عنوان هزینه به روز آوری متقبل شوندوی در این ارتباط ادامه داد: تهیه کنندگان باید با در نظر گرفتن کل پروژه، هزینه ها را شناسایی کنند. بخش مهم کار پس از تولید است. صدا، تدوین و ویژوال افکت در کیفیت فیلم تاثیر مستقیم دارد. سیستم های رایانه ای و نرم افزارهای تدوین و صدا باید به روز شده باشد تا پروژه بتواند در کشورهای دیگر هم قابل نمایش باشد. متاسفانه برخی از تهیه کنندگان بعد از فیلمبرداری با کمبود بودجه مواجه می شوند و در بخش پس تولید اغلب دچار مشکل می شوند و اما در بُعد دیگر، در تشکل لابراتوارها و استودیوها، کارشناس حقوقی وجود ندارد تا بتواند مطالبات حقوقی این بخش از سینما را از تولیدکنندگان پیگیر باشد.

مفخم که فعالیت سینمایی خود را از سال ۱۳۷۲ آغاز کرده است، در بخش دیگری از صحبت های خود به لزوم جذب نیروهای جوان و فعال اشاره و عنوان کرد: این حرفه نیاز به جذب نیروهای توانمند و جوان دارد. با پیشرفت علم و تکنولوژی در سال های پیش رو، سینمای ایران باید به فکر پرورش جوانان علاقمند و توانمند در این حرفه باشد و دولت باید شرایط این آموزش و پرورش را فراهم کند. این بخش از سینما آخرین مرحل تولید است که متاسفانه از جهات مختلف دچار مشکلات عدیده ای است و در دایره تولید مظلوم واقع شده است.

وی به فیلمسازان جوان اشاره کرد و گفت: تدوین و صدا یکی از مهمترین بخش های پس تولید است که در کیفیت فیلم نقش عمده ای دارد اما متاسفانه به دلیل هزینه های بالای پیش تولید و صحنه، برخی تهیه کنندگان و فیلمسازان جوان که هزینه های تولید را به درستی بودجه بندی نکرده اند، در بخش صدا و تدوین صرفه جویی را به حرفه ای بودن ترجیح می دهند.

حیدری خلیلی سپس در بازدید از استودیو مون، با رضا نریمی زاده، که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ با تاسیس این استودیو آغاز کرده به گفتگو نشست.

در جریان این بازدید نریمی زاده به استانداردسازی شیوه های تدوین و صدا در استودیوهای فعال و نیمه فعال اشاره و بیان کرد: به دلیل نبودن یک مرجع در خانه سینما متاسفانه با شیوه های مختلف و اعمال سلیقه در صدا و تدوین مواجه هستیم به همین دلیل وقتی فیلمی از ایران برای نمایش و یا برای انجام بخشی از امور تولید به لابراتوارهای خارج از کشور ارسال می شود در همان ابتدا دچار مشکل می شود. لذا با توجه به اینکه برخی از فیلم ها توسط استودیوها و لابراتوارهای بدون مجوز و یا فعالان کم تجربه در این حوزه انجام می شود لازم است دولت شرایط استانداردسازی در این ۲ حرفه را ایجاد کند.

وی اظهار کرد: خانه سینما به نحوه عملکرد تولید سینما نظارت دقیق ندارد و لازم است نظارت و آگاهی و اشراف خانه سینما به تمام مراحل تولید فیلم و فعالیت صنوف بیشتر شود. این نظارت دقیق و همه جانبه موجب شناسایی نقاط ضعف صنوف اجرایی و تولیدی سینمای حرفه ای خواهد شد که نهایتا به استانداردسازی خواهیم رسید.

حیدری خلیلی در این‌باره بیان کرد: با استانداردسازی سینما از ورود سرمایه جدید به بخش تولید و سرمایه گذاری بخش خصوصی در لابراتوارهای صدا و استودیوهای تدوین صیانت خواهد شد. فراهم کردن یک شاخصه اصلی برای رسیدن به استانداردهای لازم هم پای استانداردهای جهانی لازم و ضروری است. خانه سینما می تواند در این بخش همراه تولید کنندگان سینما باشد. در جریان این مسیر به توسعه این مراکز، حفظ امنیت شغلی و تضمین کننده ورود سرمایه جدید به این بخش دست خواهیم یافت و فیلمسازان خواهند دانست که اگر فیلم های تولید شده از استانداردهای لازم برخوردار باشند کیفیت فیلم بهتر خواهد بود و ذائقه مخاطب را تغییر خواهند داد.

نریمی زاده ضمن اعلام آمادگی برای همکاری در تدوین استاندارد این حوزه مطابق استانداردهای جهانی، پیشنهاد داد تعدادی از سینماگران برای آشنایی با روند علمی تولید به کشورهای پیشرو در عرصه سینما اعزام شوند. در این صورت از سوی هر ۲ طرف می توان کارگاه هایی را برای آشنایی با شیوه های تولید برگزار کرد.

در سینما همه باید بتوانند کار کنند. حتی جوان هایی که عضو خانه سینما نیستند نیز باید بتوانند در حوزه حرفه ای کار کنند تا در سال های آینده با کمبود متخصص روبه رو نشویم اما باید شیوه آن را اصلاح کردمدیر استودیو مون ادامه داد: در سینما همه باید بتوانند کار کنند. حتی جوان هایی که عضو خانه سینما نیستند نیز باید بتوانند در حوزه حرفه ای کار کنند تا در سال های آینده با کمبود متخصص روبه رو نشویم اما باید شیوه آن را اصلاح کرد. عضویت در صنوف خانه سینما محدود است. اگر ما متولی سینما هستیم باید بتوانیم برای همه علاقمندان کار ایجاد کنیم و آن را مدیریت کنیم. عضویت جوانترها و کار کردن با نیروهای فعال و تازه نفس باعث رشد سینما می شود. جوان ها انرژی بیشتری دارند و باید دولت برای آنها هم تدبیر کند. در صورت رقابت کیفیت سینما بالا می رود.

سپس معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در این باره گفت: اصول و استاندادهای حاکم بر مراکز لابراتواری و استودیوهای سینمایی از محورهای پژوهش معاونت توسعه است. در حوزه پژوهشی و در ارتباط با مراکز پژوهشی و علمی کشور اموری را در دست انجام داریم که بتواند نیازهای کار برای سینمای ایران را تامین کند و ما آماده ایم تا منابع و نیازهای ضروری سینمای ایران را مورد به مورد شناسایی و دسترسی آن را برای استانداردسازی سینما فراهم کنیم. این یافته ها سینمای ایران را برای شرایط آینده آماده خواهد کرد.

در این بازدید که در آخرین روز از اولین هفته دی ماه برگزار شد، رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و محمدحسین فرج مدیرکل توسعه زیرساخت و فناوری های سینمایی و سمعی و بصری حضور داشتند.