به گزارش خبرنگار مهر، ایرج رحمانی در نشست هم اندیشی استاندار قزوین با تولیدکنندگان، بهره برداران بخش کشاورزی که روز چهارشنبه در سالن باغستان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد اظهارداشت: امسال پیش بینی می شود ۴۲۰۰ تن انواع ماهی در مزارع و استخرهای پرورشی استان تولید شود.
وی افزود: از مجموع تولید پیش بینی شده امیدواریم ۹۵ درصد آن محقق شود که ۵۰۰ تن در استخرها ذخیره خواهد شد.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: از مجموع پیش بینی ۴۲۸۰ تن ماهی تولید شده مقدار ۳۶۰۰ تن صید است و مابقی در استخرها برای سال آینده ذخیره خواهد شد.
رحمانی تصریح کرد: در سال گذشته ۱۶۹۳ تن انواع ماهی سردآبی، گرمابی و خاویاری در استخرهای استان تولید شد.
وی بیان کرد: در استان قزوین ۲۷۰ مزرعه و استخر پرورش انواع ماهیان سردابی، گرمابی، خاویاری و زینتی فعال است.
اولین مجوز پرورش زالوی بهداشتی در قزوین صادر شد
مدیر شیلات استان قزوین یادآورشد:باتوجه به اهمیت طب سنتی در درمان باید بستر توسعه این فعالیت در استان نیز فراهم شود که پرورش زالو از آن جمله است.
وی گفت:به طور معمول منبع زالو در شالیزارهای شمال کشور است که مردم منطقه از آن استفاده می کنند اما بهداشتی بودن آن زیر سوال است و نمی توان با قاطعیت از آن استفاده کرد اما تولید بهداشتی آن می تواند بخشی از نیازهای درمانی در این حوزه را تامین کند.
رحمانی بیان کرد: در کشور تاکنون ۱۰ فقره مجوز تولید و پرورش زالوی بهداشتی صادر شده که خوشبختانه یک فقره آن در استان است.
وی اضافه کرد: طرح تولید و پرورش زالوی بهداشتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و سازمان دامپزشکی و شیلات انجام می شود و طرح بسیار خوبی برای تامین نیاز استان در این بخش است.
مدیر شیلات استان قزوین بیان کرد: این طرح با ظرفیت ۱۰۰ هزار قطعه زالو در سال با ۳۲۰ میلیون تومان اعتبار که ۲۵۰ میلیون تومان آن تسهیلات بانکی خواهد بود توسط بخش خصوصی راه اندازی خواهد شد.
وی گفت: در تولید ماهیان زینتی در رتبه سوم، ماهی خاویاری رتبه ششم، منابع آبی رده هفدهم، تولید ماهیان سردابی رتبه ۱۱ و گرمابی در رده ۲۳ کشوری هستیم.
رحمانی اظهارداشت: امسال دو فقره پروانه تاسیس ماهیان زینتی آب شیرین به ظرفیت ۲۰۰ هزار قطعه و زالوی طبی به ظرفیت ۱۰۰ هزار قطعه در شیلات صادر شده است.
مدیر شیلات استان قزوین بیان کرد: همچنین ۱۳ فقره پروانه بهره برداری به ظرفیت ۱۲۵ تن و ۹۰ هزار قطعه ماهی زینتی، سه فقره تمدید پروانه تاسیس به ظرفیت ۱۵ تن و یک میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه، یک فقره صدور پروانه نوسازی و بهسازی به ظرفیت ۱۰ تن و یک فقره مجوز توسعه شیلات به ظرفیت ۳۰ تن با ۶۰۰ هزار قطعه از دیگر فعالیت های شیلات استان در سال جاری است.
رحمانی یادآورشد: بر اساس بررسی های کارشناسی از رودخانه شاهرود ظرفیت تولید حدود ۹۰۰۰ تن ماهی در بالادست حدود ۸۰۰۰ تن ماهی سردابی و درپایین دست ۱۰۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری ونیز ۵۰ تن تولید خاویار وجود دارد که می تواند برای ۱۸۰۰ نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد کند که این طرح برای اجرا پیشنهاد می شود.
وی افزود: اجرای این طرح مهم با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان با احداث مجتمع های پرورش ماهی قابل اجراست.
رحمانی اظهارداشت: جذب سرمایه گذار خارجی و داخلی با ظرفیت سرمایه گذاری بیش از ۱۵ میلیارد تومان برای هر واحد ۵۰۰ تنی توسط بخش خصوصی و مدیریت تامین نهاده ها و ارائه محصول به بازارهای داخلی و خارجی در اجرای کار موثر است.
وی بیان کرد: با پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه شیلات در استان قزوین با هدف توسعه شیلات در عرصه ها و منابع های مختلف در کمیسیون عالی شیلات می توان به اجرای طرح کمک کرد که از استاندار قزوین انتظار همراهی و مساعدت داریم.