خرم‌آباد- ۱۳ سال مشکلات روستای «کمندان» به‌واسطه سدسازی حکایت دلِ خون هزار و ۲۰۰ روستایی است تا این روستائیان همچنان در کمند مشکلات باقی بمانند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: سد کمندان به مشکلی بزرگ برای هزار و ۲۰۰ روستایی تبدیل‌شده است، مشکلی که حتی روستائیان را به مقابل مجلس شورای اسلامی هم کشانده است.

خبرگزاری مهر پیش‌از این در گزارشی های «کمندان در کمند وعده‌های وزارت نیرو؛ سدی که ۱۲۰۰روستایی را گرفتار کرد»، «مشکلات «کمندان» به وزارت نیرو رفت؛ تصمیماتی برای یک ماه دیگر» و انتشار فیلمی با عنوان «دلِ خون مردم یک روستا؛ ۱۲۰۰روستایی چشم به وعده استاندار دارند» بر لزوم پیگیری مشکلات روستائیان تأکید کرده است.

بلاتکلیفی ۱۳ ساله اهالی یک روستا

اسد عبدالهی فرماندار شهرستان ازنا ظهر امروز پنج شنبه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی لرستان در سخنانی از بلاتکلیفی وضعیت روستائیان ساکن اطراف سد کمندان انتقاد کرد و اظهار داشت: ساکنان این روستا حدود ۸۱۰ نفر هستند که به علت ساخت این سد وضعیت سکونت و مهاجرت آنها، بلاتکلیف است.

وی ادامه داد: ساخت این سد باعث شد که ساکنان این روستا حتی جاده آسفالته قدیمی خود را از دست بدهند و فرصت مناسبی از محل ساخت این سد برای زندگی آنها فراهم نشود.

فرماندار شهرستان ازنا گفت: وزارت نیرو فقط زمین های ساکنان این روستا را خریداری کرده و اعتباری برای خرید خانه های آنها یا حتی جابجایی آنها پرداخت نکرده و با گذشت ۱۳ سال از شروع این پروژه هنوز، مردم این روستا بلاتکلیف هستند.

عبداللهی اضافه کرد: شرکت آب منطقه ای باید پیگیری های لازم را به عمل بیاورد هر چند وزارت نیرو قول داد تا ۲ ماه دیگر وضعیت این روستا را تعیین تکلیف کند.

بنیاد مسکن خانه های روستائیان را بسازد

استاندار لرستان نیز در این جلسه با انتقاد از عدم تخصیص آب این سد و همچنین بلاتکلیفی ساکنان این روستا گفت: هرچند که ساخت سد در این منطقه با توجه به وضعیت جغرافیایی منطقه کار خوبی بوده اما عدم تخصیص آب و تعیین تکلیف ساکنان منطقه کار قابل قبولی نیست.

بازوند با اشاره به درخواست مردم روستای کمندان در رابطه با جابجایی روستای آنها به واسطه اجرای این سد عنوان کرد: ما به روستائیان قول دادیم درصورتی‌که بنا شد جابجایی صورت گیرد به بالادست روستا منتقل شوند و وزارت نیرو هم این موضوع را پذیرفته است.

وی اضافه کرد: مشاور این پروژه باید طرحی بدهد که روستا جابجا نشود یا فقط تعداد کمی از ساکنان روستا به بالاتر از روستا انتقال داده شوند یا فقط خانه های اطراف حوضچه به بالاتر از روستا منتقل شوند.

استاندار لرستان گفت: در این راستا معاون عمرانی استانداری لرستان مأموریت دارد که بنیاد مسکن را مکلف کند اقدام به ساخت منازل روستائیان کند.

بازوند افزود: در اطراف این سد ۴۵۰۰ کیلومتر شبکه ایجاد شده اما می شد پول ساخت این شبکه ها صرف تعیین تکلیف روستائیان ساکن این قسمت بشود.

روستائیان به بالا دست سد منتقل می شوند

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان نیز در این جلسه گفت: این سد ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ولی پیمانکار طرح ۳۰ میلیارد تومان طلب دارد و پیگیری هایی با وزارت نیرو انجام شده است.

علی امید سیفی افزود: تخصیص آب این سد یکی از مشکلات اصلی ما بوده ولی ساکنان اطراف حوضچه سد به نقطه بالاتر از روستای فعلی انتقال داده می شوند.

وی ادامه داد: ظرفیت این سد ۷۲ میلیون لیتر است و ۱۰ میلیارد تومان نیز برای انتقال ساکنان اطراف حوضچه سد به بالاتر روستا در نظر گرفته شده که پرداخت می شود.

وعده وزارت نیرو رنگ باخت

این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش از این در تاریخ ۱۱ آذر ماه امسال هوشنگ بازوند استاندار لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر گفته بود: روز سه شنبه هفته جاری جلسه ای با مسئولان وزارت نیرو در رابطه با مشکلات روستای کمندان داشتیم.

وی اظهار داشت: خوشبختانه در این جلسه تصمیمات خوبی گرفته شد.

استاندار لرستان با بیان اینکه ماحصل جلسه این بود که حداقل اگر بنا به تغییر مکان روستا باشد در حد ۱۰ درصد تغییر دهند، تصریح کرد: قرار است این تصمیم یک ماه بررسی شود.

بازوند یادآور شد: جمع بندی جلسه این بود که مکان روستا تغییری نکند و اگر قرار است تغییری ایجاد شود در حد ۱۰ درصد باشد.

از آن تاریخ تا کنون بیش از ۳۵ روز می گذرد و این در حالیست که وعده وزارت نیرو تحقق پیدا نکرده و مردم روستای «کمندان» همچنان در کمند مشکلات هستند.