معاون توسعه مدیریت منابع شرکت فرودگاه‌ها گفت: درخواست ارگان‌های نظامی مبنی بردریافت ۳۰درصد درآمدهای حاصل از پروازهای عبوری پذیرفتنی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا امامی در جمع خبرنگاران، گفت: به تازگی خواسته ای از سوی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الأنبیاء مطرح شده است که براساس آن شرکت فرودگاه ها باید ۳۰ درصد درآمد حاصل از پروازهای عبوری را به این قرارگاه پرداخت کند.

امامی اظهار داشت: کلیه درآمد شرکت‌های دولتی باید ‌به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز شود و سپس‌ با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای هزینه‌های جاری، عمرانی‌ و ساخت و ساز فرودگاه‌های کشور در اختیار شرکت فرودگاه ها، قرارگیرد.

معاون توسعه مدیریت منابع شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، افزود: انحرافات بودجه تصویب شده این شرکت هر سه ماه یک بار از سوی مجمع عمومی شرکت فرودگاه‌ها کنترل می‌شود و در پایان سال هم درجلسه مجمع عمومی مورد بررسی قرار می‌گیرد و اطلاعات مربوط به آن آنالیز و تحلیل می‌شود و درصورت وجود انحراف، در مجمع درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.

وی گفت:‌ طی۲ سال اخیر در جلسات مجمع، انحرافی در درآمدها وجود نداشته است و همه درآمدها به خزانه‌داری کل کشور واریز شده و از آنجا برای استفاده شرکت فرودگاه ها اختصاص یافته است.

امامی درباره درآمدهای حاصل از پروازهای عبوری بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه، پروازهای عبوری از فضای کشور از ۴۰۰ پرواز به ۷۰۰  پرواز (نشست و برخاست) گسترش یافت که با توجه به شرایط شرکت‌ فرودگاه‌های کشور، در حال حاضر نمی‌توان درآمد این شرکت را از محل پروازهای عبوری درآمدی خالص دانست زیرا با افزایش پروازهای عبوری ناگزیر هستیم نیروی انسانی لازم را جذب کنیم، نیروهای انسانی بیشتری فعالیت کنند و تجهیزات هوانوردی هم توسعه یابد، بنابراین با این امکانات باید درآمد - هزینه را لحاظ کرد.

وی ادامه داد: درآمد و هزینه‌ای که از محل پروازهای عبوری به شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران اختصاص می‌یابد تقریبا برابر با تجهیز امکاناتی است که این ۷۰۰ پرواز را پوشش می‌دهد.

این مقام مسئول بااشاره به لزوم تجهیز فرودگاه ها برای پوشش پروازهای عبوری، گفت: خرید یک رادار و نصب آن حدود ۳۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد و لازم است سیستم ILS تقویت شود و سیستم‌های ناوبری هوایی‌ به‌روز شوند که با احتساب این هزینه‌ها و کسب درآمدها، مبالغ صرف پوشش هزینه‌های سرمایه‌گذاری می‌شود ضمن آنکه نگهداری این تجهیزات هزینه‌بر است.

پرداخت هزینه پروازهای عبوری با ارز

معاون توسعه مدیریت منابع شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، تصریح کرد: پرداخت‌های ایرلاین‌های خارجی بابت پروازهای عبوری به ایران، طبق روال دریافت درآمدها است بدین ترتیب که به صورت ارزی به حساب خزانه کل کشور وارد می‌شود و سپس از طریق خزانه در اختیار شرکت فرودگاه ها قرار می گیرد.

امامی اضافه کرد: از نظر بانکی مشکلی در دریافت این مبالغ ‌نداریم و این ارقام را یا ایرلاین‌ها پرداخت می‌کنند و یا واسطه‌ای در ایران دارند که آنها این رقم را می‌پردازند.

وی افزود: ایرلاین خارجی‌ بدهی چندانی به شرکت فرودگاه ها ندارند و از ایرلاین‌های داخلی خوش‌حساب‌تر هستند، البته ناگفته نماند با توجه به اینکه ‌شرکت‌های خارجی باید برنامه‌ پروازی خود را از شرکت دریافت کنند به موقع بدهی‌های خود را می‌پردازند.

به گفته معاون توسعه مدیریت منابع شرکت فرودگاه‌ها، ایرلاین های خارجی برای پرداخت بدهی یک ماه مهلت دارند که اگر این مدت سپری شود شرکت فرودگاه ها می تواند در برنامه‌های پروازی آنها تجدیدنظر کند.